تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.
قیمت دلار امروز کاهش یافت و وارد کانال ۵۸ هزار تومان شد و در ۵۸۹۰۰ تومان به معاملات خود پایان داد. روند نزولی قیمت دلار در بازار کمعمق ارز را علاوه بر ارزپاشی سیاستگذار میتوان به کاهش ریسکهای سیاسی مربوط دانست.
تحلیلگران بازار ارز، دلار را در منطقه مهم تصمیمگیری میدانند و میگویند طی روزهای اخیر اسکناس آمریکایی به کف قیمت رسیده و فشار زیادی برای کاهش قیمت به بازار آورده است. آنها برگشت دلار به پله هشتم کریدور ۵۰ هزار تومانی را باعث سرعت بخشیدن به ریتم کاهشی بازار ارز میدانند و معتقدند امکان اصلاح بیشتر قیمت وجود دارد.
شاخص کل بورس تهران هزار و ۷۶ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۶۴ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز با ریزش هزار و ۶۹۶ واحدی در رقم ۷۱۴ هزار واحدی ایستاد.
امروز نمادهای فارس، فخوز و شپنا نمادهای قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای فملی، وامید و اپال از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای ارفع، بپاس و خاور بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای تماوند، شصدف و ثباغ نمادهایی هستند که اثر افزایشی بر شاخص کل فرابورس داشتند.
بازار رمزارزها امروز سبز پوش بودند به طوری که بیت کوین با رشد حدود ۸ درصدی به ۶۶۲۷۸ هزار دلار رسید، به گفته مایک نووگراتز، سرمایهگذار معروف و بنیانگذار و مدیرعامل شرکت گلکسی دیجیتال (Galaxy Digital)، قیمت بیت کوین طی ماه آینده در محدوده ۵۵ هزار تا ۷۵ هزار دلار نوسان خواهد کرد و احتمالاً در پایان سه ماهه دوم سال افزایش خواهد یافت. به اعتقاد وی، این سناریو در مورد سایر آلتکوینها نیز صادق است.
قیمت طلا روز چهارشنبه از آستانه ۲۳۸۵ دلار در هر اونس عبور کرد و به بالاترین حد خود در نزدیک به یک ماه گذشته رسید، زیرا آخرین داده های اقتصادی از ایالات متحده احتمال کاهش چندین بار نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری را تقویت کرد. نرخ تورم سرفصل و اصلی سالانه ایالات متحده هر دو در ماه آوریل کاهش یافتند و امیدها برای عقب نشینی تدریجی فشار قیمت ها را دوباره برانگیختند.
شانس تسهیلات فدرال رزرو افزایش یافت، به طوری که شرطبندیهای ماه سپتامبر در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد و برای نوامبر به ۸۳ درصد رسیده است، از ۶۷ و ۷۹ درصد قبل از انتشار.
پس از اینکه گزارش CPI که کاهش فشارهای تورمی را ارائه کرد و شرطبندیهایی را تقویت کرد که فدرال رزرو شروع به کاهش نرخهای بهره در سپتامبر کند، شاخص دلار در روز چهارشنبه به ۱۰۴.۱۹ افت کرد که پایینترین سطح در پنج هفته اخیر است. تورم سالانه و نرخهای اصلی همانطور که انتظار میرفت کاهش یافت و ۰.۳٪ نسبت به ماه مارس افزایش یافت که کمتر از پیشبینی ۰.۴٪ بود، علاوه بر این، خرده فروشی به طور غیرمنتظره ای متوقف شد و نتوانست به افزایش ۰.۴ درصدی پیش بینی شده دست یابد.
بهای نفت برنت در روز چهارشنبه به ۸۲ دلار در هر بشکه افزایش یافت و برخی از ضررهای جلسه قبل را جبران کرد زیرا آتشسوزیهای جنگلی در کانادا صنعت ماسههای نفتی این کشور را که ظرفیت تولید ۳.۳ میلیون بشکه در روز را دارد، تهدید کرد.
قیمت نفت همچنین بر اساس دادههای صنعت نشان میدهد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۳.۱۰۴ میلیون بشکه کاهش یافته است که بیش از پیشبینیها برای کاهش ۱.۳۵ میلیون بشکهای بود. اطلاعات رسمی از EIA ایالات متحده اواخر امروز منتشر خواهد شد. در همین حال، آخرین گزارش اوپک نشان داد که اعضای اوپک پلاس با تولید روزانه ۵۶۸۰۰۰ بشکه اضافی در ماه گذشته از حد توافق شده خود فراتر رفتند.