تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۱
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.
? در نشست معاملاتی امروز نیز رمز ارزها در دامنه منفی معامله شدند، با گذشت ده روز از ماه اکتبر که معمولا ماه صعودی برای بازار رمزارزها است، بیتکوین هنوز چیزی از خود نشان نداده است. بیت کوین هفته گذشته ابتدا رشدی را ثبت کرد چرا که دادهها کند شدن اقتصاد و تورم را نشان میدادند، اما دادههای اشتغال قوی منجر شد این رمزارز مجددا پایینتر از محدوده ۲۰ هزار دلار قرار بگیرد.
جو دی پاسکوال، مدیر عامل بیت بول کپیتال، بیان کرد: عدم موفقیت بیت کوین در عبور از محدوده ۲۰۵۰۰ دلار منجر به اصلاح قیمت شد. اکنون خریداران باید از ۱۹۵۰۰ دلار دفاع کنند تا شانس رالی را زنده نگه دارند.
? قیمت دلار امروز در بازار آزاد برخلاف چند روز گذشته افزایش یافت و به ۳۲۵۵۰ هزار تومان رسید، این در حالی است که تحلیل گران فنی باور دارند که با از دست رفتن محدوده ۳۲ هزار و ۸۰۰ تومان، خریداران به صورت موقت از بازار خارج شده اند و در انتظار واکنش اسکناس آمریکایی نسبت به محدوده ۳۲ هزار و ۲۰۰ تومان هستند.
گفته های معامله گران نشان می دهد که تقاضا به اندازه هفته گذشته در بازار بالا نیست و عرضه ارز نیز به اشکال مختلف ادامه دارد. از نگاه برخی بازیگران ارزی، بازارساز چنین حسی را به معامله گران منتقل کرده است که در کوتاه مدت قصد دارد با عرضه سنگین ارز مانع از اثرگذاری افزایشی های بازار شود.
در جای دیگر بنا به اعلام وزارت خارجه آلمان، اتحادیه اروپا در راستای مداخله در امور داخلی ایران، گفته در واکنش به آنچه که وجود خشونت و سرکوب در ایران خوانده شده، قصد دارد علیه ایران تحریم اعمال کند.
قرار است این خواسته در نشست آتی وزیران خارجه اتحادیه اروپا بررسی شود.
? شاخص کل بورس امروز نیز همانند روزهای اخیر روند نزولی داشت و ۱۱۶۲ هزار واحد افت کرد، شاخص هم وزن نیز ۰.۰۹ صدم درصد کاهش یافت.
دولت سیزدهم وعدههای بسیار زیادی درخصوص حمایت از بورس داد. اما در یک سال و دو ماه اخیر بازدهی شاخص کل بورس منفی بود و تنها در چند ماه ابتدایی شروع به کار دولت، بازار سرمایه مثبت شد و پس از روند منفی و نزولی به خود گرفت.
سهامداران و سرمایهگذاران بورسی ترس افت بیشتر دارند چرا که در برخی از موارد با اعلام حمایت مسولان از بورس، نقدینگی توسط حقوقیها از بازار خارج شده و بازار سرمایه شاهد افت بیشتر بوده است. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای هفتمین روز متوالی منفی شد و ۱۹۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. بیشترین خروج پول حقیقی به سهام بپاس اختصاص داشت.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۳ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۲۱۵ میلیارد تومان رسید. نمادهای میدکو، وپاسار و فملی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? قیمت اونس جهانی طلا امروز با سقوط ۲۱ دلاری در ۱۶۶۸ دلار در هر اونس در حال معامله است و کاهش اخیر خود را پس از انتشار آمارهای قوی اشتغال در ایالات متحده که انتظارات را تقویت کرد زیرا فدرال رزرو آمریکا به افزایش شدید نرخ های بهره برای مهار تورم فزاینده ادامه خواهد داد. گزارش حقوق و دستمزد در بخش غیرکشاورزی نشان داد که اقتصاد ایالات متحده در ماه سپتامبر ۲۶۳ هزار شغل ایجاد کرد که بیش از انتظارات برای افزایش ۲۵۰ هزار نفر بود، در حالی که نرخ بیکاری به پایین ترین سطح تاریخی ۳.۵٪ کاهش یافت. جان ویلیامز، رئیس بانک فدرال نیویورک نیز روز جمعه گفت که نرخ بهره باید در طول زمان بسته به عملکرد اقتصاد به حدود ۴.۵ درصد افزایش یابد. بازدهی دلار و خزانه داری پس از انتشار اطلاعات، روند پیروزی خود را افزایش داد و قیمت طلا را تحت فشار قرار داد. سرمایه گذاران اکنون به داده های تورم ایالات متحده در روز پنج شنبه نگاه می کنند و یک غافلگیری افزایشی دیگر می تواند باعث زیان بیشتر این فلز شود.
? شاخص دلار در روز دوشنبه پس از سه جلسه افزایش متوالی، با ۰.۴۸٪ رشد نزدیک به ۱۱۳.۱۷ واحد بالاترین سطح از سال ۲۰۰۱ قرار گرفت. اقتصاد ایالات متحده در ماه سپتامبر ۲۶۳ هزار شغل ایجاد کرد که بیش از انتظارات برای افزایش ۲۵۰ هزار نفری بود، در حالی که نرخ بیکاری به پایین ترین سطح تاریخی ۳.۵ درصد کاهش یافت. هفته گذشته، گروهی از مقامات فدرال رزرو نیز به وضوح متعهد به کاهش تورم با افزایش بیشتر نرخ بهره بودند، حتی به قیمت بیکاری بیشتر و رشد ضعیف تر. سرمایه گذاران اکنون به داده های تورم ایالات متحده در روز پنجشنبه نگاه می کنند که انتظار می رود همچنان فشارهای قیمتی بالا را نشان دهد. در جاهای دیگر، در میان ترس از رکود جهانی و تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی، دلار همچنان توسط تقاضای امن حمایت میشود.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۰.۸۸ درصد کاهش یافت و به ۹۷ دلار در هر بشکه کاهش یافت زیرا معامله گران چشم انداز تقاضای ضعیف ناشی از شرایط پولی سخت تر را در برابر کاهش تولید اوپک پلاس که تهدیدی برای کاهش بیشتر عرضه در آستانه زمستان است، ارزیابی کردند. بازار کار فشرده ایالات متحده و موضع قاطعانه سیاستگذاران ایالات متحده، این نگرانی را تشدید کرد که فدرال رزرو هزینه های استقراض را تا سطوح محدود کننده افزایش دهد و نگرانی ها را در مورد اقتصاد جهانی و تقاضای کلی افزایش دهد. در همین حال، پس از توافق اوپک پلاس برای کاهش تولید به میزان ۲ میلیون بشکه در روز از نوامبر، که بزرگترین کاهش تولید از زمان شروع همهگیری بود، شاخص نفت آمریکا هفته گذشته نزدیک به ۱۷ درصد افزایش یافت.
? شاخص شانگهای کامپوزیت پس از تعطیلات یک هفتهای ۱.۶۶ درصد کاهش یافت و به ۲۹۷۴ واحد پایین ترین سطح چند ماهه رسید، پس از آن که داده های مستحکم مشاغل ایالات متحده نگرانی هایی را در مورد ادامه افزایش شدید نرخ های بهره توسط فدرال رزرو آمریکا ایجاد کرد، سهام چینی فروش جهانی سهام را دنبال کردند. نگرانی ها در مورد قرنطینه های مجدد داخلی به دلیل افزایش موارد کووید-۱۹ در آستانه کنگره حزب نیز بر احساسات تأثیر گذاشت، با داده های نرم فعالیت خدمات چین در ماه سپتامبر که بهبود اقتصادی متزلزل این کشور را برجسته می کند. علاوه بر این، پس از اینکه دولت بایدن در روز جمعه محدودیتهای جدیدی را برای دسترسی چین به فناوری نیمهرساناهای ایالات متحده اعلام کرد، سرمایهگذاران تنشهای چین و آمریکا را زیر نظر گرفتند که باعث کاهش سهام تراشهها در سرزمین اصلی شد.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز دادههای اشتغال روز جمعه آمریکا آن طور که سرمایهگذاران انتظارش را داشتند، منتشر نشد. گزارش NFP ماه سپتامبر عدد ۲۶۳۰۰۰ منتشر شد که کمی بیشتر از پیشبینیها (۲۵۰۰۰۰) بود. دستمزدها طبق پیشبینیها ۰.۳% رشد کردند اما نرخ بیکاری به طور شگفت انگیزی به ۳.۵٪ کاهش یافته بود.
این دقیقا برعکس چیزی بود که میتوانست برای انتظارات فدرال رزرو عالی باشد.
اعضای هاوکیش بانک مرکزی آمریکا، پس از انتشار قوی دادههای اشتغال بار دیگر با قدرت بازگشتند.