تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار در آخرین روز معاملاتی هفته با افزایش ۵۰۰ تومانی بازگشایی شد. هر چند معاملات نقدی در بازار آزاد محدود بود اما معاملات پشتخطی فعال بود و رشد قیمت دلار بازار معاملات غیر نقدی را داغ کرد و سرانجام دلار در ۶۱۶۶۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد.
برخی فعالان بازار معتقدند، علاوه بر اخبار نامساعد سیاسی که متاثر از حمله تروریستی به روسیه بود و منجر به افزایش انتظارات تورمی برای روزهای بازگشایی رسمی بازارها بعد از نوروز شده است؛ کاهش سقف ارز مسافرتی نیز به اهرم فشاری برای رشد قیمت دلار تبدیل شده است.
بازار رمزارزها امروز به دامنه مثبت بازگشتند به طوری که بیت کوین بار دیگر به کانال ۷۰ هزار دلار بازگشت، در همین حال، در بحبوحه نوسانات اخیر ناشی از عواملی مانند خروج سرمایه از صندوقهای ETF بیتکوین در ایالات متحده طی هفته گذشته، اعتماد مجدد به پتانسیل بیتکوین توسط جریانهای ورود سرمایه قوی طی هفته جاری، مشهود است.
صعود اخیر بیت کوین به بالاترین سطح تاریخی خود (۷۳۷۵۰ دلار) در اواسط مارس، نشاندهنده انعطافپذیری و قدرت آن در میان نوسانات بازار بود.
در همین حال، در میان گمانهزنیها، علی مارتینز (Ali Martinez)، یکی از تحلیلگران برجسته بازار ارزهای دیجیتال، به خروج قیمت بیت کوین از الگوی پرچم صعودی در نمودار ۴ ساعته اشاره کرد. مارتینز پیشبینی می کند که اگر بیت کوین موقعیت خود را بالای ۷۰ هزار دلار حفظ کند، یک صعود ۱۰ درصدی به بالای سطح ۷۷ هزار دلار قریبالوقوع خواهد بود.
شاخص دلار آمریکا امروز پنجشنبه ۰.۲۵ درصد افزایش یافت و به ۱۰۴.۲۵ رسید، سرمایهگذاران اکنون مشتاقانه منتظر دادههای شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی ایالاتمتحده هستند که قرار است در روز جمعه منتشر شود. دادههای روز سهشنبه نشان داد که سفارشها برای کالاهای تولیدی ایالاتمتحده در ماه فوریه بیش از حد انتظار افزایش یافته است، در حالی که هزینههای تجاری برای تجهیزات نشانههای اولیه بهبود را نشان میدهد.
اونس جهانی طلا امروز با رشد ۳۰ دلاری به ۲۲۲۰ هزار دلار رسید، زیرا معامله گران دسته ای از داده ها را ارزیابی کردند، به طوری که تغییرات هفتگی آمار مدعیان بیکاری ۲۱۰ هزار نفر اعلام شد که کمتر از پیش بینی ها و برابر دوره قبل بود، قیمت طلا در هفته گذشته پس از اینکه سیاستگذاران فدرال رزرو اعلام کردند که با وجود بالا بودن تورم اخیر، همچنان انتظار دارند تا پایان سال ۲۰۲۴ نرخ بهره را تا سه چهارم درصد کاهش دهند، به بالاترین حد خود رسید. آستن گولسبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو گفت که سه کاهش نرخ بهره را برای سال جاری در نظر گرفته است. بر اساس ابزار FedWatch گروه CME، معامله گران به احتمال ۷۲ درصد قیمت گذاری میکنند که فدرال رزرو در ماه ژوئن کاهش نرخ بهره را آغاز کند. نرخ بهره پایینتر، هزینه فرصت نگهداری شمش را کاهش میدهد.
نفت برنت همچنان در ۸۶ دلار در نوسان است، ثابتتر بودن دلار بر قیمتهای نفت تأثیر میگذارد، زیرا باعث میشود نفت دلاری برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر شود و تقاضا برای نفت کاهش یابد.
بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی (EIA)، علاوه بر این، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۲۲ مارس از ۱.۹۵۲ میلیون بشکه کاهش، ۳.۱۶۵ میلیون بشکه افزایش یافت. افزایش غافلگیرکننده ذخایر نفت خام آمریکا نیز به فشار بر قیمت های نفت کمک کرد.
از سوی دیگر، تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و بین روسیه و اوکراین میتواند ترس از کاهش عرضه جهانی را افزایش دهد.