تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۱۰

? در حالی که قیمت بیت کوین به آخرین قرائت تورم و اقدامات بعدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا پیوند خورده بود بیت کوین امروز ۶.۵۷ درصد کاهش یافت و به ۲۰ هزار دلار بازگشت، قیمت اتریوم که به انتظارات از بروز رسانی مرج بستگی دارد ۷ درصد کاهش یافت. با وجود کاتالیزورهای واگرا، ضریب همبستگی ۳۰ روزه بیت کوین و اتریوم در محدوده ۰.۹۰ قرار دارد و همبستگی این دو همچنان بسیار بالا است.
نرخ تورم سالانه در ایالات متحده برای دومین ماه متوالی کاهش یافت و از ۸.۵ درصد در جولای به ۸.۳ درصد در آگوست ۲۰۲۲ رسید اما بالاتر از انتظارات بود.
? قیمت دلار امروز نیز افزایشی بود و در بازار آزاد به ۳۱۵۵۰ هزار تومان رسید، زیرا معامله گران امروز اخبار منفی را دنبال کردند. رافائل گروسی مدیرکل سازمان بینالمللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام مدعی شد در تحقیقات کنونی درباره فعالیتهای هستهای ایران هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.
در همین شرایط، تایمز اسرائیل مدعی شده یک مقام ارشد اسرائیلی که به همراه یائیر لاپید، نخست وزیر این رژیم به آلمان سفر کرده، به این روزنامه گفته عموم اروپایی ها و آمریکایی ها می گویند برجامی وجود نخواهد داشت. این فرد بدون افشای نامش برجام را مرده توصیف کرده و گفته هیچ مذاکره ای با ایران وجود ندارد.
? شاخص کل بورس تهران امروز ۴۱۵۵ هزار واحد افرایش یافت و به رقم ۱ میلیون و ۳۹۳ هزار واحد رسید. امروز نمادهای خودرویی همانند خگستر، خساپا، خزامیاد وضعیت خوبی داشتند و به مثبت شدن بازار کمک کردند.
ابهامات بازار سرمایه باعث شده که نقدینگی وارد بازار نشود و روزانه شاهد خروج نقدینگی از این بازار باشیم. در حال حاضر کاهش یک ابهام میتواند به نفع بورس باشد و به رشد آن کمک کند.
برای مثال مشخص شدن نتیجه مذاکرات برجام و قیمت دلار دو سیگنال قوی هستند که توانایی ایجاد یک روند صعودی متداوم را برای بازار سرمایه دارند.
ارزش معاملات بورس تهران امروز ۳۴۰۰ میلیارد تومان بود و در فرابورس هم بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان معامله انجام شد.
? اونس حهانی طلا در معاملات امروز با انتشار دادههای تورمی ۲۰ دلار سقوط کرد و در این ساعات در ۱۷۰۵ دلار در هر اونس در حال معامله است. زیرا با انتشار دادهها تورم که فراتر از انتظارات بازار ۸.۳ درصد اعلام شد انتظارات افزایش ۱ واحدی نرخ بهره به وجود آمد.
بازارها اکنون ۱۹ درصد احتمال افزایش ۱ درصدی نرخ بهره و ۸۱ درصد احتمال افزایش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو در جلسه سپتامبر را قیمتگذاری میکنند.
? شاخص دلار آمریکا با افزایش قیمت گذاری برای افزایش ۱ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو، ۱.۱۹ درصد افزایش یافت و بار دیگر به بالاترین سطح ۱ ماه خود نزدیک شد. شاخص قیمت مصرفکننده در ماه اوت ۰.۱ درصد افزایش یافت و قیمت بنزین در ماه ۱۰.۶ درصد کاهش یافت که به کنترل تورم کمک کرده است، اما فراتر از کالاهای انرژی، نشانههای دلگرمکننده زیادی وجود نداشت. بدون احتساب قیمت مواد غذایی و انرژی، تورم ۰.۶ درصد افزایش یافت که بسیار بالاتر از انتظارات ۰.۳ درصد بود. بیشترین کاهش در تورم ماه اوت به دلیل انرژی و بیشترین افزایش مربوط به مسکن بوده است.
در همین حال بایدن، رئیس جمهور آمریکا: کاهش تورم به زمان و حل و فصل بیشتری نیاز دارد.
? بهای نفت برنت امروز ۱.۹۸ درصد کاهش یافت و در ۹۲ دلار قرار گرفت، دادهها نشان داد که ذخایر نفت اضطراری در ایالات متحده به پایینترین سطح از اکتبر ۱۹۸۴ کاهش یافته است، زیرا دولت در ماه مارس برنامهای را برای آزادسازی یک میلیون بشکه در روز طی شش ماه برای مقابله با قیمتهای بالای سوخت تنظیم کرد.
در سمت تقاضا، محدودیتهای ضد ویروس چین، واردکننده بزرگ نفت خام و بحران انرژی در اروپا که خطرات رکود اقتصادی در منطقه را تشدید کرد، بر احساسات تأثیر گذاشت.
در همین حال امروز سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش سپتامبر خود در روز سهشنبه برآورد کرد که رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۲ بدون تغییر نسبت به ماه اوت ، ۳.۱ درصد خواهد بود.
اوپک اعلام کرد که انتظار می رود ایالات متحده و چین در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ بهبود یابند و منطقه یورو رکود را تجربه می کند.
? تمام رشدهای اخیر بازار سهام آمریکا، پس از انتشار تورم از دست رفت. این کاهش به دلیل سرسختی فدرال رزرو در مسیر افزایش نرخ بهره و انقباض پولی است که در حال حاضر باعث شده است که شاخص S&P500 افت ۱۱۸ واحدی یا ۲.۸۷ درصدی را تجربه کند. قبل از انتشار داده تورم، این شاخص نشان از رشد ۰.۵ درصد در روز داشت که الان از بین رفته است. داوجونز نیز ۲.۵۶ درصد کاهش یافت.
افزایش ریسک در سطح جهانی به دنبال انتظارات بیشتر از سوی چین، اوج گرفتن تورم در ایالات متحده و برخی بدبینی های ژئوپلیتیک به افت بازار دامن زده است.