تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱
در این گزارش به تحلیل و بررسی وضعیت روزانه بازارهای مالی و بررسی شاخص های اقتصادی پرداخته شده است.
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها سراسر قرمز پوش بودند، به طوری که بیت کوین ۲.۴۸ درصد کاهش یافت، اتریوم نیز امروز ۶.۶٪ افت کرد. پس از موفقیت آمیز بودن بروز رسانی مرج، سرمایهگذاران تصمیم گرفتند واقعیت را بفروشند. بروز رسانی مرج اتریوم، یکی از رویدادهای مورد انتظار در تاریخ رمزارزها، طبق برنامه در اوایل صبح پنجشنبه با موفقیت انجام شد. اتریوم با موفقیت از مکانیزم اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) منتقل شد. بروز رسانی مرج اتریوم منجر به رویکرد “واقعیت را بفروش” در بازار رمزارزها شد.
از سمت دادهها آمار اولیه مدعیان بیکاری از ۲۱۸۰۰۰ به ۲۱۳۰۰۰ کاهش یافت. تعداد متقاضیان ادامهدار مدعیان بیکاری از ۱۴۰۱ هزار نفر به ۱۴۰۳ هزار نفر رسید.
? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد ثابت بود و در ۳۱۵۵۰ هزار تومان قرار گرفت. بهانه جویی ها و نگرانی ها ی برجامی فرصتی مناسب برای تزریق هیجان در هفته قبل بود. یکی از دلایل اثر گذاری برجام بر انتظارات نقش پول برای معامله گران است. پول مانند خون در پیکر اقتصاد جامعه است. در عرصه بین الملل دلار این نقش را ایفا میکند و اقتصاد ها را با یک زبان مشترک به هم وصل میکند. هدف تحریم تنگ کردن این جریان است تا شرایط عادی و سلامت اقتصادی را به مخاطره بیندازد. به همین دلیل فعالان بازار با حساسیت بالایی به این مسئله دارد و واکنش سریعتری نشان می دهد.
تحریم های مجدد آمریکا علیه ایران و اظهار نظر بورل نیز مبنی بر به بن بست خوردن مذاکرات، باعث بالا رفتن تب معاملات و افزایش قیمت ها شد.
? اونس جهانی در بحبوحه انفعال بازار، که شاهد عقب نشینی نسبت به پایین ترین سطح سالانه در اوایل روز بود با ۰.۷۱ درصد افزایش به ۱۶۷۵ دلار رسید. با این حال، به نظر می رسد که آخرین بهبود در بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده، زیربنای شاخص دلار آمریکا (DXY) بوده و بر قیمت XAU/USD تاثیر گذاشته است.
همچنین شرطبندیهای جنگطلب اخیر بر روی حرکت بعدی فدرال رزرو آمریکا (فدرال رزرو) در ضعف شمش نقش دارد. آخرین قرائتهای شرطهای جنگطلب فدرال رزرو از ابزار CME FedWatch نشان میدهد که قیمت بازار با افزایش ۰.۷۵ و ۱.۰ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو در جلسه هفته آینده فدرال رزرو با احتمال ۷۶ و ۲۴ درصد در مقابل ۷۵ درصد و ۲۵ درصد به ترتیب تعیین شده است.
علاوه بر این، پیشبینیهای اقتصادی ضعیف و نگرانیها در مورد تورم نیز بر قیمت طلا تأثیر میگذارد. به گزارش رویترز، ایندرمیت گیل، اقتصاددان ارشد بانک جهانی، روز پنجشنبه گفت که نگران “رکود تورمی عمومی”، دوره ای با رشد کم و تورم بالا، در اقتصاد جهانی است و اشاره کرد که این بانک پیش بینی های خود را برای سه چهارم کل کشورها کاهش داده است.
? شاخص دلار آمریکا امروز با افت ۰.۰۸ درصدی در سطح ۱۰۹.۳۴ واحد قرار گرفت. این در حالی است که رشد بازدهی خزانه داری ۱۰ ساله ایالات متحده از افت بیشتر شاخص جلوگیری کرد. با این حال، واگرایی منفی با بازده اوراق دو ساله همچنان نشان دهنده ترس از رکود و فشار بر قیمت ها است. با این اوصاف، بازده اوراق قرضه دو ساله خزانه داری ایالات متحده به بالاترین حد خود از اواخر سال ۲۰۰۷ رسیده است و به ۳.۹۱۶ درصد رسیده است.
موسسه سیتیگروپ (CITI) اعلام کرد ما فکر میکنیم که احتمال افزایش ۱ درصدی نرخ بهره در جلسه بعدی فدرال رزرو بسیار بالاست. اگر انتظارات تورمی بلندمدت دانشگاه میشیگان، خیلی بالاتر از انتظارات نباشد، به نظر میرسد که قیمتگذاری بر روی نرخ بهره فدرال رزرو پس از جلسه هفته آینده کمی کاهش یابد.
با این حال، توجه عمده به جلسه سیاست پولی کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) در هفته آینده معطوف خواهد شد.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۰.۶۸ درصد افزایش یافت، زیرا اوپک به پیشبینیهای خود مبنی بر رشد تقاضای سوخت جهانی پایبند بود. تحلیلگر CMC Markets میگوید: نوسانات قیمت نفت نشان میدهد که کمبود عرضه همچنان یک مسئله اصلی در بازارهای فیزیکی است، به ویژه پس از اینکه اوپک چشمانداز مثبت تقاضای خود را در روز سهشنبه حفظ کرد. تحلیلگران ANZ Research در یادداشتی گفتند که قیمت نفت همچنین با گزارش هایی مبنی بر اینکه دولت بایدن در حال بررسی پر کردن مجدد ذخایر نفت استراتژیک خود است و همچنین کاهش انتظارات بازار برای احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵ غرب با ایران، حمایت می شود.
?وال استریت فروش را گسترش داد به طوری که داوجونز بیش از ۱ درصد از دست داد، در حالی که S&P ۵۰۰ و نزدک هر کدام بیش از ۱.۵ درصد افت کردند. زیرا هشدار درآمد فدرال اکسپرس بر ترس سرمایه گذاران از دورنمای تاریک رشد جهانی تاکید کرد.
در همان زمان، چشم انداز یک سیاست سختگیرانه تر تهاجمی تر، احساسات را بیشتر تضعیف کرد.
پس از اینکه این غول لجستیکی از دستورالعمل تمام سال خود عقب نشینی کرد، فدرال اکسپرس بیش از ۲۰ درصد سقوط کرد، در حالی که با بدتر شدن چشم انداز اقتصاد جهانی به طور قابل توجهی، برآوردهای درآمد را از دست داد. هر سه معیار در مسیر رسیدن به چهارمین هفته باخت خود در پنج هفته اخیر قرار دارند.