پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۶:۱۷ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۶ آبان ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در بازار آزاد نوسانات زیادی نداشت و در ۳۳۰۱۰ تومان به معاملات خود پایان داد.
علی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی، روز چهارشنبه، ۴ آبان، در حاشیه جلسه هیأت دولت از آرامش در حوزه ارزی کشور سخن گفت و یادآور شد: تا اواخر مهرماه حدود ٢۵ میلیارد دلار در سامانه نیما ارز عرضه شده تا به خوبی نیازهای واردکنندگان کالاهای مختلف کشور را در این سامانه تأمین ارز کنیم. با این حال دلار روند صعودی به خود گرفته است. در سمت اخبار مذاکرات جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: واشنگتن به دنبال دور جدیدی از مذاکرات بر سر توافق هسته ای ایران نیست. به طور کلی توقف مذاکرات برجام، اعتراضات ۴۲ روز اخیر و ناآرامی‌‌های اجتماعی و بسته‌های تحریمی اتحادیه اروپا و طرف آمریکایی ازجمله مواردی هستند که بر شرایط اقتصادی کشور و قیمت ارز تاثیر گذاشته‌اند.

? در معاملات امروز بازار رمز ارزها وضعیت متعادلی داشتند، بیت کوین با رشد ۰.۳۰ صدم درصدی در ۲۰،۶۴۴ هزار دلار در حال معامله است، اتریوم نیز همچنان سطح ۱،۵۵۵ دلار خود را حفظ کرده است. جدیدترین گزارش تولید ناخالص داخلی نشان می‌دهد که سیاست‌های پولی هاوکیش هنوز به طور کامل تاثیر خود را نگذاشته‌ است. در همین حال قیمت توکن تازه راه اندازی شده APT که هفته گذشته سقوط شدیدی داشت، این هفته افزایش یافت و به قیمت زمان بازگشایی رسید.

? بهای اونس جهانی طلا امروز با کاهش حدود ۱۹ دلاری به ۱۶۴۳ دلار رسید. این در حالی است که دیروز سرمایه گذاران نمی‌دانستند چه واکنشی نسبت به داده‌های تولید ناخالص داخلی آمریکا نشان دهند. تولید ناخالص داخلی نشان داد که اقتصاد ایالات متحده در سه ماهه سوم ۲.۶٪ رشد کرد و کاهش دو ماهه متوالی را معکوس کرد. با این حال، این رشد لزوما توسط فعالیت‌های اقتصادی قوی‌تر ایالات متحده هدایت نمی‌شوند.
در سمت داده‌های امروز، نسبت به انتظارات، اختلاف زیادی را نداشتند و از این جهت، بازار با درصد قابل قبولی بازار آن را قیمت‌گذاری کرده بود. در داده دانشگاه میشیگان از ۵۹.۸ اولیه به ۵۹.۹ در اکتبر ۲۰۲۲ افزایش یافت. در همین حال معامله گران منتظر جلسه بانک مرکزی آمریکا در هفته آینده هستند.

? شاخص دلار امروز با ۰.۳۷ درصد افزایش در حدود ۱۱۰ باقی ماند، زیرا انتظارات رو به رشد فدرال رزرو به زودی کمتر تهاجمی خواهد شد.
به طور گسترده انتظار می رود که فدرال رزرو چهارمین افزایش متوالی ۷۵ واحدی خود را در ماه نوامبر ارائه کند، اگرچه بازارها شروع به گمانه زنی کردند که سرعت افزایش نرخ را کاهش خواهد داد.
در همین حال، پس از آنکه داده‌ها نشان داد اقتصاد ایالات متحده در سه ماهه سوم سالانه ۲.۶ درصد رشد کرده است، که از پیش‌بینی‌ها فراتر رفت. در جاهای دیگر، سرمایه‌گذاران به تصمیم بانک مرکزی اروپا برای افزایش ۷۵ واحد پایه دیگر واکنش نشان دادند، در حالی که بانک ژاپن سیاست نرخ‌های بهره فوق‌العاده پایین را در اقدامی که به طور گسترده مورد انتظار بود، حفظ کرد.

? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۱.۳۶ درصد کاعش یافت و به ۹۵ دلار در هر بشکه رسید. این در حالی است که چشم‌انداز عرضه سخت‌تر، رکورد صادرات ایالات متحده از آن حمایت کرد. ایالات متحده در هفته گذشته رکورد صادرات نفت خام و سوخت را حتی در شرایطی که ذخایر سوخت به پایین‌ترین حد فصلی در بازارهای داخلی رسیده را به ثبت رساند و بر چشم‌انداز عرضه تأثیر گذاشت.
در همین حال، سرمایه گذاران محتاط ماندند زیرا چشم انداز تقاضا به دلیل افزایش تورم، افزایش نرخ بهره و افزایش ریسک های رکودی مبهم ماند.

? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای چین برای دومین جلسه متوالی ۲.۲۵ درصد سقوط کرد و به ۲۹۱۶ واحد رسید، در حالی که تقریباً همه بخش‌ها در معاملات کاهش یافتند. بازارها از نگرانی‌های مربوط به سیاست‌ها در بحبوحه تسلط شدید رئیس جمهور شی جین پینگ بر قدرت نگران بودند و این کشور محدودیت‌های کووید را دو برابر کرد تا با وجود پیامدهای اقتصادی، شیوع گسترده‌ای را متوقف کند. احساسات ضعیف جهانی در میان نتایج متفاوت سود و عدم اطمینان اقتصادی گسترده‌تر نیز بر دارایی‌های چین تأثیر گذاشته است.

? شاخص سهام نیکی ژاپن در معاملات امروز ۰.۸۸ درصد کاهش یافت و به ۲۷۱۰۵ واحد رسید. معامله گران امروز اقدام بانک مرکزی ژاپن را ارزیابی کردند. بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره کوتاه مدت کلیدی خود را در ۰.۱- درصد و بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله حدود ۰ درصد در جلسه اکتبر خود را حفظ کرد، اما پیش بینی تورم سال ۲۰۲۲ خود را از ۲.۳ درصد در جولای به ۲.۹ درصد افزایش داد. بانک مرکزی همچنین اعلام کرد که از اول دسامبر تغییراتی را در نحوه خرید وجوه قابل معامله در بورس (ETF) اعمال خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن