پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴
- ۵:۰۳ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۳ آبان ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها در دامنه مثبت قرار گرفتند، به طوری که بیت کوین با رشد ۵ درصدی به ۲۰،۳۲۱ هزار دلار رسید. سرمایه‌گذاران در حال بررسی عدم قطعیت‌های کلان اقتصادی هستند. پیتر بردنت، معامله‌گر کهنه کار، عقیده دارد که سرمایه گذاران رمزارز خسته شده‌اند. پیتر برندت در مصاحبه‌ای با کوین دسک بیان کرد سرمایه گذاران نباید انتظار تغییر زیادی در آینده نزدیک داشته باشند و ممکن است بزرگترین رمزارز بازار بر اساس ارزش بازار تا ۱۳ هزار دلار کاهش یابد. برنت اضافه کرد: سرمایه گذاران فقط خسته شده‌اند. سرمایه‌گذاران در ارزهای دیجیتال و سایر بازارهای دارایی‌های ریسکی همچنان به تلاش‌های فدرال رزرو ایالات متحده برای مهار تورم چشم دوخته‌اند. تحلیل گران عقیده دارند که هر گونه کاهش دوز فعلی افزایش شدید نرخ بهره، یک “واکنش شدید صعودی” را در پی خواهد داشت.

? دلار امروز در بازار آزاد افزایشی بود و قدرت خریدار توانست دلار را به ۳۲۸۵۰ هزار تومان برساند. در شرایط فعلی تحلیلگران ارزی باور دارند تا زمانی که دو محدوده در بازار شکسته نشود، هم چنان خبری از نوسانات معنادار نخواهد بود. محدوده فنی اساسی برای افزایشی های بازار ارز، محدوده ۳۳ هزار و ۳۰۰ تومان است و کاهشی های بازار تا زمانی که محدوده ۳۲ هزار و ۲۰۰ تومان از دست نرود، نخواهند توانست ذهنیت نزولی بازیگران بزرگ را تقویت کنند. 
برخی از فعالان بازار ارز تهران معتقدند که بازار ساز با عرضه سنگین صرفا برای مدت کوتاهی می تواند نرخ دلار را در یک محدوده خاص کنترل کند و تاز زمانی که جهت انتظارات را تغییر ندهد احتمال طوفان در بازار دلار و جهش دوباره قیمت ها وجود خواهد داشت .بررسی ها نشان می دهد که یکی از دلایل هراس بازیگران ارزی حضور پررنگ بازار ساز در بازار دلار بوده است. 

? شاخص کل بورس تهران امروز نیز با کاهش ۱۰۶۷۵ هزار تومانی به ۱ میلیون و ۲۶۷ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز ۰.۹۶ درصد کاهش یافت. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای هجدهمین روز متوالی منفی شد و ۳۹۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. بیشترین خروج پول حقیقی به سهام بپاس اختصاص داشت. ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۱ هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۳۰۱ میلیارد تومان رسید. نمادهای وامید، رمپنا و کگل بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

? اونس جهانی طلا در معاملات امروز در میان کاهش ارزش دلار آمریکا، در دامنه مثبت قرار گرفت، لازم به ذکر است که نگرانی‌های منفی پیرامون چین، یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان طلا در جهان، اخیراً قیمت فلزات گرانبها را نیز به چالش می‌کشد.
در همین حال بازدهی خزانه‌داری ۱۰ ساله ایالات متحده در حدود ۴.۲۱ درصد تحت فشار باقی ماند.
در عین حال داده های مسکن ایالات متحده و ارقام اعتماد مصرف کننده ممکن است معامله گران طلا را در آستانه تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه ماهه سوم در روز پنجشنبه محتاط کند.

? شاخص دلار آمریکا امروز با افت ۰.۹۰ درصدی به ۱۱۰ کاهش یافت، سطحی که تقریباً در سه هفته گذشته دیده نشده بود، زیرا گمانه زنی ها مبنی بر اینکه فدرال رزرو سرعت افزایش نرخ بهره را در اواخر سال جاری کاهش می دهد، اشتها را برای شرط بندی های پرمخاطره تر افزایش داد و در عین حال جذابیت ارز ایالات متحده را کاهش داد. داده‌هایی که نشان می‌دهد فعالیت بخش خصوصی ایالات متحده برای چهارمین ماه متوالی در ماه اکتبر منقبض شده است. از طرفی با استقبال سرمایه‌گذاران از ریشی سوناک به عنوان نخست‌وزیر جدید بریتانیا، ضعف این دلار در برابر پوند انگلیس مشاهده شد.

? بهای نفت برنت امروز با افت جزئی در ۹۳ دلار در هر بشکه معامله شد، زیرا نگرانی‌ها از رکود جهانی و تقاضای ضعیف نفت، به‌ویژه در چین، بیشتر از حمایت‌های ناشی از عرضه کم بود. علاوه بر این، داده‌های گمرک چین نشان داد که تقاضا از سوی بزرگترین واردکننده نفت خام جهان در ماه سپتامبر به دلیل محدودیت‌های مداوم ناشی از ویروس کرونا و محدودیت‌های صادرات سوخت، مصرف را کاهش داده است. با این حال، اوپک و متحدانش، از جمله روسیه، توافق کردند تولید خود را به میزان ۲ میلیون بشکه در روز در ماه نوامبر کاهش دهند که مهم‌ترین کاهش از زمان شروع همه‌گیری بود، در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره دخالت بیشتر کارتل نفت در بازارها برای تقویت قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

? شاخص های سهام ایالات متحده در معاملات امروز افزایش یافتند سرمایه گذاران در حال ارزیابی گزازش های درآمد بودند. گزارش درآمد زایی سه‌ماهه سوم جنرال موتورز بهتر از انتظارات بود. درآمد کوکاکولا نیز بهتر از پیش بینی بازار بود. در همین حال فعالیت بخش خصوصی ایالات متحده برای چهارمین ماه متوالی در ماه اکتبر کاهش یافت و این نشان می دهد که تورم سرسختانه و شرایط مالی سخت تر در حال حاضر بر اقتصاد تأثیر می گذارد.
شاخص مدیران خرید بخش خدمات با کاهش شدید و غیرمنتظره به ۴۶.۶ رسید. پیش‌بینی‌ها برای این شاخص ۴۹.۶ و در ماه قبل این شاخص ۴۹.۳ منتشر شده بود.

? شاخص سهام نیکی ژاپن امروز ۱.۰۲ درصد افزایش یافت و به ۲۷۲۵۰ واحد رسید. سرمایه گذاران داده‌ها را ارزیابی کردند. شاخص قیمت مصرف کننده هسته ژاپن که پیش‌بینی برای آن ۱.۹٪ بود، ۲٪ اعلام شد. پس از این که بانک مرکزی ژاپن به منظور کاهش سرعت تضعیف ین در بازار مداخله کرد، جفت ارز USDJPY پایین‌تر از محدوده ۱۴۹ معامله شد.
اما موضع سیاست خنثی بانک مرکزی ژاپن به سختی می‌تواند از سقوط بیشتر ین در برابر دلار آمریکا جلوگیری کند، بنابراین، چشم انداز USDJPY  صعودی باقی می‌ماند، در حالی که ریسک مداخله بیشتر بانک مرکزی ژاپن وجود دارد.

? شاخص سهام شانگهای چین امروز افت جزئی داشت. موسسه گلدمن ساکس اعلام کرد صرف ریسک برای سهام چینی در بازارهای فراساحلی احتمالاً به دلیل نگرانی سرمایه گذاران در مورد عدم وجود اصلاح طلبان اقتصادی بازارمحور در PSC تازه پیکربندی ۷شده، ممکن است در کوتاه مدت بالا بماند. برخی سرمایه گذاران ممکن است نگران نبود کنترل و تعادل، و ریسک اشتباهات بالقوه سیاستی به تبدیل شدن به شوک‌های بزرگ به اقتصاد باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن