تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز رشد شارپی داشت و در بازار آزاد به ۵۴۸۵۰ هزار تومان رسید، بررسی هسته مرکزی بازار ارز تهران در سومین روز بهمنماه حکایت از تداوم هیجانات ارزی دارد.
برخی معتقدند که رشد شارپی قیمت دلار هیجانی بوده و پیشبینی میکنند که قیمت بهزودی وارد مسیر اصلاح خواهد شد. در این میان افزایش قیمت دلار از منظر برخی از معاملهگران، به چند دلیل رخ داده است؛ نخست آنکه نرخ حواله درهم امروز لیدر بازار ارز شد. قیمت درهم روز گذشته با ۱۴ هزار و ۸۷۰ تومان بسته شد؛ اما امروز وارد کانال ۱۵ هزار تومان شد و بر روی ۱۵ هزار و ۴۰ تومان قرار گرفت. در همین راستا نرخ برابری درهم به دلار که حاصلضرب قیمت درهم در عدد ۳/۶۷ است وارد کانال ۵۵ هزار تومان شده است. البته لازم به ذکر است که اختلاف قیمت در بازار درهم زیاد شده و پیشکسوتهای بازار گوشزد میکردند که در خریدهای خود دقت کنید.
شاخص کل بورس تهران امروز با سقوط ۲۶۵۱۴ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۱۲۰ هزار واحد رسید، به نظر میرسد تصمیمات خلق الساعه از سوی مدیران دولتی، بیاعتنا به اعتماد و سرمایه سهامداران بورسی، زخم دیگری بر جان بازار باقی گذاشته است. دستبرد دولت به سود شرکتهای سهامی عام، برای چندمین بار در سالهای اخیر اتفاق افتاده و این بار نوبت به شرکتهای پالایشی رسیده است.
کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشهای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن بهعنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی بدتر را به ثبت رساند. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدودههای فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشمانداز روشنتری از موج تازه بازار در ذهن سهامداران ترسیم میشود. چرا که ورود سهامداران تازهنفس، راه تداوم صعود را هموارتر میکند.
بازار رمزارزها امروز سراسر قرمز پوش بودند به طوری که بیتکوین روز سه شنبه پس از سقوط به زیر ۴۰ هزار دلار امروز به کف کانال ۳۹۰۰۰ دلار سقوط کرد زیرا معاملات ارزهای دیجیتال در یک دوره نوسان دیگر سپری میشود. پس از تایید ETF های بیت کوین که مدت ها مورد انتظار بود در اوایل ماه جاری، نگرانی هایی در مورد شکست احتمالی آنها پدیدار شد.
در حالی که سرمایه گذاران به ارزیابی چشم انداز سیاست پولی در سطح جهان ادامه می دهند، اونس جهانی طلا روز سه شنبه با رشد ۳ دلاری به ۲۰۲۵ دلار افزایش یافت.
در آسیا، بانک مرکزی ژاپن تنظیمات پولی فوق العاده آسانی را در حرکتی که به طور گسترده مورد انتظار بود حفظ کرد، در حالی که به دلیل کاهش قیمت نفت، پیش بینی تورم خود را برای سال ۲۰۲۴ کاهش داد.
در ایالات متحده، سرمایه گذاران در انتظار فعالیت بخش خصوصی، تولید ناخالص داخلی و ارقام تورم PCE در این هفته، پیش از نشست سیاست گذاری فدرال رزرو در هفته آینده هستند.
شاخص دلار در روز سهشنبه حدود ۰.۳۵ درصد افزایش یافت و در سطح ۱۰۳.۵۰ قرار گرفت. زیرا سرمایهگذاران محتاطانه منتظر دادههای کلیدی اقتصادی ایالات متحده در این هفته از جمله فعالیت بخش خصوصی، تولید ناخالص داخلی و ارقام تورم PCE بودند. هفته گذشته، در حالی که دادههای قویتر از انتظارات اقتصادی ایالات متحده و سیگنالهای جنگطلبانه مقامات فدرال رزرو انتظارات برای کاهش نرخ بهره در ماه مارس را کاهش داد، شاخص نزدیک به ۱ درصد رشد کرد. در آخرین تفسیر فدرال رزرو، مری دالی، رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو، روز جمعه گفت که او معتقد است که اقتصاد و سیاست پولی ایالات متحده در “موقعیت خوبی” قرار دارند و زود است که فکر کنیم کاهش نرخها قریبالوقوع است.
قیمت نفت برنت ۰.۶۴ درصد کاهش یافت و در ۷۹ دلار در هر بشکه بود و نزدیک به بالاترین سطح در چهار هفته گذشته بود، زیرا حملات جدید نیروهای ایالات متحده و بریتانیا به اهداف حوثیها در یمن نگرانیها از درگیری گستردهتر در منطقه را برانگیخت که میتواند عرضه را مختل کند. به دنبال گزارشهایی مبنی بر حمله پهپادهای اوکراینی به تاسیسات انرژی در سواحل بالتیک روسیه، قیمت نفت نیز ۲ درصد افزایش یافت.
در همین حال، شروع مجدد جریان از بزرگترین میدان نفتی لیبی و نشانه هایی از رشد تولید، به ویژه از کشورهای غیراوپک، همچنان بر بازار نفت تاثیر می گذارد. در بخش تقاضا، آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ را به ۱.۲۴ میلیون بشکه در روز که ۱۸۰ هزار بشکه در روز افزایش مییابد، با اشاره به بهبود رشد اقتصادی و کاهش قیمتهای نفت خام در سه ماهه چهارم بازبینی کرد.