پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
- ۷:۴۶ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها همچنان قرمز پوش بودند، به طوری که بیت کوین در کف کانال ۱۹ هزار دلار در حال معامله است، چرا که بازارها در انتظار داده‌های تورمی ایالات متحده در روز پنج‌شنبه هستند. هر چند سرمایه‌گذاران صورتجلسه FOMC در ماه سپتامبر را که روز چهارشنبه منتشر می‌شود را نیز به دقت زیرنظر دارند. این صورتجلسه انتظارات را برای لحن FOMC در جلسه بعدی شکل خواهد داد. انتظار می‌رود که FOMC برای چهارمین بار متوالی نرخ بهره را ۰.۷۵٪ افزایش دهد.

? شاخص کل بورس تهران بلاخره صعودی شد و ۹ هزار واحد افزایش یافت. شاخص هم وزن نیز بیش از ۳ هزار واحد افزایش یافت. در روزی که تمامی شاخص‌های بازار سهام رشد کردند، گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری سبزترین گروه بازار بود که تمامی نمادهای آن رشد قیمت داشتند.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش ۲ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان رسید. 
در پایان معاملات نماد تپسی با صف‌ خرید ۳۵ میلیارد تومانی برای چهارمین روز متوالی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت.
امروز اغلب صف‌های فروش جمع آوری شدند و تنها دو نماد فمراد و حپترو صف فروش داشتند.

? قیمت دلار امروز نیز در بازار دلار افزایش یاعت و در ۳۲۷۰۰ هزاررتومان به معاملات خود پایان داد. برخی از فعالان بازار معتقد بودند در صورتی که نرخ دلار بالای مرز مقاومتی ۳۲ هزار و ۸۰۰ تومان برود و در این مرز باقی بماند احتمالا موج جدید خریدارن وارد بازار شوند و نرخ دلار وارد کانال ۳۳ هزار تومان شود. از سوی دیگر برخی از معامله گران باور داشتند بازارساز احتمالا اجازه کانال شکنی به دلار را نخواهد داد. 
افزایش قیمت دلار فقط در تهران نبود و بازارهای همسایه امروز برخلاف دیروز آرایش صعودی به خود گرفتند و همین امر موجب شد قدرت معامله گران تهران تقویت شود و بازار به دست معامله گران افزایشی بیفتد. 
در عین حال عده ای از معامله گران می گفتند که گزارش جدید آژانس درباره فعالیت‌ هسته‌ای ایران نرخ دلار را صعودی کرد. خبرگزاری رویترز نوشته درگزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که این خبرگزاری آن را رویت کرده، آمده است که ایران در حال توسعه توانمندی‌هایش برای غنی‌سازی با سانتریفیوژهای پیشرفته در تاسیسات زیرزمینی نطنز است و در حال حاضر قصد دارد از برنامه قبلی‌اش فراتر برود.

? بهای اونس جهانی طلا امروز کمی افزایش نسبت به جلسه قبل را نشان داد، در حالی که انتظار می رود فدرال رزرو آمریکا به افزایش شدید نرخ های بهره ادامه دهد. این حرکت ها در پی انتشار آمارهای قوی تر از حد انتظار مشاغل ایالات متحده در روز جمعه انجام شد، در حالی که انتظار می رود داده های تورم ایالات متحده در روز پنجشنبه نشان دهد که فشار قیمت ها همچنان بالا است. این فلز همچنین به دلیل ترس از رکود جهانی تحت فشار قرار دارد و صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نسبت به خطرات فزاینده کاهش رشد جهانی هشدار دادند.

? شاخص دلار پس از رسیدن به ۱۱۳.۵ واحد در اوایل جلسه که بالاترین سطح تا کنون در این ماه بود، امروز رالی چهار روزه را متوقف کرد و در حدود ۱۱۲ معامله شد. بازده اوراق قرضه نیز کاهش یافت زیرا معامله گران پیش از انتشار نشست FOMC در فردا، گزارش مورد انتظار CPI در روز پنجشنبه و آغاز فصل سود که شفافیت بیشتری را در مورد موضع سیاست فدرال رزرو ارائه می دهد، محتاط شدند. با این حال، دلار نزدیک به سطوحی است که از اواسط سال ۲۰۰۲ مشاهده نشده است زیرا فدرال رزرو به شدت نرخ بهره را افزایش داده است و انتظار می رود در ماه آینده ۷۵ واحد نرخ بهره را افزایش دهد. در عین حال، اقتصاد ایالات متحده با وجود تورم بالا و افزایش هزینه های استقراض، قوی تر و انعطاف پذیرتر از سایرین باقی مانده است.

? بهای نفت برنت، در حالی که دلار امروز کاهش یافت و چشم‌انداز ضعیف تقاضا با نگرانی‌ها در مورد کاهش عرضه مقابله میکرد، ۱.۴۲ دلار به دلیل انتظارات مبنی بر اینکه فدرال رزرو ایالات متحده برنامه های انقباضی خود را ادامه خواهد داد، کاهش یافت. ترس از رکود جهانی که تقاضای انرژی را تهدید می کند بازارها را نیز در بر گرفت، جیمی دیمون، مدیرعامل جی پی مورگان هشدار داد که اقتصاد ایالات متحده و جهان احتمالا تا اواسط سال آینده وارد رکود خواهند شد، در حالی که صندوق بین المللی پول و بانک جهانی شاهد افزایش خطرات کاهش رشد جهانی بودند. در چین، که بزرگترین واردکننده نفت خام است، سرمایه گذاران نگران هستند که احیای مجدد موارد کووید-۱ج می تواند مقامات را مجبور به اعمال قرنطینه جدید کند.

? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز وضعیت یکسانی نداشتند، به طوری که داوجونز و اس اند پی افزایش یافتند، نزدک کاهش یافت زیرا نگرانی ها مبنی بر اینکه انقباض بیشتر پولی تلفات سنگینی بر اقتصاد و درآمد شرکت خواهد داشت در بازار وجود دارد. سیاست گذاران فدرال رزرو از نیاز به افزایش نرخ بهره هدف به حدود ۴.۵ درصد تا اوایل سال آینده، حتی در صورت خطر رکود، حمایت می کنند. تشدید نگرانی‌های رشد جهانی باعث تشدید تنش‌ها بین روسیه و اوکراین شد و سرفصل‌هایی از چین مبنی بر اینکه شانگهای و سایر شهرهای بزرگ چین تست‌های کرونا را بیشتر کرده‌اند، زیرا عفونت‌ها به شدت افزایش یافته‌اند. سرمایه گذاران همچنین در حال آماده شدن برای داده های تورم ایالات متحده و مجموعه ای از درآمدهای بانکی هستند که فصل سه ماهه سوم را آغاز خواهد کرد.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت امروز ۰.۱۹ درصد رشد کرد و به ۲۹۸۰ واحد رسید، این در حالی بود که زیان در سهام مصرف کننده و سهام مربوط به تراشه وجود داشت. سرمایه گذاران نگران این هستند که افزایش موارد داخلی کووید-۱۹ می تواند مقامات را مجبور کند تا قبل از کنگره مهم حزب کمونیست در ماه جاری، قرنطینه های جدیدی را اعمال کنند، که بر سهام مرتبط با مصرف کننده تاثیر می گذارد. محدودیت‌های جدید ایالات متحده در دسترسی چین به فناوری نیمه‌رساناهای ایالات متحده نیز همچنان بازارها را متاثر می‌کند و باعث ضرر بیشتر در سهام مرتبط با تراشه از جمله فناوری می شود. در همین حال، سهام جدید انرژی در برابر کاهش مقاومت نشان دادند.

? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ در معاملات امروز پس از تعطیلات با ۲.۶۴ درصد کاهش به ۲۶۴۰۱ واحد رسید، زیرا سرمایه‌گذاران از سخت‌تر شدن شرایط مالی، تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی و افزایش خطر رکود در سراسر جهان نگران بودند. سهام فناوری با زیان شدید از گروه SoftBank ، توکیو الکترون، Keyence ، Recruit Holdings و Advantest منجر به کاهش بازار شد. سایر شاخص های سنگین وزن نیز کاهش یافتند. در همین حال، با بازگشت ژاپن به سفرهای بدون روادید به ده‌ها کشور در روز سه‌شنبه در تلاش برای تقویت گردشگری، سهام سفر افزایش یافت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن