تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها قرمز پوش شدند این در حالی است که برخی از آلت کوین ها از جمله لونا و لونا کلاسیک بیش از یک هفته است در دامنه مثبت قرار دارند. روز گذشته بیت کوین در اواخر جلسه معاملاتی آمریکا با حرکت شارپی به زیر محدوده ۱۹ هزار دلار سقوط کرد. روز دوشنبه بروز رسانی Bellatrix با موفقیت انجام شد. این بروز رسانی یکی از آخرین مراحل قبل از تکمیل بروز رسانی مرج است. با انجام این بروز رسانی مینت (ضرب) توکنهای جدید اتریوم نسبت به قبل انرژی بسیار کمتری مصرف خواهد کرد. همچنین پتانسیل تبدیل اتریوم به یک ارز ضد تورمی پس از مرج وجود دارد. این امر منجر به کاهش عرضه کلی اتریوم میشود. عرضه کمتر اتریوم احتمالاً باعث ارزش گذاری بالاتر اتریوم خواهد شد.
? قیمت دلار امروز نیز نوسانات محدودی داشت و در ۳۰۱۲۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. عده ای از معامله گران معتقدند که عبور از مرز ۳۰ هزار تومان در واقع عبور از خط قرمز بازارساز است و هر زمانی که دلار از محدوده یاد شده عبور کند اسکناس آمریکایی با مداخله ارزی نهاد مرکزی بازار ساز روبرو خواهد شد.
در سمت اخبار مذاکرات کارین جین پیر، سخنگوی کاخسفید گفت اگر ایران آماده پایبندی به توافق هستهای ۲۰۱۵ باشد ما نیز آماده انجام همان کار هستیم. هنوز اختلاف هایی با ایران وجود دارد و بایدن هرگز توافقی را که در راستای منافع آمریکا نباشد، با ایران امضا نخواهد کرد.
از سوی دیگر معاون ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در تازه ترین اظهارنظر خود در باره برجام گفت: پاسخ ایران ما را در موقعیتی قرار نداد که توافق را انجام دهیم. ما اعلام کردهایم که شکافها و اختلافات باقی مانده است؛ از پاسخ ایران واضح است که این شکافها و اختلافات همچنان باقی است.
? شاخص کل بورس تهران امروز برلی سومین روز متوالی ۷۹۷۷ هزار واحد کاهش یافت و به ۱ میلیون و ۴۱۲ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز امروز منفی شد و ۰.۱۱درصد کاهش یافت. طبق معمول بزرگترین ریسک بازار، ابهامات برجامی است که باعث تشدید رکود در بورس شده است. از طرفی هم برخی کارشناسان اعتقاد دارند امکان تداوم افت آرام ولی مداوم شاخص کل تا زمانی که نتیجه مذاکرات مشخص شود تداوم خواهد داشت.
در این بین حتی اخبار مثبتی هم که از وضعیت سهمهای مختلف از جمله خودروسازان منتشر شده تاثیر چندانی بر روند بازار نداشته است
امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش ۲۸ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان رسید که بالاترین رقم هفته است. نمادهای کچاد، فملی و فارس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? شاخص دلار آمریکا همچنان در کانال صعودی خود در حال حرکت است و در این لحظه، همراهی دادههای خوب اقتصادی اخیر را نیز به دنبال دارد. در واقع، شاخص USD، که عملکرد دلار آمریکا را در برابر سبدی از ارزها اندازهگیری میکند، در بحبوحه انتظارات برای تشدید سیاستهای تهاجمیتر توسط فدرال رزرو به بالاترین سطح دو دهه اخیر رسیده است.
تنها نکتهای که در این هفته میتواند این حرکت را دچار تزلزل کند، عقبنشینی اعضا فدرال رزرو و یا پاول از لحن انقباضی خود است. که این امر نیز تا قبل از انتشار دادههای تورمی هفته آینده بعید به نظر میرسد. بانک کردیت آگریکول (CACIB) عنوان کرد دلار آمریکا همچنان اولین انتخاب سرمایهگذاران به عنوان ارز ایمن است.
? اونس جهانی طلا امروز حدود ۷ دلار افزایش یافت و به ۱۷۱۰ دلار در هر اونس رسید. این در حالی است که دادههای خوب دیروز موجب افزایش انتظارات از فد به میزان ۸۲ درصد شدهاست! (بیشترین میزان در یک ماه اخیر). بارکین، عضور فدرال رزرو نیز عنوان کرد که همچنان طرفدار ادامه سیاستهای انقباضی توسط فد است. این شرطها توسط PMI خوشبینانه خدمات ISM ایالات متحده در روز سهشنبه تأیید شد، که باعث فروش در بازار بدهی دولت آمریکا شد و بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله را به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۴ رساند.
علاوه بر این، بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه داری ایالات متحده به سطوحی که از ۱۶ ژوئن مشاهده نشده بود افزایش یافت. با این حال، روحیه رایج عدم ریسک به محدود کردن ضررهای عمیق تر برای فلز گرانبهای امن کمک می کند.
? بهای نفت برنت امروز ۴.۴۹ درصد سقوط کرد و به زیر ۹۰ دلار در هر بشکه رسید. روز دوشنبه، اوپک پلاس تولید را کاهش داد و این امر منجر به افزایش زودگذر مشابهی شد.
نکته اصلی در اینجا این است که نفت قادر به افزایش توسط اخبار خوب نیست و اکنون سطوح حمایتی خود را شکسته است. بازار به وضوح نگران رکود شدید اقتصادی در اروپا، قرنطینه در چین و ضعف در بازارهای نوظهور است.
? شاخص های سهام ایالات متحده پس از افت های متوالی در دامنه مثبت قرار گرفتند.
این در شرایطی است که چشم انداز افزایش سریع نرخ بهره، همراه با بادهای معکوس اقتصادی ناشی از محدودیت های جدید COVID-19 در چین و جنگ ادامه دار در اوکراین، به ترس از رکود دامن زده است. این امر همچنان بر احساسات سرمایهگذاران تأثیر میگذارد، که از لحن ضعیفتر در بازارهای سهام مشهود است و داراییهای امن سنتی را پشتوانه میکند.