پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۵:۱۹ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۲۶ دی ۱۴۰۲

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار در شروع چهارمین روز هفته افزایشی شد و در ۵۲۹۰۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. این در حالی بود که طی روزهای اخیر، بانک مرکزی تلاش کرده بود قیمت دلار را کاهش داده و در کانال‌های پایینی تثبیت کند. با این حال سیگنال‌های سیاسی بامداد امروز، قیمت دلار را افزایشی کرد. معامله‌گران تصور می‌کنند تنش در منطقه بالا خواهد رفت و روند قیمت دلار صعودی است.
شب گذشته اخبار مربوط به حمله موشکی سپاه پاسداران به مقرهای جاسوسی و تجمع گروهک‌های تروریستی ضدایرانی در بخش‌هایی از منطقه با موشک‌های بالستیک، منجر به افزایش سطح معاملات فردایی در ساعات ابتدایی روز جاری شد. این موضوع امروز مورد توجه معامله‌گران قرار گرفت و باعث رشد تقاضا و افزایش قیمت دلار شد.

بازار رمزارزها امروز متعادل بودند به طوری که قیمت ارزهای رمزپایه اصلی افزایش یافت و بیت کوین در ۴۳۲۰۴ هزار دلار در این ساعات افزایش یافت، زیرا به نظر می‌رسد خوش‌بینی در مورد تصویب صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت‌کوین (ETF) دوباره شعله‌ور شده است.
این حرکت قبلا باعث شد تا بزرگترین ارز دیجیتال جهان به مرز ۴۸ هزار دلار برسد و پس از آن دارایی‌های دیجیتال برای مسیری بهتر تلاش کردند.

شاخص کل بازار سرمایه، به مقاومت مهم دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی رسید و بازهم نتوانست با این مقاومت سرشاخ شود و عقب‌نشینی کرد. به عبارتی فشار بازار سرمایه در رویارویی این مقاومت افتاد و نتوانست پیشروی کند. همزمان با رسیدن شاخص کل به پشت در مقاومت دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی، ارزش معاملات خرد نیز کاهش پیدا کرده است، که اگر روند صعودی به خود نگیرد کار برای شکست مقاومت دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی سخت می‌شود. اطلاعیه بانک مرکزی در این شرایط، اوضاع را برای بازار سرمایه سخت‌تر کرد. اعتمادی که پس از سال‌ها جذب بازار سرمایه شده و ابزارهای معاملاتی بازار سرمایه دچار ریسک شد و همین موضوع نیز در ناکامی شاخص کل در رسیدن به مقاومت بی‌تاثیر نبود.

قیمت اونس جهانی طلا پس از ناکامی در باز پس گیری بالاترین سطح هفتگی ۲۷ دلار کاهش یافت و به ۲۰۲۷ دلار افت کرد، با بازنگری سرمایه گذاران در بازه زمانی که در آن فدرال رزرو ممکن است نرخ های بهره را کاهش دهد. این امر پس از انتشار گزارش ثابت شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) برای ماه دسامبر و همچنین اظهارنظرهای تندروانه مقامات بانک مرکزی اروپا (ECB) مبنی بر تنظیم مجدد انتظارات گسترده تر بازار صورت می گیرد.
در حالی که بازارها همچنان به سمت تصمیم کاهش نرخ بهره در ماه مارس تمایل دارند، سیاستگذاران عجله ای برای تایید موضع منفی در مورد نرخ بهره ندارند. 

شاخص دلار در روز سه‌شنبه افزایش یافت و به ۱۰۳.۰۸ رسید و به بالاترین سطح خود در بیش از یک هفته گذشته رسید، زیرا سرمایه‌گذاران چشم‌انداز سیاست پولی فدرال رزرو را دوباره ارزیابی کردند، در حالی که منتظر آمارهای اقتصادی بیشتر در این هفته بودند. اکنون بازارها با احتمال ۷۰ درصدی قیمت گذاری می کنند که بانک مرکزی کاهش نرخ بهره را در ماه مارس آغاز کند، که اکثر تحلیلگران آن را بسیار تهاجمی می دانند.
سرمایه گذاران اکنون منتظر داده های خرده فروشی ایالات متحده در روز چهارشنبه هستند که انتظار می رود نشان دهد که هزینه های مصرف کننده در ماه گذشته اندکی کاهش یافته است.

در حالی که سرمایه‌گذاران تشدید تنش‌ها در خاورمیانه را در برابر چشم‌انداز بسیار نامشخص تقاضای جهانی ارزیابی می‌کنند، قیمت‌ نفت برنت در روز سه‌شنبه با کاهش ۰.۹۵ درصدی به ۷۷ دلار در هر بشکه کاهش یافت. شبه‌نظامیان حوثی روز دوشنبه یک کشتی تجاری متعلق به ایالات متحده را با موشک بالستیک ضد کشتی مورد حمله قرار دادند که نشان دهنده خطرات ناوبری است که همچنان تجارت جهانی را مختل می‌کند. تانکرهای نفتی بیشتری روز دوشنبه از جنوب دریای سرخ دور شدند که هزینه حمل و نقل را افزایش داد و باعث تاخیر در تحویل شد.
در همین حال، نااطمینانی‌های اقتصادی جهانی بر بازار فشار وارد کرده است و چشم‌انداز نرخ‌های بالاتر برای طولانی‌تر سرمایه‌گذاران را دور نگه می‌دارد. بانک مرکزی اروپا نشان داد که با توجه به تورم طولانی مدت و خطرات ژئوپلیتیکی ممکن است برای کاهش نرخ بهره در سال جاری خیلی زود باشد.

شانگهای کامپوزیت در حدود ۲۸۹۴ ثابت بود، زیرا عدم قطعیت‌های اقتصادی و سیاستی همچنان بر احساسات سرمایه‌گذاران تأثیر می‌گذارد. روز دوشنبه، PBOC نرخ تسهیلات وام‌دهی میان‌مدت یک ساله خود را بدون تغییر در ۲.۵ درصد نگه داشت که سرمایه‌گذاران امیدوار به کاهش بیشتر سیاست‌ها را ناامید کرد. در همین حال، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول روز دوشنبه در مجمع جهانی اقتصاد گفت که چین به اصلاحات ساختاری نیاز دارد تا از “کاهش نسبتا قابل توجه در نرخ رشد جلوگیری کند.” سرمایه گذاران اکنون منتظر ارقام تولید ناخالص داخلی چین در اواخر این هفته برای راهنمایی بیشتر هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن