پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۵:۳۲ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? در نشست معاملاتی امروز رمزارزها سبز پوش شدند، برخی از تحلیل‌گران عقیده دارند: بیت کوین به خوبی دوام آورده است. ریسک گریزی شدید است اما بیت کوین شکست نخورده است. انتظارات افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در حال افزایش است و بیت کوین همچنان در سطح ۱۹ هزار دلار است. و شاخص ترس و طمع اخیرا مجددا به محدوده ترس شدید بازگشته است. گروه تحقیقاتی مودیز آنالیتیکس در گزارش هفتگی خود نوشت: فدرال رزرو شواهد ملموس بیشتری مبنی بر اینکه تورم به سمت هدف ۲ درصدی خود حرکت می‌کند نیاز دارد و تا حدودی به نتیجه نرسیده چرا که عمده مشکلات تورمی ما به شوک‌های عرضه مربوط می‌شود و سیاست پولی نمی‌تواند به این منبع تورم رسیدگی کند. برخی از تحلیل‌گران عقیده دارند اگر بازار سهام در واکنش به گزارشات درآمدزایی شرکت‌ها سقوط کند و شاخص S&P ۵۰۰ پایین‌تر از محدوده ۳۶۰۰ قرار بگیرد اما بیت کوین پایین‌تر از کف قیمتی فصل تابستان قرار نگیرد، می‌توان ادعا کرد که زمستان رمزارزها رسما به اتمام رسیده است.

? نرخ دلار امروز از مرز ۳۳ هزار تومان فاصله گرفت و به سمت مرز مقاومتی ۳۲ هزار و ۸۰۰تومان برگشت. برخی از فعالان بازار می گفتند در صورتی که مرز حساس ۳۲ هزار و ۸۰۰ تومان از دست برود احتمال برگشت تا نیمه کانال ۳۲ هزار تومان هم وجود خواهد داشت. با این حال رفتار بازیگران ارزی در چند وقت اخیر نشان داده که اسکناس آمریکایی در مرز مقاومتی یاد شده مورد حمایت قرار گرفته است. با این حال عده ای از معامله گران باور دارند بازار ساز با تزریق عرضه بار دیگر نرخ دلار را اندکی کنترل کرد و فرصت یکه تازی به دلار در کانال ۳۳ هزار تومان را نداد.
عده ای از معامله گران معتقدند احتمالا در صورت صدور بسته تحریمی اروپا علیه ایران سطح تنش ها افزایش پیدا کند و بار دیگر دلار به سمت کانال ۳۳ هزار تومان حرکت کند. جوزپ بورل امروز ابراز امیدواری کرد که در جلسه امروز  این طرح تصویب شود.

? شاخص کل بورس تهران امروز ۱۷۸ واحد کاهش یافت و در سطح روز گذشته ثابت ماند. در همین حال شاخص کل هم وزن ۰.۰۸ صدم درصد کاهش یافت. امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۳ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۲۵ میلیارد تومان رسید. ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دوازدهمین روز متوالی منفی شد و ۱۸۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که بیشترین خروج پول حقیقی به سهام خاور اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۲۳ میلیارد تومان بود. نمادهای شپنا، فارس و شبندر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

? بهای اونس جهانی طلا امروز با افزایش ۱۴ دلاری به ۱۶۵۶ دلار در هر اونس افزایش یافت و برخی از ضررهای هفته گذشته را جبران کرد و در عین حال از کاهش دلار سود برد.
با این حال، تورم بالا و مستمر و شرط بندی برای انقباض بیشتر پولی، فشار نزولی را بر قیمت شمش حفظ کرد.
نظرسنجی دانشگاه میشیگان به بهبود احساسات مصرف کننده در ماه اکتبر اشاره کرد، اما انتظارات تورمی برای اولین بار از ماه مارس افزایش یافت.
این امر نگرانی‌ها در مورد رشد ناپایدار قیمت‌ها را پس از داغ‌تر شدن شاخص CPI در سپتامبر تشدید کرده است و مقامات فدرال رزرو ایالات متحده را بر آن داشت تا برای افزایش نرخ‌های بهره بالاتر از برنامه قبلی اعلام آمادگی کنند. تقاضای قوی تر برای دلار به عنوان دارایی امن در میان افزایش عدم اطمینان اقتصادی نیز بر طلا تأثیر گذاشت.

? در حالی که معامله گران چشم انداز تورم و نرخ بهره در ایالات متحده را مورد ارزیابی مجدد قرار دادند، شاخص دلار با افت ۱.۱ درصدی به ۱۱۱ کاهش یافت. پس از آن که نظرسنجی دانشگاه میشیگان نشان داد که انتظارات تورمی سالانه ایالات متحده برای اولین بار در هفت ماه گذشته افزایش یافته است شاخص دلار کاهش یافت، و نگرانی‌ها در مورد رشد اقتصادی افزایش یافت.
این امر همچنین باعث شد تا مقامات فدرال رزرو آمادگی خود را برای افزایش نرخ های بهره بالاتر از آنچه قبلاً برنامه ریزی شده بود، اعلام کنند، به طوری که جیمز بولارد، رئیس فدرال رزرو سنت لوئیس، در هر یک از دو نشست بعدی در ماه های نوامبر و دسامبر، آمادگی خود را برای افزایش ۷۵ واحد پایه اعلام کرد. در همین حال، دلار در برابر پوند در روز دوشنبه به دلیل انتظارات مبنی بر اینکه بریتانیا ممکن است کاهش مالیات های بدون بودجه خود را بیشتر کند، تضعیف شد.

? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۱ درصد افزایش یافت و به ۹۲ دلار رسید، چیزی که تحلیلگران آن را به شکار معامله، کاهش دلار و امیدواری برای حمایت بیشتر از سوی دولت چین نسبت دادند. در همین حال، ترس از کندی اقتصاد جهانی و چشم‌انداز ضعیف تقاضا همچنان بر بازارها سایه انداخته است. چین، واردکننده بزرگ نفت خام، همچنین از تعدیل سیاست سختگیرانه‌اش در برابر کووید صفر خبر داد که بر اقتصاد و تقاضای انرژی این کشور تأثیر گذاشته است.
با نگاهی به آینده، انتظار می‌رود که نوسانات بیشتری در قیمت نفت وجود داشته باشد، زیرا اوپک پلاس قرار است تولید خود را در ماه نوامبر به میزان قابل توجهی کاهش دهد، در حالی که تحریم اتحادیه اروپا بر نفت روسیه در دسامبر اعمال می‌شود.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت چین امروز ۰.۴۲ درصد افزایش و به بالای ۳۰۰۰ واحد رسید، پس از آن که رئیس جمهور شی جین پینگ انتظارات را مبنی بر دور شدن از سیاست سختگیرانه صفر کووید را نادیده گرفت، شاخص مقداری سود را نسبت به هفته گذشته نشان داد. شی همچنین سیگنال‌های محرک تازه‌ای برای بخش املاک درگیر ارائه نکرد، اگرچه او از چین به عنوان یک قدرت بین‌المللی دفاع کرد و تعهد خود را برای اتکا به فناوری تجدید کرد. در جاهای دیگر، بانک خلق چین نرخ های وام میان مدت خود را بدون تغییر گذاشت، در حالی که سرمایه گذاران منتظر تصمیم این بانک در مورد نرخ اولیه وام و مجموعه ای از داده های اقتصادی چین در این هفته هستند.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز افزایش یافتند، به طوری که نگرانی سرمایه گذاران در مورد سخت گیرانه‌تر شدن سیاست آمار کرونا صفر در چین، انتظارات تهاجمی فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره و ریسک احتمالی رکود را نادیده گرفتند.
زیرا سرمایه گذاران برای هفته شلوغ درآمدی آماده می شوند که بینشی را در مورد نحوه برخورد مشاغل با بادهای مخالف رو به رشد کلان ارائه می دهد. بانک آمریکا پس از گزارش نتایج سه ماهه ای که سرمایه گذاران را شگفت زده کرد، بیش از ۵ درصد جهش کرد. با این حال، دومین بانک بزرگ ایالات متحده در بحبوحه کند شدن فعالیت بانکداری سرمایه گذاری و افزایش ذخایر در پیش بینی رو به وخامت اقتصاد، به سایر بانک های بزرگ، از جمله جی پی مورگان، در کاهش سود سه ماهه سوم نسبت به سال قبل پیوست. فناوری سنگین‌وزن، از جمله تسلا، نتفلیکس و اسنپ نیز گزارش‌های فصلی را اواخر این هفته منتشر خواهند کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن