تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار روز پنجشنبه با کاهش ۴۰۰ تومانی بازگشایی شد. روند نزولی قیمت این اسکناس از ابتدای هفته به صورت پلکانی شروع شده و بیشترین افت قیمت را امروز داشته است و در ۵۹۳۸۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد..
گفتنی است امروز درهم نیز با کاهش ۵۰ تومانی بازگشایی شد و به کانال ۱۵ هزار تومانی برگشت. این کاهش قیمت بر افت قیمت دلار تاثیر گذاشت. معاملهگران معتقدند بازارساز با افزایش قیمت دلار در هفتههای گذشته از بازار ارز نوسانگیری کرده و اکنون با کاهش قیمت قصد دارد دلار را در سال ۱۴۰۲ در کریدور ۵۰ هزار تومانی ببندد.
بازار رمزارزها امروز حمام خون بودند به طوری که بیت کوین با افت ۴ درصدی در کف کانال ۶۹ هزار دلار معامله میشود. تحلیلگران هشدار دادهاند که نباید احتمال فروکش کردن هیجانات و کاهش قیمت را فراموش کرد.
در همین راستا، شرکت تجزیه و تحلیل دارایی دیجیتال سوئیسبلاک (Swissblock) طی یادداشتی در روز چهارشنبه اعلام کرد که قیمت بیت کوین از ۳۸ هزار دلار در اواخر ژانویه بدون هیچگونه اصلاح شدیدی تقریبا دو برابر شده است، لذا این احتمال وجود دارد که این رشد به زودی متوقف شود.
به اعتقاد تحلیلگران، قیمت هیچ دارایی همواره به صورت خطی افزایش نمییابد و حتما اصلاحهایی به وقوع خواهد پیوست.
بهای اونس جهانی امروز با کاهش ۱۳ دلاری به ۲۱۶۲ هزار دلار افت کرد، انتظار میرود فدرال رزرو در نشست سیاستگذاری خود در هفته آینده نرخ بهره را ثابت نگه دارد اما تمرکز روی پیشبینیهای «نمودار نقطه ای» خواهد بود. سرمایهگذاران تمرکز بر روی دادههای خردهفروشی ایالاتمتحده، گزارش شاخص قیمت تولیدکننده و ادعاهای بیکاری دارند تا سلامت اقتصاد ایالاتمتحده را بسنجند و آیا این امر فدرال رزرو را از کاهش نرخ بهره در ژوئن باز میدارد.
بر اساس برنامه احتمال نرخ بهره LSEG، معاملهگران احتمال کاهش نرخ بهره در ژوئن را ۶۷ درصد میبینند که از ۷۲ درصد کاهش یافته است که نشاندهنده چسبندگی تورم است. احتمال کاهش نرخ بهره در جولای ۸۳ درصد است.
شاخص دلار آمریکا پس از معکوسکردن تمام رشدهایی که به دلیل تورم قوی در روز چهارشنبه به دست آمده بود، ثابت ماند. در همین حال، بازدهی اوراق خزانه ۱۰ ساله پس از افزایش ۴.۵ واحدی در جلسه قبل، در ۴.۱۸۹۹ درصد ثابت بود.
بر اساس برنامه احتمال نرخ بهره LSEG، معاملهگران احتمال کاهش نرخ بهره در ژوئن را ۶۷ درصد میبینند که از ۷۲ درصد کاهش یافته است که نشاندهنده چسبندگی تورم است. احتمال کاهش نرخ بهره در جولای ۸۳ درصد است.
بهای نفت برنت امروز ۱.۴۸ درصد افزایش یافت. انتظار افزایش تقاضای جهانی برای نفت مخصوصاً از سوی آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا، قیمت آن را امروز چهارشنبه افزایش داد. همچنان انتظار میرود فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را به زودی پایین بیاورد.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) همچنان پیشبینی میکند رشد تقاضای جهانی در سال جاری میلادی برابر با ۲.۲۵ میلیون بشکه در روز و در ۲۰۲۵ برابر با ۱.۸۵ میلیون بشکه در روز باشد. این گروه پیش بینی خود از رشد اقتصاد دنیا را هم در سال جاری افزایش داده است.