پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۵:۱۹ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنج شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? در نشست معاملاتی امروز نیم بیشتری از بازار رمز ارزها قرمز پوش بود، بیت کوین با افت ۰.۳۴ درصدی در کف کانال ۲۰ هزار دلار در حال معامله است. بازار رمزارزها، به هرگونه خبری که نشان دهد اقتصاد به اندازه کافی کند نشده، حساس هستند. چرا که سرمایه‌گذاران در حال هضم آخرین داده‌های اشتغال که نشان می‌داد رشد اقتصاد به پایان نرسیده، بودند. روز چهارشنبه قیمت بیت کوین موقتا زیر محدوده ۲۰ هزار دلار قرار گرفت اما سپس بهبود یافت. قیمت اتریوم، دومین رمزارز بزرگ بازار، رشد ۱ درصدی را تجربه کرد. این در حالی است که قیمت این رمزارز از زمان بروز رسانی مرج حدود ۱۹٪ کاهش یافته است.

? قیمت دلار امروز با مقداری افزایش در ۳۲۹۰۰ تومان به معاملات خود پایان داد. به نظر می رسد  معامله‌گران هنوز اخبار مربوط به آزادسازی دلارهای نفتی را تعقیب می‌کنند. ادامه یافتن پمپاژ اخبار مثبت در مورد آزادسازی ارزهای بلوکه شده موجب کاهش هیجان در بین بازیگران ارزی شده و همین امر بر روی تقاضا برای خرید دلار اثر گذاشته باشد. از طرفی میخاییل اولیانوف نماینده دایم روسیه در وین اعلام کرده که احتمالا از ماه نوامبر به میز مذاکرات برمی گردیم. البته کارشناسان از پیش نگرانی خود را از موکول شدن ادامه مذاکرات به ماه نوامبر اعلام کرده بودند، انتخابات میان دوره ای مجلس نمایندگان آمریکا در ماه نوامبر برگزار می شود و وضعیت دموکرات ها در برابر جمهوری خواهان نگران کننده است. 

? قیمت اونس جهانی طلا امروز با کاهش ۵ دلاری به ۱۷۱۳ دلار در هر اونس سقوط کرد، زیرا دلار کاهش خود را متوقف کرد و سرمایه گذاران مسیر احتمالی سیاست پولی ایالات متحده را دوباره ارزیابی کردند.
تحلیلگران هشدار دادند که با تاکید سیاستگذاران بر لزوم رساندن نرخ‌ها به سطوح محدودکننده به منظور پیشی گرفتن از تورم فزاینده، شرط‌بندی بر روی چرخش فدرال رزرو زودهنگام است.
سرمایه‌گذاران همچنین به سیگنال‌های سیاست انقباضی بانک مرکزی نیوزلند توجه کردند، که به بازارها یادآوری کرد که بسیاری از بانک‌های مرکزی همچنان مبارزه با تورم را در اولویت قرار می‌دهند.

? شاخص دلار در معاملات متلاطم روز پنجشنبه حدود ۱۱۱ معامله شد، زیرا آمارهای بهتر از حد انتظار ایالات متحده و اظهارات تندروانه سیاستگذاران ایالات متحده از ادامه انقباض پولی فدرال رزرو حمایت می کند. بازار گزارش ADP را هضم کرد که به یکی دیگر از داده‌های PMI استخدام بخش خصوصی و خدمات ISM که بالاتر از تخمین‌ها بود، اشاره کرد و نشان داد که اقتصاد ایالات متحده انعطاف‌پذیر است و با داده‌های ضعیف اوایل هفته مقابله می‌کند. در زمینه سیاست پولی، رافائل بوستیک، رئیس بانک فدرال رزرو آتلانتا، گفت که او از افزایش نرخ بهره تا پایان سال به ۴.۵ درصد یا ۱۲۵ واحد پایه بیشتر حمایت می کند، در حالی که مری دالی، رئیس بانک فدرال سانفرانسیسکو، از گمانه زنی ها برای چرخش فدرال رزرو در سال آینده عقب نشینی کرد. در همین حال، بهبود احساسات ریسک در روز پنجشنبه بر دلار تأثیر گذاشت و معاملات آتی آمریکا، کالاها و ارزهای حساس به ریسک در ابتدای تجارت افزایش یافت.

