تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز کاهشی بود و در ۶۱۹۰۰ هزار تومان قرار گرفت، بازار ارز نشان میدهد خرید و فروش در بازار پابرجاست؛ اما فشار فروش بیش از خرید دلار است. برخی معاملهگران دست از مبادله کشیدهاند و انتظار خبرهایی خوبی را میکشند که معاون بینالملل بانک مرکزی در خصوص آزادسازی برخی منابع ارزی مسدودشده ایران داد. فعالان بازار ارز معتقدند این بار سیاستگذار با سیگنال اخبار قصد ایجاد روند نزولی قیمت و برگشت دلار به کریدور پنجم را دارد. کارشناسان اقتصادی کف قیمت اسکناس دلار را در ماههای خرداد و تیر محدوده ۵۸ هزار تومان عنوان و پیشبینی میکنند در صورتی که هفته آینده دلار در پلههای ابتدایی کریدور ششم معامله شود، احتمال برگشت قیمت این اسکناس به کریدور پنجم بالاست.
امروز، چهارشنبه ۱ می بازار رمزارزها قرمز پوش بودند و بیت کوین و آلتکوینهای بازار در آستانه نشست فدرال رزرو برای تصمیمگیری درباره نرخ بهره، با فشار فروش قابلتوجهی مواجه شدند که طی آن، قیمت BTC به زیر ۵۷ هزار دلار هم سقوط کرد.
از شروع ماه آوریل تا کنون، بیت کوین در حال ثبت کفهای پایینتر است که حداقل در یک بازه زمانی کوتاه تا متوسط، از روندی نزولی حکایت دارد.
متأسفانه، شرایط با شروع ماه می تغییری نکرده و سقوط قیمت ادامه دارد. بیت کوین در مسیر نزول خود، سطح حمایت ۵۸ هزار دلار را شکسته و اکنون به محدوده ۵۷ هزار دلار رسیده است.
شاخص کل بورس تهران ۳ هزار واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز افزایش ۴۲ واحدی داشت.
روز چهارشنبه برای چهارمین روز متوالی خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۲۱۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۱ هزار و ۸۱ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۲ هزار و ۷۸۹ میلیارد تومان بود که ۲۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل میدهد.
قیمت اونس جهانی طلا در معاملات امروز چهارشنبه ۲۹ دلار افزایش یافت و به ۲۳۲۰ هزار دلار رسید، که یکی از دلایل آن میتواند نشانههایی از وضع سیاستهای سختگیرانه پولی توسط فدرال رزرو در اجلاس امروز باشد.
کاهش تقاضا برای طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن در بحبوحه آرام شدن تنشهای ژئوپلیتیکی در دنیا قیمت طلا را نسبت به اوج ماه آوریل پایین آورده و آن را در برابر سیاست نرخ بهره بالای بانک مرکزی آمریکا آسیب پذیر کرده است.
تمرکز سرمایهگذاران در حال حاضر به نتیجه اجلاس دو روزه فدرال رزرو معطوف شده که قرار است امروز منتشر شود. انتظار میرود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.
در حالی که شاخص دلار به بالاترین رقم طی ۶ ماه گذشته رسیده بود امروز ۰.۲۷ درصد کاهش یافت، برخی پیشبینی میکنند جروم پاول رئیس فدرال رزرو با توجه به نرخ بالای تورم، سیاستهای سختگیرانهای را پیشنهاد دهد.
بالا رفتن تورم باعث شده تاجران انتظار خود از کاهش زود هنگام نرخ بهره را پایین بیاورند. در حال حاضر پیش بینی میشود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را اولین بار در ماه سپتامبر کاهش دهد.
بهای نفت برنت به کاهش خود ادامه داد و در ۸۳ دلار در هر بشکه معامله شد، افزایش ذخایر نفت خام و تولید نفت آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا به همراه بالا رفتن امید نسبت به قرارداد آتش بس در خاورمیانه از عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.
آمار موسسه نفت آمریکا نشان میدهد ذخایر نفت خام این کشور ۴.۹۰۶ میلیون بشکه در هفته گذشته افزایش داشته ،در حالی که ذخایر بنزین و میعانات گازی آن کاهش یافته است.
به نظر میرسد تولید اوپک صد هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافته و به ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه و تعهد به سایر اعضا به قرارداد تولید اوپک پلاس است.