تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.
قیمت دلار امروز در بازار آزاد یک پله بالا تر رفت و به ۵۱۲۵۰ هزار تومان رسید، محمدرضا رنجبر فلاح اقتصاددان پولی و مدیرعامل اسبق بانک تجارت با بیان اینکه “افزایش قیمت دلار در یک روز گذشته مربوط به انتظارات منفی ناشی از بمبگذاری تروریستی کرمان است”، گفت:بهنظر نمیرسد که این بمب گذاری تروریستی نشان دهد که در مسائل بینالمللی چالشی به وجود آمده باشد. این افزایش قیمت، نوعی از انتظارات مقطعی و کوتاهمدت است که دوباره خودش را تعدیل میکند.
بازار رمزارزها امروز سبز پوش بودند و از افت روز گذشته خود فاصله گرفتتد، فعالان بازار ممکن است تحت تاثیر گزارش اخیر ماتریکس پورت قرار گرفته باشند که شایعه کرده است هیئت مدیره کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالاتمتحده (SEC) که تحت سلطه دموکراتهاست، هنوز هم میتواند صندوق قابل معامله در بورس بیتکوین (ETF) را تایید نکند علیرغم اینکه انتظار میرود در ماه جاری تصویب شود.
البته بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که حتی اگر یک صندوق قابل معامله در بورس بیتکوین تایید شود، ارز دیجیتال همچنان میتواند اصلاح قیمت قابل توجهی داشته باشد.
فضای ریسک گریزی و عملکرد ضعیف بازار سهام و بازار اوراق راه را برای قدرت دلار هموار میکنند و شاخص دلار توانست خود را به ۱۰۲.۱۶ برساند. صورتجلسه بانک مرکزی آمریکا تاثیر چندان شدیدی نداشت اما چندین نکته مهم در آن وجود داشت. اولاً، اجماع گستردهای وجود دارد که تورم کاهش خواهد یافت، اما همچنین FOMC نرخ بهره را در صورت فشارهای مداوم قیمتها بالا نگه میدارد.
اونس جهانی طلا امروز در ۲۰۴۳ دلار تقریبا ثابت ماند، زیرا ممکن است بازارها به دنبال تاییدیه باشند که اولین کاهش نرخ بهره ممکن است در اوایل ماه مارس رخ دهد، اما شرط تورم کاهنده حرکتی به این زودی را تایید نمیکند. با این حال، چندین عضو ریسک بدتر شدن سریع شرایط اقتصادی و بازار کار را پیشبینی کردند، که احتمالاً در دات پلات منعکس شده است. با این حال، بزرگترین شگفتی مربوط به خروج از سخت گیری کمی (QT) بود، بهطوری که صورتجلسه نشان داد که اعضا شروع به بحث در مورد عوامل فنی برای کند کردن روند کاهش ترازنامه را مناسب میدانستند. به طور کلی، صورتجلسه مختلط بود.
تحت تاثیر نگرانی ها نسبت به وضعیت عرضه پس از مختل شدن فعالیت یک میدان نفتی در لیبی و تنش ها پیرامون جنگ غزه، افزایش یافت و به روند صعودی روز گذشته افزود. ئیپ جون رونگ، استراتژیست بازار در شرکت آی جی در این باره گفت: اخبار مختلف پیرامون تنش ها در دریای سرخ و تعطیلی کامل میدان نفتی شراره لیبی به دلیل اعتراضات محلی، نگرانیها نسبت به مختل شدن عرضه جهانی نفت را تجدید کرده است. اعتراضات محلی در روز چهارشنبه، باعث تعطیلی کامل میدان نفتی شراره لیبی شد که روزانه می تواند حداکثر ۳۰۰ هزار بشکه نفت تولید کند. این میدان که یکی از بزرگترین میادین نفتی لیبی است، اغلب هدف اعتراضات محلی و سیاسی گسترده قرار گرفته است.