تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۳
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز وارد کانال بالاتر شد و در ۵۸۴۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. روند معاملات دلار در بازار ارز چندان چشمگیر نیست و فعالان بازار ارز نسبت به خرید و فروش محتاط هستند. همچنین دلار در بازار پشت خطی یک کانال بالاتر نشسته و در کانال هشتم از کریدور پنجم در حال معامله است.
برخی معاملهگران بازار ارز، ارزپاشی سیاستگذار را دلیل ریتم الاکلنگی در بازار میدانند و معتقدند قیمت دلار از سوی بازارساز مدیریت شده است. اما کارشناسان اقتصادی معتقدند آنچه خرید و فروش دلار را از سکه انداخته جذابیت سایر بازارهاست.
بازار رمزارزها امروز سبز پوش بودند بیت کوین در حال حاضر در مرز ۷۰ هزار دلار معامله میشود، جذابیت بیت کوین روز به روز در حال افزایش است و سرمایهگذاران تمایل بیشتری به خرید آن پیدا میکنند. در این میان، صندوقهای ETF، فرآیند را برای سرمایهگذاران ساده میکنند و به طور بالقوه منجر به افزایش قابلتوجه قیمت بیتکوین میشوند.
تحلیلگران معتقدند که تایید صندوقهای ETF اسپات بیت کوین گام بزرگی در پذیرش ارزهای دیجیتال بوده است. آنها پیشبینی میکنند که قیمت بیت کوین به زودی از مرز ۴۰۰ هزار دلار و حتی ۱ میلیون دلار عبور خواهد کرد.
طبق گزارشها، تا کنون حدود ۷۰۰ شرکت سرمایهگذاری، حدود ۵ میلیارد دلار در این صندوقها سرمایهگذاری کردهاند. با این وجود، سرمایهگذاران سازمانی تنها حدود ۱۰ درصد از کل مالکیت سهام صندوقهای ETF را تشکیل میدهند.
سهمیه افت بازار بورس تهران امروز نیز دریافت شد و شاخص کل با افت بیش از ۲۲ هزار واحدی کار را تمام کرد تا ارزش بورس اوراق بهادار تهران در بازار روز جاری حوالی ۷۰۶۴ همتی قرار بگیرد. عدد شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران نیز از محدودههای ۲.۳ میلیون واحدی خود را در یک قدمی ۲ میلیون واحدی میبیند و تنها ۵۶ هزار واحد با آن فاصله دارد.
بازار این روزها بیشتر به فضای سیاسی توجه دارد و با دامنه نوسان محدود ۲ درصدی و با ارزش معاملاتی پایین عملا دست از معامله و فعالیت کشیده است.
اونس جهانی طلا روز دوشنبه حدود ۱۹ دلار افزایش یافت و به ۲۳۵۳ دلار در هر اونس رسید، در بحبوحه گمانه زنی های کاهش نرخ فدرال رزرو از نزدیکی پایین ترین سطح دو هفته اخیر فاصله گرفت. مجموعه ای از گزارش های اقتصادی هفته گذشته نشان داد که فعالیت های تجاری ایالات متحده در حال شتاب گرفتن است و بازار کار همچنان انعطاف پذیر است.
شرطبندی سرمایهگذاران نشاندهنده شک و تردید فزایندهای است که فدرال رزرو بیش از یک بار در سال جاری نرخها را کاهش میدهد، با توجه به اینکه بازارها در حال حاضر ۶۲ درصد احتمال کاهش نرخ تا نوامبر را بر اساس ابزار CME’s FedWatch تعیین میکنند.
شاخص دلار در روز دوشنبه حدود ۱۰۴.۵۲ کاهش یافت و انتظار میرود حجم معاملات کم باقی بماند زیرا اکثر سرمایهگذاران برای تعطیلات روز یادبود ایالات متحده غایب بودند.
بازارها همچنین منتظر گزارش شاخص قیمت PCE ایالات متحده در اواخر این هفته برای سرنخ هایی در مورد مسیر سیاست پولی فدرال رزرو هستند. هفته گذشته، دلار رشد کرد زیرا داده های قوی اقتصادی ایالات متحده احساسات پیرامون کاهش نرخ بهره را کاهش داد. آخرین صورتجلسه فدرال رزرو همچنین نشان داد که در صورت افزایش مجدد تورم، برخی از مقامات مایل به تشدید سیاست بیشتر هستند.
بهای نفت برنت امروز با ۱ درصد افزایش به ۸۳ دلار در هر بشکه رسید، زیرا سرمایهگذاران از شرطبندی بزرگ پیش از نشست اوپک پلاس در ۲ ژوئن اجتناب کردند، جایی که انتظار میرود تولیدکنندگان بزرگ کاهش تولید داوطلبانه خود را تا پایان سال جاری تمدید کنند. اوپک در این ماه اعلام کرد که انتظار رشد قوی تقاضای نفت به میزان ۲.۲۵ میلیون بشکه در روز برای سال ۲۰۲۴ را دارد، در حالی که آژانس بین المللی انرژی رشد ضعیف تر ۱.۲ میلیون بشکه در روز را پیش بینی کرده است.