پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۷:۵۷ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

دلار امروز در بازار آزاد با افزایش هزار تومانی به ۵۸۲۵۰ هزار تومان رسید، جو بازار روز پنجشنبه با توجه به تعطیلی دیروز نیمه تعطیل بود و معامله‌گران روند عرضه و تقاضا را در تعادل می‌دانند. کارشناسان اقتصادی معتقدند در حال حاضر بازار ارز کمی سردرگم است. آنها می‌گویند ابهام در روابط خارجی ایران با سایر کشورها در پی شهادت وزیر امروز خارجه و ابهام در سمت و سوی توافق هسته‌ای، بلاتکلیفی رفتارهای بازارهای رقیب نظیر خودرو و بورس و قیمت‌گذاری دستوری سیاست‌گذاران اقتصادی، بازارهای مالی را تا انتخابات پیش‌رو در سردرگمی قرار داده است.

بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند بیت کوین با کاهش ۳ درصدی در ۶۷۴۹۸ هزار دلار معامله میشود، به گفته یکی از تحلیلگران حوزه کریپتو به نام جیمز چک (James Check)، بازگشت احتمالی بیت کوین (BTC) به سطح ۷۳ هزار دلار می‌تواند آغازی برای شتاب گرفتن صعود این دارایی و رسیدن به سرعت گریز باشد.
سرعت گریز اصطلاحی اخترفیزیکی است که جهت توصیف حداقل سرعت مورد نیاز برای گریز یک جسم از میدان گرانشی یک جرم آسمانی مانند سیارات، استفاده می‌شود.
چک از این اصطلاح در تحلیل خود استفاده کرد تا توضیح دهد که قیمت بیت کوین پس از بازپس‌گیری سطح ۷۳ هزار دلار قادر خواهد بود یک رشد انفجاری را تجربه کند.

پس از اینکه سرمایه گذاران انتظارات خود را از کاهش نرخ بهره در میان لحن تند از سوی فدرال رزرو عقب نشینی کردند، قیمت طلا روز پنجشنبه به حدود ۲۳۳۵ دلار در هر اونس کاهش یافت و روند نزولی خود را افزایش داد. انتشار آخرین نشست فدرال رزرو نشان داد که سیاست گذاران عموماً احساس می کنند که برای کسب اطمینان بیشتر از اینکه تورم به سمت ۲ درصد در حال حرکت است، بیشتر از آنچه قبلاً پیش بینی می شد، طول می کشد و برخی از مقامات نشان می دهند که در صورت تداوم رشد قیمت، تمایل به افزایش نرخ بهره دارند. نرخ‌های بالاتر جذابیت طلا را کاهش می‌دهد، اما فشارهای فزاینده قیمت جذابیت آن را به عنوان پوششی در برابر تورم افزایش می‌دهد.

پس از آن که شاخص‌های شاخص PMI فلش S&P Global انتظارات را شکست دادند و به رشد اقتصادی قوی در فعالیت بخش خصوصی ایالات متحده در ماه مه و شتاب تازه در فشارهای تورمی اشاره کردند، شاخص دلار ضررهای اولیه را در معاملات کاهش داد و به ۱۰۵ رسید
این داده‌ها نگرانی‌هایی را ایجاد کرد که نرخ‌های بهره برای مدت زمان بیشتری بالا باقی بماند و بازدهی خزانه‌داری را بالاتر ببرد.
علاوه بر این، انتشار آخرین جلسه FOMC نشان داد که سیاست گذاران نگران تورم سرسخت هستند و برخی از اعضا نیز تمایل خود را برای تشدید بیشتر سیاست ها در صورت افزایش مجدد تورم نشان دادند.

به‌دلیل نگرانی‌ها درباره تقاضا و افزایش ذخایر آمریکا، بهای نفت برنت به ۸۱ دلار در هر بشکه کاهش یافت که پایین‌ترین رقم در سه ماه اخیر است.
آخرین گزارش EIA نشان داد که هفته گذشته، ذخایر نفت خام ایالات متحده افزایش یافت و کوشینگ، مرکز ذخیره سازی اوکلاهاما به بالاترین سطح خود از ژوئیه رسید.
علاوه بر این، صورت جلسات اخیر فدرال رزرو تمایل اعضا را برای تشدید سیاست در صورت افزایش تورم، که به طور بالقوه می تواند تقاضای انرژی از بزرگترین مصرف کننده نفت جهان را کاهش دهد، پیشنهاد کرد.
در همین حال، روسیه روز چهارشنبه گفت که در ماه آوریل به دلایل فنی از سهمیه تولید اوپک پلاس فراتر رفته و طرحی را برای جبران این اشتباه پیشنهاد خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن