تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد حدود ۴۰۰ تومان کاهش یافت و در ۵۸۲۰۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. معاملهگران افت محدود قیمت را متاثر از سیگنالهای سیاسی میدانند که روانه بازار شد. سیگنالهای سیاسی در مورد توافقات ایران و آمریکا در عمان، احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در نشست هفته آینده شوری حکام و انتخابات پیش رو، معاملهگران بازار ارز را دست به عصا کرد و بزرگان این بازار ترجیح دادند تا حصول نتیجه رخدادهای ذکرشده منتظر بمانند؛ اما تحلیلگران اقتصادی معتقدند برخی از سیگنالهای سیاسی بهعمد از سوی سیاستگذار رسانهای میشود تا اهرمی برای مهار قیمت دلار باشد.
بازار رمزارزها امروز اکثریت قرمز پوش بودند، بر اساس گزارش جدید شرکت کوینشیرز (CoinShares)، مجموع سرمایه ورودی به محصولات سرمایهگذاری بیت کوین در هفته گذشته به بیش از ۱ میلیارد دلار و مجموع آن از ابتداری سال تا به امروز به حدود ۱۴.۶ میلیارد دلار رسیده است. گزارش اخیر کوینشیرز همچنین حاکی از افزایش ۲۸ درصدی حجم معاملات هفتگی و رسیدن آن به ۱۳.۶ میلیارد دلار است. صندوقهای سرمایهگذاری کریپتو اکنون در مجموع ۹۸.۴۳ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت دارند. افزایش اخیر حجم خرید و قیمت، در درجه اول به واسطه خوشبینی بازار نسبت به تأیید ETF اسپات اتریوم در هفته گذشته به وجود آمد. علیرغم تایید این صندوقها در پایان هفته گذشته، همچنان عملکرد بیت کوین بهتر از اتریوم است و جریان ورود سرمایه به ETFهای این ارز دیجیتال ادامه دارد.
امروز شاخص کل بورس تهران ۱۶ هزار واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۸۶ هزار واحد رسید.
روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی مثبت شد و ۷۴ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد. امروز نمادهای فولاد، فملی، شپنا و شستا نمادهای سبز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای افق، شیراز و سدشت از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند. امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۵ هزار و ۴۳۴ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۴۷ میلیارد تومان بود که ۳ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل میدهد.
در حالی که سرمایه گذاران به دنبال اظهارات اخیر مقامات، در انتظار گزارش کلیدی تورم PCE، به کاهش شرط بندی بر روی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در سال جاری ادامه دادند، طلا در روز چهارشنبه ۲۰ دلار کاهش یافت و به ۲۳۴۰ دلار در هر اونس سقوط کرد. روز سهشنبه، نیل کشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس در مصاحبهای اظهار داشت که فدرال رزرو باید کاهش نرخها را تا زمانی که تورم به طور قابل توجهی بهبود یابد به تعویق بیاندازد و حتی اگر تورم نتواند بیشتر کاهش یابد، ممکن است نرخها را افزایش دهد.
شاخص دلار در روز چهارشنبه به بالای ۱۰۵ رسید و از پایین ترین سطح اخیر ناشی از سیگنال های جنگ طلبانه فدرال رزرو، فاصله گرفت، در حالی که سرمایه گذاران خود را برای گزارش قیمت PCE ایالات متحده که اواخر این هفته منتشر می شود آماده می کردند. کاشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس، روز سه شنبه در سی ان بی سی گفت: فدرال رزرو باید تا زمانی که پیشرفت قابل توجهی در مورد تورم حاصل نشود، کاهش نرخ بهره را متوقف کند. در همین حال، دادههای روز سهشنبه نشان داد که اعتماد مصرفکننده در ایالات متحده به طور غیرمنتظرهای در ماه مه بهبود یافته است و چشمانداز جنگطلبانه در مورد سیاست فدرال رزرو را تقویت میکند. بازارها اکنون دسامبر را به عنوان آغاز بالقوه چرخه تسهیل می بینند که بسیار دیرتر از پیش بینی های قبلی برای کاهش نرخ بهره در سپتامبر است. دلار در سراسر جهان تقویت شد، اما با افزایش نرخ تورم ماهانه استرالیا نتوانست در برابر استرالیا جذابیت زیادی کسب کند.
بهای نفت برنت امروز ۱ درصد کاهش یافت و به ۸۳ دلار در هر بشکه کاهش یافت و از بالاترین سطح در چهار هفته گذشته دور شد، در حالی که انتظار میرود کشورهای اوپک پلاس کاهش تولید داوطلبانه حدود ۲.۲ میلیون بشکه در روز را در سه ماهه سوم در نشست این هفته تمدید کنند.
نگرانیهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه نیز به حمایت از قیمت نفت ادامه داد، زیرا درگیریها در نوار غزه تشدید شد و کشتی دیگری در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت. در سمت تقاضا، انتظار می رود که شروع فصل اوج تقاضا در تابستان باعث افزایش مصرف سوخت در ایالات متحده شود.