پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۳:۱۵ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۲۹ مهر ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در بازار آزاد نوسانات محدودی داشت و در ۳۲۶۵۰ هزار تومان ثابت ماند‌. دلایل متعددی برای حصر دلار در محدوده فوق وجود دارد کانال ۳۳ هزار تومانی سقف تاریخی دلار و خط قرمز بازارساز است که به راحتی اجازه عبور از این محدوده را نمی دهد، امنیتی شدن بازار، افزایش عرضه ارز و اعمال قوانین جدید برای متعادل سازی عرضه و تقاضا از اقدامات بازارساز برای کنترل قیمت دلار است.
در عین حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز مدعی شد: آمریکا علیه تمامی کسانی که به جنگ روسیه در اوکراین کمک کنند، تحریم‌های بیشتری وضع خواهد کرد. توافق در حال حاضر در دسترس نیست؛ چرا که تقاضاهای ایران از مرزهای برجام فراتر رفته‌اند. ما در هفته‌های اخیر اخباری درباره آمادگی ایران برای تغییر رویه دریافت نکرده‌ایم.

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها با صعود سهام و دارایی های ریسکی به دامنه مثبت بازگشتند، از طرفی بیت کوین رسما خسته کننده شده است. و قیمت آن در بالای ۱۹ هزار دلار ثابت مانده، داده‌ها نشان می‌دهند که بزرگترین ارز دیجیتال از نظر ارزش بازار کمترین نوسانات ۳۰ روزه را در دو سال گذشته تجربه می‌کند. شاخص CMI، که عملکرد سبدی از ارزهای دیجیتال را نشان می‌دهد نیز نسبتا ثابت بوده و طی ۲۴ ساعت گذشته ۰.۶ درصد کاهش داشت. سرمایه گذاران در سراسر جهان با نزدیکی به جلسه بعدی فدرال رزرو احتیاط بیشتری چاشنی کار کرده‌اند، چراکه انتظارات از افزایش شدید نرخ بهره کاهش یافته است.

? اونس جهانی طلا در معاملات با رشد ۲۵ دلاری به بالای ۱۶۵۰ دلار رسید. که تحت تاثیر دلار ضعیف و سخنان اعضای فدرال رزرو بود.
فدرال رزرو پیش از تصمیم خود برای افزایش نرخ بهره در ۲ نوامبر وارد دوره خاموشی شد. بنابراین، سخنان اخیر سیاستگذاران فدرال رزرو و کاهش غافلگیرکننده  مطالبات بیکاری آمریکا تأثیر قابل‌توجهی بر انتظارات فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره داشت. پاتریک هارکر، رئیس فدرال رزرو فیلادلفیا، گفت که بانک مرکزی احتمالاً در سال جاری نرخ بهره را به بیش از ۴ درصد افزایش خواهد داد و آن را برای مدتی در سطوح محدودکننده نگه می دارد.

? شاخص دلار در معاملات امروز علی رغم افزایش بازدهی خزانه داری به ۱۱۲ رسید زیرا سرمایه گذاران انتظارات به افزایش نرخ های پیش بینی شده خود در میان فشارهای
تورمی مداوم کاهش دادند. از طرفی اظهارات مقامات فدرال رزرو پشتوانه این ارز بود و از کاهش بیشتر آن جلوگیری کرد، به طوری که پاتریک هارکر، رئیس فدرال رزرو فیلادلفیا، گفت که بانک مرکزی احتمالاً در سال جاری نرخ بهره را به بیش از ۴ درصد افزایش خواهد داد. در حال حاضر بازارها برای ۷۵ واحد افزایش نرخ پایه دیگر در ماه آینده قیمت گذاری شده اند. در همین حال دلار آمریکا نیز اندکی در برابر یورو تقویت شد و در مقابل ین به بالاترین حد خود در ۳۲ سال اخیر رسید.

? بهای نفت برنت امروز نیز به آرامی رشد کرد و به ۹۳ دلار در هر بشکه رسید. نفت ایالات متحده از ژوئن تا کنون حدود ۳۰درصد کاهش یافته است زیرا انقباضات پولی تهاجمی توسط بانک های مرکزی بزرگ برای فرونشاندن تورم فزاینده و خطرات رکودی فزاینده بازارهای کالا را در بر گرفته است. قیمت نفت نیز در اوایل این هفته پس از اعلام آمریکا مبنی بر آزادسازی ۱۵ میلیون بشکه نفت از ذخایر اضطراری خود برای کاهش قیمت بالای بنزین، تحت فشار قرار گرفت. با این حال، تشدید تحریم‌های اتحادیه اروپا بر نفت خام روسیه، همراه با تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید ۳ میلیون بشکه در روز از نوامبر، با این تلاش‌ها مقابله کرد.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت ۰.۱۳ درصد افزایش یافت و به ۳۰۳۹ واحد رسید، علیرغم گزارش هایی مبنی بر اینکه مقامات چینی در نظر دارند دوره قرنطینه را کاهش دهند، تحلیلگران به سرعت به مسیر چالش برانگیز پیش روی بهبود اقتصادی این کشور اشاره کردند.

? شاخص سهام نیکی ژاپن امروز ۰.۴۳٪ کاهش یافت و ۲۶۸۹۱ واحد رسید. سرمایه گذاران داده های تورم را ارزیابی کردند. نرخ تورم سالانه در ژاپن در سپتامبر ۳.۰ درصد اعلام شد که نسبت به بالاترین رقم نزدیک به آگوست، در بحبوحه قیمت های بالای مواد غذایی و مواد خام و همچنین ضعف ین تغییری نکرده بود. فشار اصلی تورم ناشی از هزینه غذا بود. شاخص قیمت‌ مصرف‌کننده اصلی نیز ۳.۰ درصد بود که نسبت به سال قبل افزایش یافت و بالاترین رقم از سپتامبر ۲۰۱۴ بود که مطابق با پیش‌بینی‌ها بود، اما بالاتر از هدف ۲ درصدی بانک مرکزی ژاپن برای ششمین ماه متوالی بود.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز افزایش یافتند، این در حالی است که بازار در حال کاهش احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره فدرال رزرو در سال جاری و بالا رفتن سطح ترمینال است. اوج نرخ بهره ترمینال فدرال رزرو در ماه مه از ۵.۰۳ درصد در بالاترین سطح این هفته به ۴.۹۳ درصد کاهش یافته است. با سخنان نیک تیمیراوس از وال استریت ژورنال، انتظارات بازار برای افزایش نرخ بهره در دسامبر، به ۰.۵درصد کاهش یافت.
تغییر در انتظارات بازار نیز در بازار اوراق قرضه ایالات متحده نیز مشهود بود.
اکنون همه نگاه ها به سمت مجموعه جدیدی از داده های اقتصادی سطح بالای ایالات متحده است که قرار است در هفته آینده منتشر شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن