تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز نوسانات محدودی داشت و در ۵۸۵۰۰ هزار تومان قرار گرفت. دیروز روز مهمی در بازار ارز محسوب میشود چرا که پیشروی قیمتها به سمت سد مقاومتی سوم یعنی شصت هزار تومان، فضای بازار را به شدت تحت تاثیر خود قرار داد. مشاهدات میدانی از بازار ارز فردوسی هم حاکی از آن است که مانند روزهای گذشته، جنبوجوشی در بازار دیده نمیشد.
شاخص کل بورس تهران ۳ هزار و ۳۶ واحد معادل ۰.۱۴ درصد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۳۰۳ واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز با ریزش هزار و ۶۹۸ واحدی معادل ۰.۲۳ درصد در رقم ۷۳۲ هزار واحدی ایستاد.
امروز فولاد، پارسان، وبملت و فارس نمادهای قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای فخوز، سدشت و شپنا از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.
بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند به طوری که بیت کوین در این ساعات ۰.۶۶ درصد کاهش یافته است. زیرا انتظارات کاهش نرخ بهره یک جلسه به عقب شیفت پیدا کرده است. یعنی انتظار کاهش نرخ بین ماه مارچ و می تقسیم شده.
باید به این نکته تاکید کرد که بیتکوین از اوایل سال گذشته واکنش چندانی به دادههای اقتصادی آمریکا نشان نداده اما از این به بعد و با ورود بازیگران جدید سازمانی، ETFها ، به بازار ممکنه اوضاع کمی تغییر کنه و واکنش بیشتری ببینیم.
شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۱۷ درصد کاهش یافت و در ۱۰۳.۰۴ قرار گرفت، بازارها در چند ماه گذشته به شدت کاهش نرخها را قیمتگذاری کردهاند، اما با نزدیکتر شدن به تصمیم امروز، انتظارات را اندکی کاهش دادهاند. طبق برخی از انتظارات ماه مارس بهعنوان زمان کاهش نرخ در نظر گرفته میشد که اکنون احتمال آن ۵۰٪ است. علاوه بر در هفتههای اخیر میزان کاهش نرخ در سال جاری تقریبا ۱.۷۵٪قیمتگذاری شده بود اما اکنون به”۱.۲۵٪ رسیده است.
قیمت اونس جهانی امروز با افزایش ۹ دلاری به ۲۰۴۶ دلار رسید. به نظر می رسد طلا در حال حاضر بین ۲۰۰۰ تا ۲۰۵۰ دلار در حال نوسان باقی بماند. با توجه چشم انداز کاهش چندگانه نرخ بهره در سال جاری و انتظارات کاهش یافته در هفته های اخیر دچار سردرگمی شده است. خوشبینیهای زیادی وجود دارد که نرخها ممکن است در سال جاری کاهش زیادی داشته باشند که باعث شده فلز زرد بالای ۲۰۰۰ دلار باقی بماند. اما باید برای ایجاد روند مشخص دادههای دیگر منتشر شوند و برخی از پیامهای بیسابقه از سوی فدرال رزرو نیز بررسی شود.
قیمت نفت در چند جلسه گذشته پس از افزایش بالا از ابتدای سال، کاهش یافته است. به نظر می رسد تنش ها و اختلالات خاورمیانه در دریای سرخ یکی از عوامل محرک آن باشد، اما این واقعیت نیز وجود دارد که کشورها همچنان با انعطاف پذیری با نرخ های بهره بالا کنار می آیند که ممکن است به زودی کاهش یابد.
ایالات متحده در خط مقدم این امر قرار دارد، و به طور بالقوه در مسیر رسیدن به نتیجه افسانه ای یک اقتصاد قوی و رو به رشد، تورم پایین و کاهش نرخ ها است. این امر می تواند تقاضا برای نفت خام در سال جاری را بیش از حد انتظار افزایش دهد و در نتیجه قیمت را افزایش دهد.