تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنج شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.
? در نشست معاملاتی امروز رمزارزها وضعیت متعادلی داشتند اما با گزارشات ناامید کننده درآمدزایی که توسط آلفابت و مایکروسافت منتشر شد، بیت کوین رشد اخیر خود را کاهش داد. از طرفی بانکهای مرکزی در سطح جهانی تلاش کردهاند تا تورم را بدون ایجاد رکود شدید مهار کنند.
در همین حال اتریوم اخیرا بالاتر از محدوده ۱۵۵۰ دلار معامله میشود. ارزش بازار دومین رمزارز بزرگ بازار به بالاترین سطح از اواسط سپتامبر رسیده است.
? قیمت دلار امروز نیز بالای ۳۳ هزار تومان باقی ماند، عامل مهم افزایش قیمت دلار تحریم های آمریکا علیه ایران بود که روز گذشته وزارت خزانه داری آمریکا از تحریم های جدید علیه ایران خبر داد. البته ایران هم واکنش متقابل از خود نشان داده و تحریم هایی را علیه اروپا و… مطرح کرده است. از سوی دیگر زمزمه های مثبتی درباره برجام به گوش نمی رسد. بعضی از مهره های اصلی برجام در چند وقت گذشته از به بن رسیدن مذاکرات برجام سخن گفته اند و آمریکا هم گفته در شرایط فعلی موضوع برجام اولویت آنها نیست. در همین حال با افزایش قیمت دلار قیمت سکه تمام نیز به بالای کانال ۱۵ میلیون تومان رسید.
? اونس جهانی طلا در حالی که ابتدا به بالای ۱۶۶۰ دلار در هر اونس رسیده بود که بالاترین سطح در دو هفته اخیر بود، با انتشار دادههای تازه با ۹ دلار کاهش به ۱۶۵۷ دلار رسید، زیرا بازدهی دلار و خزانه داری به شدت به دلیل انتظارات فزاینده افزایش یافت.
به طور گسترده انتظار می رود که فدرال رزرو چهارمین افزایش متوالی ۷۵ نقطه پایه خود را در ماه نوامبر ارائه کند، اگرچه بازارها گمانه زنی کردند که در ماه دسامبر در بحبوحه نگرانی ها در مورد انقباض بیش از حد، تهاجمی کمتر خواهد شد.
داده های نرم ایالات متحده در این هفته از چنین موضعی پشتیبانی می کند و نشان می دهد که شرایط مالی سخت تر در حال حاضر بر اقتصاد تأثیر گذاشته است.
در همین حال، سرمایهگذاران در مورد ریسکهای افزایشی برای تورم که میتواند باعث افزایش دوباره دلار و بازدهی خزانهداری شود، محتاط ماندند.
کریستالینا گروگیوا، مدیرعامل صندوق بینالمللی پول همچنین از بانکهای مرکزی خواست تا به افزایش بیشتر نرخهای بهره برای مبارزه با تورم تا رسیدن به سطح «خنثی» ادامه دهند.
? شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۵۳ درصد افزایش یافت و به ۱۱۰ رسید.
این در حالی است که با هضم سرمایه گذاران از ارقام تولید ناخالص داخلی جدید و تاثیر آن بر تولید ناخالص داخلی، بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه داری ایالات متحده تا مرز ۴ درصد سقوط کرد. اقتصاد ایالات متحده در سه ماهه سوم به میزان ۲.۶ درصد رشد کرد که از برآوردهای رشد ۲.۴ درصدی پیشی گرفت. در همین حال تعداد آمریکاییهایی که درخواستهای جدید برای دریافت مزایای بیکاری را ارائه کردند، در هفته منتهی به ۲۰ اکتبر با ۳۰۰۰ افزایش به ۲۱۷۰۰۰ نفر رسید که کمتر از پیشبینی بازار ۲۲۰۰۰۰ بود.
? بهای نفت برنت تحت حمایت دادههایی که رکورد صادرات نفت خام آمریکا را نشان میدهد، امروز با افزایش ۱.۲۱ درصدی در ۹۷ دلار در هر بشکه در حال معامله است. ایالات متحده در هفته گذشته رکورد صادرات نفت خام و سوخت را به ثبت رساند و مجموع محموله های نفتی به ۱۱.۴ میلیون بشکه در روز رسید، در حالی که ذخایر سوخت به پایین ترین حد فصلی در بازارهای داخلی رسید و نگرانی ها در مورد عرضه محدود را افزایش داد. علاوه بر این، تجار خود را برای کاهش عمده تولید توسط اوپک پلاس در ماه نوامبر و همچنین ممنوعیت اتحادیه اروپا بر نفت روسیه که از دسامبر اجرایی میشود، آماده کردند. در همین حال، بلومبرگ گزارش داد که ایالات متحده و اتحادیه اروپا احتمالاً به یک سقف محدودتر با قیمتی بالاتر از آنچه قبلاً برنامه ریزی شده بود رضایت خواهند داد و تنها کشورهای گروه ۷ و استرالیا متعهد به رعایت آن هستند.
? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت در معاملات امروز کاهش یافت و به ۲۹۸۳ واحد رسید، که افت شدید اوایل هفته جاری که ناشی از نگرانی های سیاستی پس از تثبیت قدرت رئیس جمهور شی جین پینگ در آخر هفته بود، را پیروی کرد.
از طرفی سرمایه گذاران در جلسه گذشته از آخرین وعده مقامات چینی برای ثابت نگه داشتن بازارهای سهام و اوراق قرضه کشور استقبال کردند.
در همین حال، سرمایهگذاران به دادههایی که نشان میدهد سود صنعتی در چین ۲.۳ درصد نسبت به سال قبل در ۹ ماه اول سال کاهش یافته است، واکنش نشان دادند، زیرا اختلالات کووید و بخش ضعیف دارایی بر درآمد شرکتها تأثیر گذاشته است.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ ژاپن در معاملات امروز با ۰.۳۲ درصد کاهش به ۲۷۳۴۵ واحد رسید و از بالاترین سطح یک ماهه عقب نشینی کرد. بازگشت شدید سهام مالی ین، بازار را با ضرر بانک های سنگین وزنی همراه کرد. سایر شاخص های سنگین وزن نیز کاهش یافتند، از جمله تویوتا موتور، گروه آساهی، نینتندو.
در همین حال، شرکتهای انرژی با افزایش قیمت نفت افزایش یافتند و اینپکس، رهبر این بخش، ۱.۳ درصد افزایش یافت.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز وضعیت یکسانی نداشتند و تنها داوجونز ۰.۸۵ درصد افزایش یافت. روز گذشته، روز خوبی برای شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا نبود. گوگل بیش از ۱۰٪ و مایکروسافت تقریبا ۸٪ افت کردند که دلیل آن گزارشات درآمدزایی بد بود. شرکت متا نیز پس از گزارش درآمدزایی ناامید کننده خود افت چشمگیری را تجربه کرد. از طرفی دادههای امروز نشان دادند اقتصاد آمریکا در سه ماهه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۲ سالانه ۲.۶ درصد در سه ماهه رشد کرد که پس از انقباض در نیمه اول سال که شاهد کاهش ۰.۶ درصدی تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم و ۱.۶ درصدی در سه ماهه اول بودیم. پیشبینیهای بازار را حدود ۲.۴ درصد بود.