پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۱:۲۵ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و خارجی امروز سه شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها قرمز پوش شدند، به طوری بیت کوین با افت ۱ درصدی در ۲۳،۸۶۳ هزار دلار در حال معامله است. اتریوم نیز ۱.۴۴ درصد کاهش یافت.
این در حالی است که وال استریت ژورنال گزارش داد که صندوق‌های بازنشستگی ایالات متحده علیرغم کاهش قابل توجه قیمت‌ها و موجی از نکول‌های شرکت‌های رمزارز، نسبت به سرمایه گذاری در رمزارزها خوشبین هستند. از طرفی رائول پال، مدیرعامل و بنیان‌گذار ریل ویژن (Real Vision)، عقیده دارد اتریوم همچنان برای سرمایه‌گذاران به شدت جذاب است و با تکمیل انتقال به الگوریتم اثبات سهام (PoS) این جذابیت بیشتر نیز خواهد شد.
در جای دیگر مایکل سیلور، رئیس سابق مایکرواستراتژی، تصمیم این شرکت برای خرید بیت کوین را تصمیم درستی خواند. به گفته وی «بیت کوین برای همه مناسب نیست، شما باید حداقل دید ۴ ساله‌ای برای سرمایه‌گذاری در آن داشته باشید. در حالت ایده آل، این سرمایه‌گذاری یک انتقال ثروت بین نسلی خواهد بود»

? قیمت دلار امروز با کاهش حدود ۱۰۰ تومانی در ۳۰۱۲۰ تومان به معاملات خود پایان داد. در همین حال سکه برخلاف دلار با افزایش قیمت همراه شد.
در حال حاضر برجام و ارسال  پاسخ ایران به اتحادیه اروپا مورد توجه معامله گران است.
نبیلا مسرلی، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته ما پاسخ ایران را شب گذشته دریافت کردیم. در حال مطالعه آن و رایزنی با سایر مشارکت کنندگان برجام و ایالات متحده پیرامون مسیر پیش رو هستیم.
شبکه قطری الجزیره هم  به نقل از «یک مسئول ایرانی» با اشاره به اینکه پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا واقع بینانه و حرفه‌ای بوده، تأکید کرد که نشانه‌های رسیدن به توافق نسبتاً افزایش یافته و این امری مثبت است. این مسئول ایرانی تأکید کرده: ما تا پایان روز چهارشنبه منتظر پاسخ به نکاتی که مطرح کردیم هستیم.

? شاخص کل بورس تهران امروز ۴۱۹۶ هزار واحد کاهش یافت و به ۱ میلیون و ۴۵۹ واحد رسید. اما امروز نیز وضعیت شلخص هم‌وزن بهتر بود و ۰.۳۵ درصد افزایش یافت.
از طرفی امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل افزایش یافت. در همین حال گروه خودرویی بیشترین ارزش معاملات را داشتند. امروز نماد بکاب در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از بکاب، نمادهای غچین و های وب بیشترین صف خرید را داشتند. 
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۱۶۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته بیش از ۳۰۰ درصد افزایش داشته است. در میان صنایع، پالایشی‌ها بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. 
 ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۹ هزار و ۹۲۶ میلیارد تومان کاهش یافت. در همین حال ارزش معاملات خرد سهام با افزایش ۶ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان رسید. 
امروز نیز نمادهای فولاد، فملی و فارس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

? قیمت طلا پس از کاهش بیش از ۱ درصدی در جلسه قبل، امروز نیز ۰.۲ درصد کاهش یافت و در حدود ۱۷۷۴ دلار در هر اونس معامله میشود.
در آخرین تفسیر بانک مرکزی، توماس بارکین، رئیس بانک فدرال رزرو ریچموند، روز جمعه گفت که فدرال رزرو باید به انتقال نرخ‌ها به منطقه محدودکننده ادامه دهد تا زمانی که ببیند تورم به طور پایدار در محدوده هدف برای یک دوره قابل‌توجه سقوط کند.
در حالی که طلا به عنوان پوششی در برابر تورم و عدم قطعیت های اقتصادی در نظر گرفته می شود، نرخ های بهره بالاتر هزینه نگهداری شمش های غیر بازده را افزایش می دهد.
پاول اشوورت، اقتصاددان ارشد آمریکای شمالی در سایت اکونومیست کپیتال در مورد روند شاخص قیمت مصرف کننده بیان کرد: این هنوز کاهش معناداری نیست که فد به دنبال آن است. ولی این یک نقطه شروع است و ما انتظار دیدن نشانه‌های گسترده‌تری از کاهش فشار قیمتی طی ماه‌های آتی را داریم.

? شاخص دلار در معاملات امروز حدود ۱۰۶.۳۶ و نزدیک به بالاترین سطح خود در یک هفته گذشته بود، زیرا داده‌های ضعیف اقتصادی در اقتصادهای بزرگ نگرانی‌های تازه‌ای را در مورد رکود جهانی برانگیخته و تقاضای امن برای دلار آمریکا را افزایش داده است.
دلار همچنین از انتظارات مبنی بر اینکه فدرال رزرو با وجود نشانه هایی از کاهش تورم و کاهش رشد در ایالات متحده، سیاست پولی را بیشتر تشدید خواهد کرد، سود برد. معامله گران اکنون منتظر سخنرانی چندین مقام بانک مرکزی و آخرین صورتجلسه FOMC هستند که می تواند سرنخ های بیشتری در مورد مسیر افزایش نرخ بهره فدرال رزرو ارائه دهد.

? در حالی که نگرانی های طولانی مدت از کند شدن رشد اقتصاد جهانی بر چشم انداز تقاضای انرژی تأثیر می گذارد، قیمت نفت برنت ۰.۸۱ درصد کاهش یافت و در ۹۲ دلار در هر بشکه که نزدیک به پایین ترین سطح شش ماهه خود است معامله میشود. ارقام تولید صنعتی در چین، بزرگترین واردکننده نفت، انتظارات را از دست داد و به بهبود کند پس از قرنطینه های شدید کووید در پایان سه ماهه دوم اشاره کرد.
چشم انداز اقتصادی بدتر به انتظارات اوپک مبنی بر کاهش تقاضا و افزایش عرضه نفت افزود که دیدگاه مخالف آژانس بین المللی انرژی مبنی بر تغییر گاز به نفت برای تولید برق را به چالش کشید.
در جای دیگر، امین ناصر، رئیس آرامکوی سعودی، یکشنبه گفت که این شرکت دولتی آماده است تا تولید نفت خام خود را به حداکثر ظرفیت ۱۲ میلیون بشکه در روز افزایش دهد، در صورتی که دولت عربستان سعودی به آن دستور دهد.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت امروز با ۰.۰۵ درصد افزایش به ۳۲۷۸ واحد رسید. این رشد یک روز پس از آن صورت گرفت که بانک خلق چین با کاهش نرخ های وام کلیدی برای تقویت تقاضا و مقابله با ضعف اقتصادی، همانطور که تولید صنعتی و فعالیت خرده فروشی کمتر از حد انتظار در ژوئیه برجسته شد، بازارها را غافلگیر کرد. سهام انرژی نو و مصرف‌کننده با رشد بالا منجر به رشد شاخص شدند.
در همین حال، طبق گزارش CNBC، تولیدکنندگان فلزات روز دوشنبه پس از جیره بندی مصرف برق صنعتی در میان بدترین موج گرما در ۶۰ سال اخیر، کارخانه های خود را در استان سیچوان در جنوب غربی چین تعطیل کردند یا تولید خود را محدود کردند.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز با رشد نسبی همراه شدند، به طوری که داوجونز ۰.۸۱ درصد افزایش یافت. سهام داران از نگرانی های رکود خود کاسته اند.
از طرفی شاخص تولیدی نیویورک آمریکا برای ماه اوت که انتظارات برای آن ۵ بود، ۳۱- اعلام شد.
داده‌های ضعیف بار دیگر تاثیر خود را گذاشتند و این انتظارات را که بانک مرکزی آمریکا نمی‌تواند با تمام سرعت نرخ بهره را افزایش دهد، احیا کردند. سهام شرکت‌های اپل، تسلا و مایکروسافت رالی ماه ژوئیه خود را ادامه دادند و به لطف رشد این شرکت‌ها شاخص نزدیک ۰.۶۲% افزایش یافت.
تولید صنعتی نیز در ایالات متحده نسبت به ماه قبل در ژوئیه ۰.۶ درصد افزایش یافت که از انتظارات بازار برای افزایش ۰.۳ درصدی پیشی گرفت و نسبت به رکود تجدیدنظر شده در ژوئن بالاتر رفت.
تولیدات با افزایش ۰.۷ درصدی نسبت به کاهش ۰.۴ درصدی در ماه قبل با افزایش تولید کالاهای بادوام و غیربادوام به ترتیب ۱.۳ درصد و ۰.۱ درصد افزایش یافت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن