تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.
قیمت دلار امروز کاهشی بود و در ۶۴۱۵۰ هزار تومان قرار گرفت، کارشناسان اقتصادی با توجه به سقفزنی قیمت دلار در نیمه دوم فروردین، انتظار اصلاح قیمت در بازار ارز را داشتند. این اتفاق رخ داد و دلار در کریدور ششم عقبنشینی کرد و اکنون دو پله میانی کریدور مذکور را به عنوان کف حمایتی جدید شناسایی کرده است.
عقبنشینی قیمتها از مرزهای مقاومتی حاکی از حضور پررنگ بازارساز برای فریز قیمت دلار است. به نظر میرسد این سیاست در صورتی که تنش در منطقه خاورمیانه تشدید نشود ادامه خواهد یافت. تحلیلگران اقتصادی احتمال میدهند قیمت دلار موقتاً به پلههای ابتدایی کریدور ششم برگردد. به اعتقاد آنها این برگشت قیمت، اصلاح موقتی است.
شاخص کل بورس تهران هزار و ۷۱ واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۴۸ واحد رسید.
روز چهارشنبه برای پنجمین روز متوالی خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۱۳۶ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد.
در مجموع روزهای معاملاتی اولین هفته اردیبهشت ماه، هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان سرمایه حقیقی وارد بازار شده است.
امروز نماد حگهر بیشترین ورود پول حقیقی را داشت که ارزش آن ۹۰ میلیارد تومان بود. پس از حگهر، نمادهای فاراک، خاهن و فن افزار بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند، این در حالی است که بیتکوین برای نوسانات بعدی آماده شده است زیرا گاوها به دنبال قیمت ۷۰ هزار دلار هستند.
اگر بیتکوین منطقه مقاومت ۶۷هزار و ۲۰۰ دلاری را پاک کند، میتواند شتاب صعودی به دست آورد و اگر بیتکوین نتواند از محدوده مقاومت ۶۷هزار دلاری بالا برود، ممکن است اصلاح نزولی را آغاز کند. حمایت فوری در نزولی نزدیک به سطح ۶۶هزار و ۲۰۰ دلار است.
قیمت طلا که دیروز سهشنبه به پایینترین رقم طی دو هفته گذشته رسیده بود، حالا به دنبال آرام شدن ترس از تنشها در خاورمیانه تقریباً در ۲۳۲۰ دلار ثابت شده است. سرمایهگذاران منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا هستند که سیاست نرخ بهره این کشور را مشخص کند. حملات رژیم صهیونیستی به غزه تشدید شده، اما بنظر میرسد با فروکش کردن ترس از گسترده شدن درگیریها، تمایل به ریسک پذیری در بازارهای مالی افزایش یافته است.
این بدان معناست که تقاضا برای خرید طلا که معمولاً از آن به عنوان یک پشتوانه ایمن در زمان مخاطرات ژئوپلیتیکی یاد میشود کاهش یافته است.
شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۱۹ درصد افزایش یافت و به ۱۰۵.۷۳ رسید، بازار در حال بررسی شرایط اقتصاد آمریکاست. اطلاعات تورم و بیانیههای فدرال رزرو این کشور نشان میدهد نرخ بهره احتمالاً در ماه ژوئن پایین نمیآید.
چندین تن از مقامات فدرال رزرو آمریکا اعلام کردهاند که هیچ فوریتی برای پایین آوردن نرخ بهره وجود ندارد. بدین ترتیب تقاضا برای طلا به عنوان یک سرمایه غیر سود کاهش مییابد. تاجران حالا انتظار دارند اولین کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در سپتامبر اتفاق بیفتد.
بازار همچنین منتظر اطلاعات تولید ناخالص داخلی آمریکا و شاخص هزینهکرد مصرف شخصی در این کشور است که قرار است در روزهای پنجشنبه و جمعه منتشر شده و سرنخهای بیشتری در مورد سلامت اقتصاد آمریکا و زمان کاهش نرخ بهره ارائه دهد.
قیمت نفت برنت امروز یک کاهش جزئی داشته است که میتواند نتیجه گزارش کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا طی هفته گذشته باشد. به نظر میرسد توجه سرمایهگذاران از تنشهای خاورمیانه دور شده است.
آمار موسسه نفت آمریکا نشان میدهد ذخایر نفت خام این کشور ۳.۲۳۷ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۱۹ آوریل کاهش یافته است. این در حالیست که بسیاری از تحلیلگران انتظار یک افزایش ۸۰۰۰ هزار بشکهای را داشتند. در این بین، احتمال کاهش نرخ بهره در انگلیس و اتحادیه اروپا در ماه ژوئن افزایش یافته که میتواند به رشد اقتصاد و در نتیجه رشد تقاضا برای نفت کمک کند.