? بهای نفت برنت امروز ۰.۴۱٪ افزایش یافت و به ۹۴ دلار در هر بشکه رسید. زیرا اوپک پلاس موافقت کرد تولید خود را به میزان ۲ میلیون بشکه در روز یا حدود ۲ درصد از عرضه جهانی کاهش دهد که بزرگترین کاهش تولید از ابتدای سال ۲۰۱۷ است.
عربستان سعودی گفت که این گروه در واکنش به افزایش نرخ بهره در غرب و تضعیف اقتصاد جهانی حرکت کرد، اما دولت بایدن تصمیم آن را نکوهش کرد و گفت که گزینه‌هایی را با کنگره آمریکا در مورد چگونگی کاهش نفوذ کارتل بر قیمت انرژی بررسی خواهد کرد. گلدمن ساکس پیش بینی قیمت نفت در سه ماهه چهارم خود را پس از تصمیم اوپک پلاس به شدت افزایش داد. در عین حال الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، با افزودن فشار رو به بالا بر قیمت نفت، گفت روسیه ممکن است در واکنش به طرح تحت رهبری ایالات متحده برای اعمال سقف قیمتی بر نفت روسیه، به طور موقت تولید خود را کاهش دهد. در جاهای دیگر، داده های EIA نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا به طور غیرمنتظره ای ۱.۳۵۶ میلیون بشکه در هفته گذشته کاهش یافت که دومین افت متوالی و بزرگترین در پنج هفته اخیر بود.

? بازارهای سهام آسیایی در معاملات روز پنجشنبه افزایش یافتند و با بازگشت ریسک پذیری به بازارها، معاملات آتی ایالات متحده را افزایش دادند و سرمایه گذاران ضمن ارزیابی تأثیر افزایش قیمت نفت، اظهارات مقامات فدرال رزرو ایالات متحده را کنار گذاشتند. اوپک پلاس با کاهش تولید ۲ میلیون بشکه در روز موافقت کرد که قیمت نفت را به بالاترین سطح سه هفته اخیر رساند و نگرانی‌ها را در مورد فشارهای تورمی بیشتر برانگیخت. در همین حال، سیاستگذاران ایالات متحده بر لزوم تداوم افزایش نرخ بهره برای کاهش تورم تاکید کردند و از حدس و گمان ها برای چرخش فدرال رزرو در سال آینده عقب نشینی کردند و بازارها را در تردید نگه داشتند.
سهام استرالیا، ژاپن و کره جنوبی بالاتر رفتند، در حالی که سهام هنگ کنگ بین سود و زیان اندک تغییر کرد. بازارهای اصلی چین برای تعطیلات هفته طلایی بسته هستند.

? شاخص Nikkei ۲۲۵ با ۰.۷ درصد افزایش به ۲۷۳۱۳ واحد رسید، که برای چندمین جلسه متوالی افزایش یافت. نخست وزیر فومیو کیشیدا، روز سه شنبه از شرکت ها خواست تا با افزایش نرخ تورم، افزایش دستمزد را ادامه دهند، زیرا رشد آهسته دستمزد ژاپن برای سیاست های اقتصادی و پولی این کشور حیاتی شده است.
در همین حال، پس از شلیک موشک بالستیک کره شمالی بر فراز ژاپن در روز سه شنبه، برای اولین بار در پنج سال گذشته، خطرات ژئوپلیتیکی بازارها را در حالت آماده باش نگه داشت.

? بازار سهام آمریکا سنتی پس انتشار داده‌های قوی اشتغال افت کردند. شاخص داو جونز، و شاخص S&P500 به ترتیب ۰.۷۲٪، و ۰.۴۴٪ افت کردند. تغییرات اشتغال بخش خصوصی و غیر کشاورزی ADP در سپتامبر ۲۰۸ هزار افزایش یافت، در حالی که ۲۰۰ هزار شغل پیش‌بینی می‌شد. این داده نسبت به ۱۸۵ هزار شغل ماه اوت ۱۲٪ افزایش یافته است. بر اساس این گزارش، دستمزد سالانه برای کارگرانی که در شغل خود باقی مانده‌اند ۷.۸٪ افزایش یافته، در حالی که دستمزد برای افرادی که شغل خود را تغییر داند ۱۵.۷ رشد کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن