پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۴:۲۳ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۳

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد افزایشی بود و به ۶۴۰۸۰ تومان رسید، افزایشی‌های بازار تلاش کردند قیمت دلار را دوباره به مسیر صعودی بازگردانند. این در حالی‌ است که بانک مرکزی نیز به عنوان بازارساز وارد میدان شده و بنا بر اذعان محمدرضا فرزین، در بازار آزاد مداخله می‌کند تا قیمت دلار را در مسیر نزولی نگه دارد.
در همین حال، کاهش نگرانی‌‌ها درباره درگیری نظامی ایران و رژیم صهیونیستی نیز سیگنال کاهشی به بازار ارز ارسال کرده و با ورود بانک مرکزی به بازار همزمان شده است.

بازار رمزارزها امروز قرمز پوش شدند به طوری که بیت کوین با کاهش ۴.۱۵ درصدی در کف ۶۹ هزار دلار معامله میشود، با نزدیک شدن به رویداد هاوینگ بیت‌‎کوین در سال ۲۰۲۴، زمزمه‌ها درباره شکسته شدن رکورد قیمتی این ارز دیجیتال افزایش یافته است. بیت‌کوین در هاوینگ پیشین در سال ۲۰۲۰ با رشد قیمت ۶۰۰ درصدی همراه شده بود. بیت‌کوین به طور قطع پس از هاوینگ پیش‌رو رشد قیمت را تجربه می‌کند و رکورد بالاترین سطح قیمتی خود را می‌شکند، اما این بار نباید انتظار رشد ۶۰۰ درصدی قیمت آن را داشت که در هاوینگ پیشین در سال ۲۰۲۰ رخ داده بود.

با فروکش کردن تنش‌ها و کاهش احتمال درگیری نظامی، ترس بورس از جنگ ریخت و روز سه‌شنبه به صعود ادامه داد. شاخص کل بورس تهران ۷ هزار واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۶۱ هزار واحد رسید.
روز سه‌شنبه برای پنجمین روز خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۳۷۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد وبملت بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن ۵۱ میلیارد تومان بود. پس از وبملت، نمادهای آریا، خساپا، شستا و وبصادر بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای فاراک، وپارس، ولصنم، فولاد و پارسیان تعلق داشت.

طلا روز سه شنبه از مرز ۲۳۴۰ دلار در هر اونس عبور کرد و روند صعودی خود را برای هشتمین جلسه در بحبوحه معاملات قوی و تقاضای بهشت امن ادامه داد.
چندین نهاد تنظیم کننده مرکزی در آسیا و برخی از کشورهای اروپای شرقی خرید شمش خود را در سال جاری افزایش داده اند و بانک خلق چین ذخایر طلای خود را برای هفدهمین ماه متوالی به ۷۲.۷۵ میلیون اونس در ماه مارس افزایش داده است. بانک آمریکا پیش بینی کرده است که این فلز تا سال ۲۰۲۵ تا ۳۰۰۰ دلار در هر اونس افزایش یابد.
افزایش قیمت طلا به دلیل تنش های ژئوپلیتیک در اوکراین و خاورمیانه و همچنین تورم سرسخت تقویت شده است.

شاخص دلار در روز سه‌شنبه حدود ۱۰۳.۹۲ بود زیرا سرمایه‌گذاران محتاطانه منتظر داده‌های کلیدی تورم ایالات متحده و آخرین نشست FOMC در این هفته برای شفاف‌سازی در مورد کاهش نرخ بهره مورد انتظار فدرال رزرو در سال جاری بودند.
هفته گذشته، داده ها نشان داد که اقتصاد ایالات متحده ۳۰۳۰۰۰ هزار شغل در ماه مارس ایجاد کرده است که بسیار فراتر از انتظارات است.
نیل کشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس نیز هفته گذشته اظهارات خود را دوچندان کرد و گفت که بانک مرکزی نمی تواند در بحبوحه افزایش قیمت نفت از مبارزه با تورم کوتاهی کند. بازارها اکنون شاهد کاهش تقریباً ۶۰ واحد پایه در کل از سوی فدرال رزرو در سال جاری هستند که نسبت به پیش بینی قبلی ۷۵ واحد  و شرط های برگشتی برای کاهش نرخ در ژوئن کاهش یافته است.

بهای نفت برنت، به دلیل ادامه مذاکرات آتش بس در غزه، ۱.۳۴ درصد کاهش یافت و به ۸۹.۴۱ دلار در هر بشکه رسید. میانجی‌های مصری و قطری در پایان دادن به درگیری‌ها با مقاومت مواجه شدند، زیرا حماس پیشنهاد اسرائیل را که نتوانست خواسته‌های آنها را برآورده کند، رد کرد.
در همین حال، با حملات هوایی اسرائیل به دیرالبلاح و رفح، خشونت در غزه ادامه یافت. خطر تشدید تنش ها که شامل کشورهای دیگر مانند ایران می شود، همچنان یک نگرانی است. در همین حال، ترکیه محدودیت‌های صادراتی را بر اسرائیل اعمال کرد و اقدامات تلافی جویانه اسرائیل را برانگیخت.
در سمت عرضه، پمکس مکزیک از کاهش بیشتر صادرات نفت خام برای تامین پالایشگاه‌های داخلی خبر داد که بازار جهانی را تنگ‌تر کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن