پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴
- ۵:۱۳ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایهتحلیل صنایع و بازارها

تحلیل بنیادی وبملت / افزایش حاشیه سود به دنبال افزایش درآمد

نگاهی به صورت‌های مالی ۹ ماهه وبملت نشان می‌دهد، این بانک با کنترل هزینه‌ها و افزایش درآمدهای خود موفق شده است جهش ۲۶۰ درصدی در سود خالص خود ایجاد کند و این عدد را به ۱۷ هزار و ۵۴ میلیارد تومان برساند.

سهام بانک ملت که در تیرماه سال ۱۳۵۹ از ادغام ۱۱ بانک دیگر تاسیس شد در بهمن ۸۷ در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد.

سرمایه این بانک در زمان عرضه اولیه هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان بود که پس از چند مرحله افزایش سرمایه به ۲۶ هزار و ۲۰۴ میلیارد تومان رسید.

آخرین افزایش سرمایه بانک ملت مربوط به تیرماه ۱۴۰۱ است که به موجب آن سرمایه این بانک حدود ۲۶ میلیارد تومان افزایش یافت.

سهام بانک ملت با ارزش بازاری ۹۱ هزار و ۸۶ میلیارد تومان از مهمترین لیدرهای گروه بانکی محسوب می‌شود.

نسبت کفایت سرمایه بانک ملت
نسبت کفایت سرمایه در بانک‌ها نشان می‌دهد که یک بانک تا چه حدی می‌تواند ریسک‌های پیش‌ رو را از طریق سرمایه خود کنترل کند. بنابراین کفایت سرمایه شاخصی برای سنجش میزان توانایی بانک‌ها در حمایت از سرمایه‌گذاران در مقابل ریسک‌ها و زیانهاست. بانک مرکزی ایران حداقل این شاخص برای بانک‌های داخلی را هشت درصد تعیین کرده است.

بر اساس گزارش تفسیری ۹ ماهه ۱۴۰۱ بانک ملت، نرخ کفایت سرمایه این بانک ۸.۰۵ محاسبه شده که در مقایسه با پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۰.۳۹ واحد کاهش یافته است.

نرخ کفایت سرمایه بانک ملت در مقایسه استاندارد بانک مرکزی حداقلی است ولی در مقایسه با سایر رقبا وضعیت نسبتا خوبی دارد.

وبملت از شاخص گروه بانکی پیشی گرفت
جدول مقایسه بازدهی وبملت با شاخص گروه بانکی‌ها به خوبی نشان می‌دهد که سهام بانک ملت در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت و میان‌مدت از گروه خود پیشی گرفته است.

برای مثال در بازه زمانی ۶ ماهه، در حالی که شاخص کل حدود پنج درصد کاهش داشته، سهام این بانک ۱۸.۳۷ درصد بازدهی کسب کرده است.

همچنین در بازه زمانی سالانه نیز وبلمت عملکرد بسیار بهتری از شاخص گروهش ثبت کرده و توانست سود حدود ۴۵ درصدی نصیب سهامداران خود کند.

بازدهی وبملت

گزارش عملکرد ۹ ماهه بانک ملت

بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه امسال بانک ملت نشان می‌دهد، درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی و سهم سود سپرده‌گذاران این بانک در این دوره به ترتیب ۷۶ هزار و ۵۰۱ میلیارد تومان و ۳۵ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان ثبت شده است.

مقایسه این اعداد با مدت مشابه سال گذشته خبر از افزایش ۶۵ درصدی درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی بانک ملت و ۴۰ درصدی سهم سود سپرده‌گذاران می‌دهد.

همین امر سبب شد تا خالص درآمد تسهیلات و سپرده‌گذاری این بانک در این مدت ۴۱ هزار و ۳۵ میلیارد تومان ثبت شود و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۹۵ درصد بالا برود.

درآمد وبملت

در سوی دیگر با وجود افزایش ۱۸ درصدی هزینه کارمزد این بانک در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، درآمد کارمزد بانک ملت با جهشی ۷۶ درصدی مواجه شده است. بر این اساس خالص درآمد کارمزد بانک ملت در این دوره با افزایشی معادل ۱۱۳ درصد نسبت به ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ به چهار هزار و ۹۲۷ میلیارد تومان رسیده است.

تمامی این موارد منجر به رشد ۱۱۰ درصدی جمع درآمدهای عملیاتی این بانک در این دوره ۹ ماهه شده است.

نگاهی به صورت مالی ۹ ماهه ۱۴۰۱ وبملت نشان می‌دهد که این شرکت با کنترل هزینه‌ها و افزایش درآمدهای خود موفق شده است جهش ۲۶۰ درصدی در سود خالص خود ایجاد کند و این عدد را به ۱۷ هزار و ۵۴ میلیارد تومان برساند.

به علاوه، بانک ملت در دوره ۹ ماهه ۱۴۰۱ موفق شد به ازای هر سهم ۶۵ تومان سود محقق کند.

افزایش حاشیه سود وبملت در پاییز ۱۴۰۱

نسبت‌های مالی بانک ملت نشان می‌دهد که حاشیه سود خالص این بانک در پاییز امسال نسبت به تابستان همین سال ۱۲.۵۳ درصد بیشتر شده و از ۱۹.۶۶ درصد به ۳۲.۱۹ درصد رسیده است.

گفتنی است حاشیه سود خالص این بانک در پاییز سال گذشته ۲۳.۶۹ درصد محاسبه شده بود که با توجه به عملکرد این بانک در فصل سوم سال ۱۴۰۱ این درصد بهبود یافته است./ تجارت نیوز

حاشیه سود خالص

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن