پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴
- ۲:۱۷ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز نیز صعودی بود و به ۶۰۹۳۰ هزار تومان رسید، میدان فردوسی به‌عنوان مرکز مبادلات ارز آزاد در پایتخت، حاکی از کمیاب شدن فروشنده است. همه خریدار شده‌اند و فروشنده در بازار نیست. بسیاری از فعالان این بازار معتقدند ارزپاشی و خبردرمانی، چاره تقاضای پایانی سال نیست و بازار ارز همانند سال‌های گذشته از الگوی افزایشی، پیروی می‌کند.
معامله‌گران بازار ارز علاوه بر رشد تقاضا، فروش ربع سکه‌های مرکز مبادله با قیمت دلار ۹۵ هزار تومان را مهر تایید بانک مرکزی بر دلار گران‌تر عنوان می‌کنند. گفتنی است برخی کارشناسان اقتصادی رشد تاریخی قیمت درهم و تاچ سقف سالیانه این اسکناس را دلیل روند صعودی دلار می‌دانند. بسیاری از فعالان بازار ارز معتقدند با مفروضات فعلی، بانک مرکزی توان کاهش قیمت دلار را ندارد و تنها درصدد ثبات قیمت و کاهش التهاب بازارهای مالی است.

بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند به طوری که بیت کوین با کاهش ۷ درصدی به ۶۲۵۵۸ هزار دلار رسید، تحلیل‌گر مشهور بیت کوین، پلن‌بی، پیش بینی کرده است که BTC در حال ورود به بازار صعودی انفجاری با رشد ۱۰ ماهه شده است.
بیت کوین شاهد خروجی نزدیک به رکورد با بیش از ۲ میلیارد دلار از صرافی‌ها است. بر اساس پستی از جیمز ون استراتن در پلتفرم X، داده‌ها از شرکت تحلیلی زنجیره‌ای گلسنود نشان می‌دهد که بازار بیت کوین در اول مارس شاهد خروج قابل توجه از صرافی‌ها به میزان تقریبا ۲.۳ میلیارد دلار بوده است.
اقدام اخیر سرمایه‌گذاران، رکوردهای قبلی مشاهده شده در سال ۲۰۲۱ را به چالش می‌کشد، زمانی که خروجی‌های بیت کوین به طور مشابه نشان‌دهنده تغییرات در بازار بود. البته در مقایسه ارقام خروجی با ارقام اکنون، خروجی‌های روزانه در اواخر ژوئن ۲۰۲۱ از بالاترین سطوح ثبت شده بودند.

در بازار روز جاری به ارتفاع شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۳۲ هزار واحد دیگری اضافه شد تا بازار تلاش خود برای برگشت به اعداد و ارقام بالاتر و جبران افت های چند وقته اخیر را به خواهد در این روزهای پایانی سال جبران کند.
با اینکه در طول این روزها خبرهای خودرویی بسیار داغ است و خودرو به عنوان لیدر سنتی بازار سرمایه در حال معامله شدن است و اکثر مواقع نیز در صدر برترین ارزش معاملاتی ها قرار دارد اما در روز جاری گروه فرآورده های نفتی با ۶۳۵ میلیارد تومان بیشترین ارزش معاملاتی را به خود اختصاص داده است و خودرو با ارزش ۶۱۲ میلیارد تومانی و با اختلاف خیلی جزیی در رتبه دوم ایستاده است تا هر دو گروه نسبت به گروه شیمیایی که در جایگاه دوم قرار دارد فاصله چشم گیری را داشته باشند . شیمیایی ها در روز جاری با ارزش معاملاتی در حدود ۳۱۱ میلیارد تومان در جایگاه سوم ایستادند. 

در حالی که سرمایه گذاران به بررسی زمان بالقوه کاهش نرخ بهره پس از داده های ضعیف تر از حد انتظار از ایالات متحده ادامه دادند، طلا روز سه شنبه به حدود ۲۱۳۳ دلار افزایش یافت و رکورد جدیدی را ثبت کرد. شاخص PMI خدمات ISM در فوریه ۲۰۲۴ به ۵۲.۵ کاهش یافت و پیش بینی های ۵۳ را از دست داد، در حالی که سفارشات کارخانه در ماه ژانویه نسبت به پیش بینی ها کاهش یافت. اکنون بازارها با احتمال نزدیک به ۵۵ درصد کاهش نرخ در ماه ژوئن قیمت گذاری می کنند. علاوه بر این، طلا به‌عنوان یک دارایی امن با تنش‌های ژئوپلیتیکی مستمر در خاورمیانه و افزایش تهدیدهای رکود اقتصادی در کشورهای توسعه‌یافته زیربنای آن است.

شاخص دلار در روز سه‌شنبه به ۱۰۳.۶ رسید که پایین‌ترین سطح در حدود یک ماه گذشته بود. زیرا معامله گران احسلس میکنند فدرال رزرو امسال نرخ بهره را کاهش دهد. گزارش مشاغل که در روز جمعه منتشر می شود و سایر داده های کلیدی نیروی کار از جمله JOLTS که برای این هفته برنامه ریزی شده است، در کنار شهادت رئیس پاول در مقابل کنگره برای هر گونه بینش بیشتر در مورد زمان بندی اولین کاهش نرخ بهره، به شدت رصد خواهند شد.
احتمال کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره در ماه مارس در حال حاضر حدود ۵۶ درصد است. دلار بیشتر در برابر پوند انگلیس و ین کاهش داشت.

قیمت نفت برنت در روز سه‌شنبه در ۸۲ دلار در هر بشکه ماند زیرا سرمایه‌گذاران کاهش عرضه از اوپک پلاس را در مقابل نگرانی‌های طولانی‌مدت تقاضا متعادل می‌کنند. علیرغم اعلام هدف رشد اقتصادی ۵ درصدی چین برای سال ۲۰۲۴، مطابق با سال قبل، بازارها به دلیل فقدان اقدامات محرک قابل توجهی متقاعد نشدند.دهمچنین، ابهامات پیرامون تغییرات نرخ بهره در اقتصادهای بزرگ، بر نگرانی‌های بازار افزوده شد.
در همین حال، تولیدکنندگان بزرگ نفت از جمله عربستان سعودی، روسیه، عراق و امارات کاهش تولید داوطلبانه نفت خود را تا سه ماهه دوم تمدید کردند. اکنون تمرکز بر روی گزارش‌های موجودی آتی ایالات متحده است که انتظار می‌رود افزایش اندکی در ذخایر نفت خام در کنار کاهش ذخایر تقطیر و بنزین را نشان دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن