تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز افزایشی بود و یک کانال بالاتر رفت و در ۶۲۶۵۰ هزار تومان قرار گرفت. معاملهگران، افزایش تقاضا را دلیل رشد قیمت دلار میدانند. برخی نیز معتقدند تنشهای ایجادشده در بازار طلای پایتخت در خصوص سامانه جامع تجارت، روند تقاضا و در پی آن قیمت در بازار ارز را صعودی کرده است. طی دو روز اخیر الزام به اجرای سامانه جامع تجارت، اعتراض صنف طلافروشان در پایتخت را به همراه داشته و منجر به نیمهتعطیل شدن بازار طلا در تهران و برخی شهرهای بزرگ شده است. عدهای از فعالان بازار ارز میگویند این رشد قیمت ناشی از سرازیر شدن بخشی از تقاضای طلا و سکه در بازار ارز است.
بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند به طوری که بیت کوین با کاهش ۳.۹۷ درصدی در این ساعات در ۶۰۱۰۴ هزار دلار معامله میشود، قیمت بیت کوین (BTC) علیرغم برگزاری رویداد هاوینگ، هنوز رشد قابلتوجهی را تجربه نکرده است. لذا، نهنگها به سرمایهگذاری روی آلتکوینها روی آوردهاند تا از روند صعودی بالقوهای که بازار پس از رشد بیتکوین تجربه خواهد کرد، بهره ببرند.
شاخص بورس برای سومین روز متوالی ریزش کرد ۱۲ هز واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار واحد رسید. ارزش بازار بورس همچنان کمتر از ۸۰۰۰ هزار میلیارد تومان است و ارزش معاملات در این بازار نیز به ارقام کمتر از ۴۰۰۰ میلیارد تومان می رسد. اهالی تکنیکالیست بازار همچنان واگرایی ایجاد شده در سقف کانال صعودی ترسیمی خود را قدرتمند می بینند و سیگنال خروج از این وضعیت را مشاهده کندل قوی صعودی به همراه ارزش خود معاملات در نظر دارند.
شاخص دلار در روز سهشنبه ۰.۵ درصد افزایش یافت و از مرز ۱۰۶ بالا رفت و به بالاترین رقم ۵ ماهه رسید که در اوایل ماه ثبت شده بود، زیرا جدیدترین انتشارات اقتصادی به نفع پسزمینه سیاستهای محدودکننده فدرال رزرو ادامه داشت.
هزینه های اشتغال در ایالات متحده در طول سه ماهه اول ۱.۲ درصد افزایش یافت که بیشترین میزان در یک سال گذشته بود و کاملاً بالاتر از انتظارات ۱ درصدی بود تا بر فشارهای مداوم دستمزد که می تواند تأثیر تورم سرسخت در اقتصاد ایالات متحده را تشدید کند.
در حالی که انتظار میرفت فدرال رزرو مجبور باشد پس از تایید مجدد ریسکهای تورمی بالا، برای مدت طولانیتری محدودکننده نرخهای خود را حفظ کند، طلا روز سهشنبه به ۲۲۹۴ دلار در هر اونس سقوط کرد.
شاخص هزینه اشتغال، معیاری کلیدی برای دستمزد کارگران، در سه ماهه اول بیش از ۱.۲ درصد افزایش یافت. بازارها در حال حاضر روی اولین کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه نوامبر به جای سپتامبر که یک روز قبل از آن مشاهده شد، شرط بندی می کنند. افزایش نرخ بهره به تقاضای طلای بدون بازده آسیب می رساند.
به دنبال تقویت دلار و نگرانیها مبنی بر اینکه فدرال رزرو نرخهای بهره بالاتری را برای مدت طولانیتری حفظ خواهد کرد، که احتمالاً بر تقاضای نفت تأثیر میگذارد، نفت برنت به ۸۶ دلار کاهش یافت. در بحبوحه حملات مستمر حوثیهای یمن در نزدیکی کانال سوئز، بازار اکنون منتظر پاسخ رهبران حماس به پیشنهاد آتشبس مرحلهای اسرائیل در قاهره است.