تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد با افزایش حدود ۳۵۰ تومانی به ۶۳۶۵۰ هزار تومان رسید، معاملهگران همچنان به اخبار سیاسی توجه ویژهای دارند و معتقدند با وجود اینکه معاملات نقدی چندان رونق نگرفته اما انتظارات تورمی متاثر از رخدادهای خاورمیانه بالا رفته و همین موضوع منجر به رشد قیمت دلار شده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند دلار در روند صعودی افتاده و احتمال تغییر کریدور این اسکناس تا پایان فروردین بالاست. با این حال، آنها میگویند امکان اصلاح قیمت این اسکناس در سقف کریدور وجود دارد.
بازار رمزارزها امروز متعادل بودند، با این وجود بیت کوین به کانال ۶۵ هزار دلار افت کرده است، روند رشد قیمت بیت کوین در روزهای اخیر متوقف شده است. با این حال، عرضه استیبلکوینها که میتواند برای خرید توکنهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد، همچنان در حال افزایش است. این موضوع، نکتهای امیدوارکننده برای گاوهای بیت کوین محسوب میشود.
بیت کوین در تاریخ ۱۴ مارس سقف تاریخی ۷۳۵۰۰ دلار را به ثبت رساند و از آن زمان، برای قرار گرفتن بالاتر از سطح ۷۰ هزار دلار دچار چالش بوده است. علت این موضوع، احتمال پایینِ کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه ژوئن عنوان شده است.
طبق اعلام پلتفرم تحقیقاتی رفلکسیویتی (Reflexivity)، ادامه گسترش عرضه استیبلکوینها، که نماینده نقدینگی در بازار هستند، نشانه مثبتی برای بازار ارزهای دیجیتال به حساب میآید.
شاخص کل بورس تهران ۵ هزار واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار واحد رسید.
روز چهارشنبه برای سومین روز خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۲۸۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد خساپا بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن ۳۱ میلیارد تومان بود. پس از خساپا، نمادهای خودرو، خگستر، کرومیت و شستا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای فزر، چکاپا، ستران، سیستم و فسبزوار تعلق داشت.
شاخص دلار آمریکا امروز چهارشنبه ۰.۵ درصد کاهش یافت و به زیر ۱۰۴ سقوط کرد، اقتصاددان آمریکایی موسسه ING، جیمز نایتلی، در بررسی خود اشاره میکند، نشانههای سرد شدن در بازار کار ایالات متحده را میتوان به بهترین شکل به عنوان “لطیف” توصیف کرد. بنابراین سیگنالهای بیشتری از حرکت بازار کار ایالات متحده به سمت تعادل بهتر وجود دارد، اما پیشرفت کند است. این انتشار باعث شد که بازده دو ساله اوراق خزانه داری سه تا چهار نقطه پایه کاهش یابد، اما همچنان بازار به دنبال کاهش تنها ۶۸ نقطه پایهای فدرال رزرو در سال جاری بود – یعنی کمتر از سه کاهش نرخ بهره در دات پلات فدرال رزرو.
بهای اونس جهانی طلا امروز ۱۷ دلار افزایش یافت و به ۲۳۹۷ دلار در هر اونس رسید، افزایش ابهامات ژئوپلیتیکی، به ویژه پس از حمله اخیر اسرائیل به سفارت ایران در سوریه، منجر شد باردیگر سرمایه گذاران به سمت یک دارایی امن یعنی طلا هجوم آورند. خرید طلا از سوی برخی از بانکهای مرکزی بزرگ مانند فدرال رزرو ایالات متحده، بانک مرکزی انگلستان و بانک مرکزی اروپا که سعی دارند نرخ بهره را کاهش دهند، بطور چشمگیری افزایش یافته است. علیرغم نگرانیها در مورد افزایش فراتر از انتظار نرخ تورم در ماههای اخیر، بانک فدرال رزرو ایالات متحده به کاهش ۲۵ واحد پایهای نرخ بهره در سه مرحله متعهد مانده است.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده، اظهارات تازهای را مطرح کرده است که براساس آن انتظار میرود نرخ بهره تا اوایل ژوئن کاهش یابد.
کاهش بیش از حد انتظار ذخایر نفت خام آمریکا و تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی نگرانی در مورد محدود شدن عرضه نفت را افزایش داده است.
هر دوی این شاخصهای نفتی در روز گذشته به بالاترین قیمت از ماه اکتبر رسیدند.
ذخایر نفت خام آمریکا ۲.۳ میلیون بشکه طی یک هفته گذشته کاهش یافته است. این رقم بسیار بالاتر از ۱.۵ میلیون بشکه در روز کاهشی است که تحلیلگران پیشبینی کرده بودند.
از طرف دیگر ایران اعلام کرده اقدام حمله اسرائیل به سفارت خود در سوریه را خواهد گرفت که خطر تشدید درگیریها در خاورمیانه را افزایش میدهد. در همین حال ائتلاف اوپک پلاس در اجلاس وزارتی امروز تغییری در سیاست تولید خود ایجاد نکرد.