تحلیل بنیادی غویتا / ویتانا فروش خود را ۲۶۴ درصد افزایش داد

شرکت ویتانا با نماد غویتا در سال جاری به وسیله رشد نرخ محصولات خود و افزایش تولید و فروش محصولات در شش ماه ۸۲۱ میلیارد تومان فروش داشته باشد. صورت های مالی ۹ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور این مجموعه نیز نشان می دهد که سودآوری این شرکت در این مدت نسبت به مدت مشابه در سال قبل بیش از ۵ برابر شده است.
یکی از نمادهای پر طرفدار در صنعت محصولات غذایی نماد غویتا است. سهام شرکت ویتانا در بورس تهران ارزش بازاری ۱.۳ هزار میلیارد تومانی دارد و در روز های اخیر مثل سایر نماد های همگروه خود در کف قیمتی قرار دارد. شرکت ویتانا یکی از قدیمی ترین شرکت های صنعت محصولات غذایی به شمار می آید که تولیدات آن همچان پا برجاست و روز به روز افزایش می یابد. همه ما محصول قدیمی این شرکت را با نام بیسکوئیت مادر به یاد داریم که تولیدات آن همچنان ادامه دارد. شرکت ویتانا در سال های اخیر فروش صادراتی خود را به راه انداخته و در بازار های برون مرزی نیز فعالیت می کند.در بحث تولیدات کارخانه های این مجموعه می توان ماشین آلات به روز و پیشرفته به کارگرفته شده در خط تولیدشان را اصلی ترین دلیل بر کیفیت و فروش بالای محصولات ویتانا دانست.
سهام شرکت ویتانا از سال ۱۳۷۲ بورس تهران پذیرش شد و در سال ۹۸ به بازار دوم فرابورس انتقال یافت. در حال حاضر نیز سهام غویتا در بازار اول فرابورس معامله می شود. شرکت ویتانا جزء واحدهای تجاری فرعی شرکت صنایع غذایی شهدین گام است و مالکیت نزدیک به ۷۰ درصد سهام آن متعلق به این شرکت می باشد. محل فعالیت شرکت در تهران ، شهرستان لار از توابع استان فارس و فاز یک کارخانه کاسپین واقع در شهرک صنعتی کاسپین قزوین می باشد و در حال ساخت فاز ۲ کارخانه کاسپین در شهرک صنعتی کاسپین می باشد.
رشد فروش ۲۶۴ درصدی شرکت ویتانا در سال جاری
فروش ماهانه شرکت ویتانا به شدت وابسطه به مقدار فروش این مجموعه است. اکثر محصولات این مجموعه به دلیل تاریخ انقضا و نیاز به فروش سریع برای تازه بودن در ماه تولید به فروش می رسد. نرخ فروش محصولات ویتانا در ۱۸ ماهه اخیر روند صعودی ملایمی را طی کرده است و این روند در نرخ فروش داخلی و صادراتی شرایط مشابهی دارد. با وجود شیب ملایم در نرخ فروش محصولات ویتانا، فروش ماهانه این شرکت با نوسان های شدیدی در ماه های اخیر مواجه بوده است. روند ملایم و صعودی نرخ بیسکوئیت های ویتانا که اصلی ترین محصول این مجموعه به حساب می آیند نشان می دهد که روند فروش ماهانه این شرکت از مقدار فروش در هر ماه خط می گیرد. مقدار فروش نیز می تواند متأثر از دو عامل توان تولید و توان فروش باشد که برای شرکت ویتانا هر دو عامل تأثیر بسزایی دارد.
فروش شرکت ویتانا در سال گذشته به ۶۰۸ میلیارد تومان رسیده بود و متوسط فروش ماهانه در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۵۱ میلیارد تومان به ازای هر ماه بود. در شش ماهه گذشته از سال جاری شرکت ویتانا ۸۲۱ میلیارد تومان فروش داشته که ۲۶۴ درصد بیشتر از ۲۲۵ میلیارد تومان فروش نیم سال ۱۴۰۰ است. متوسط فروش ماهانه نیز در شش ماه سپری شده از سال جاری با رشد ۸۶ میلیارد تومانی نسبت به متوسط فروش ۱۲ ماه سال گذشته به ۱۳۷ میلیارد تومان رسیده.
در مقایسه ماه به ماه فروش نیز شاهد هستیم که بیشترین میزان فروش و مربوط به فروردین ماه امسال با ۱۶۶ میلیارد تومان است که رشد بیش از هزار درصد در مقایسه با فروردین ۱۴۰۰ دارد. لازم به ذکر است که سال مالی ویتانا از دی ماه آغاز می شود و فروردین چهارمین ماه سال مالی این شرکت است. با مقایسه رشد فروش ماهانه و نرخ فروش ماهانه به نسبت ماه مشابه در سال قبل مشخص می شود که حدود ۳۰ درصد از افزایش فروش ماهان این مجموعه به دلیل افزایش مقدار فروش ایجاد شده است.
رشد ۴۲۱ درصدی سود خالص در صورت های مالی ۹ ماهه
دلیل اصلی بررسی بنیادی شرکت ویتانا، انتشار صورت های مالی ۹ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ماه از طرف این مجموعه در روز های اخیر است. صورت های مالی این شرکت باعث شده تا نظر عده ای فعالان بازار سرمایه به صنعت محصولات غذایی جذب شود. درآمد های عملیاتی ویتانا در این ۹ ماهه به نسبت مدت مشابه در سال مالی قبل رشد ۹۱ درصدی داشته و به ۸۳۰ میلیارد تومان رسیده است. بهای تمام شده درآمد های عملیاتی تنها ۶۹ درصد افزایش داشت و باعث شد تا حاشیه سود ناخالص ویتانا در این صورت های مالی افزایش یابد.
مدیریت هزینه های عملیاتی و مالی باعث شده تا سود عملیاتی به نسبت سود ناخالص و سود خالص به نسبت سود عملیاتی رشد بیشتری را تجربه کنند. سود ناخالص این ۹ ماهه تنها ۱۶۳ درصد بیشتر از ۹ ماهه مشابه در سال مالی قبل بود اما سود خالص ۹۱ میلیارد تومانی ویتانا در این ۹ ماهه ۴۲۱ درصد افزایش را نسبت به ۱۸ میلیارد تومان فروش ۹ ماهه سال مالی قبل نشان می دهد. صورت های مالی شرکت های محصولات غذایی در سال جاری به دلیل تورم بالای مواد خوراکی سودآوری خوبی را نشان می دهد اما همچنان سهامداران خرد این شرکت ها با کاهش قیمت سهامشان ضرر می کنند.
منبع: اکوایران