تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها در دامنه منفی قرار گرفتند، بیت کوین بعنوان لیدر بازار با افت ۲.۳۵ درصدی در نیمه کانال ۱۹ هزار دلار در حال معامله است. اتریوم نیز ۱.۳۰ درصد کاهش یافت.
این در شرایطی است که دادههای اقتصادی زیادی منتشر شدند، اما به نظر نمیرسد تأثیر زیادی بر قیمت رمزارزها داشتند. دادههای اشتغال ADP نشان داد که کسب و کارهای خصوصی ۱۳۲ هزار کارمند جدید در ماه اوت استخدام کردند که ۵۰ درصد کمتر از رقم ماه ژوئیه بود.
در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۰ میلیون دلار معاملات فیوچرز اتریوم (ETH) لیکوئید شدند که نشان میدهد معاملهگران در کوتاه مدت سوگیری نزولی برای این دارایی دارند و توجه خود را بر روی قراردادهای قبل از بروز رسانی مرج (Merge) اتریوم در ماه آینده متمرکز کردهاند.
? قیمت دلار امروز برخلاف چند روز گذشته کاهش یافت و در ۲۹۷۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. زیرا به دلیل مشخص نبودن نتایج مذاکرات هسته ای، معامله گران با احتیاط از نوسانات محدود بازار استفاده میکنند.
رسانه آمریکایی آکسیوس عصر چهارشنبه به وقت محلی در گزارشی نوشت که بر اساس پیش نویس توافقی طرفهای برجام تنها بعد از تکمیل اجرای هر گام به اجرای مرحله بعدی خواهند رفت.
در این گزارش آمده است که انتظار میرود مرحله سوم که مرحله باز اجرا است، چهار ماه بعد از امضای برجام به وقوع بپیوندد. در این مرحله آمریکا همه تحریمهای ثانویه علیه ایران را رفع خواهد کرد.
در این شرایط امیرعبداللهیان گفت: جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافق قوی و پایدار، حسننیت و جدیت خود را نشان داده و همکارانم با دقت و سرعت در حال بررسی متن و آمادهسازی پاسخ هستند.
? شاخص های سهام ایالات متحده در حال متلاشی شدن هستند و به افت هفتگی خود ادامه دادند. حتی سهام بخش انرژی نیز نتوانستند فشار فروش را تحمل کنند، چرا که نفت خام سقوط کرد.
از طرفی انتشار ضعیف دادههای ADP در روز گذشته چندان منجر به خرسندی سرمایهگذاران نشد. دادهها نشان دادند که اقتصاد ایالات متحده ۱۳۲۰۰۰ شغل جدید در بخش خصوصی در ماه اوت ایجاد کرده که این رقم کمتر از حدود ۳۰۰۰۰۰ مورد انتظار تحلیلگران بود.
اگر دادههای NFP روز جمعه کاهش مشابهی را در بازار کار ایالات متحده نشان دهد، میتوان در مورد تغییر بالقوه رشد اشتغال فوقالعاده انعطافپذیر آمریکا به چیزی قابل درکتر و بیشتر مطابق با شرایط انقباضی اقتصاد کلان صحبت کرد.
این چیزی است که فدرال رزرو در نهایت تمایل دارد به آن دست یابد، چرا که بازار اشتغال ضعیفتر باید به تورم ضعیفتر منجر شود.
? علیرغم ضعف در دادههای اشتغال، شاخص دلار قوی باقی ماند و به ۱۰۹.۶ بالاترین سطح ۲۰ ساله خود رسید و نشان داد که دادههای اشتغال چقدر برای انتظارات فدرال رزرو مهم نیستند. تورم بالا همچنان به تقویت دلار آمریکا دامن میزند، اما این موضوع برای ارزهای دیگر مانند یورو و پوند صادق نیست. ناحیه یورو و بریتانیا نیز با افزایش سرسامآور قیمتهای مصرفکننده دست و پنجه نرم میکنند، اما نمیتوان گفت که ارزهای آنها از این موضوع منتفع میشوند. به عنوان مثال، بانک مرکزی اروپا (ECB) در آخرین نشست خود، نرخ بهره را ۰.۵۰٪ افزایش داد و اکنون انتظار میرود که در ماه سپتامبر نرخ بهره ۰.۷۵٪ افزایش یابد چرا که شاخص CPI روز گذشته نشان داد تورم در ناحیه یورو از ۹٪ گذشته است. بازارها در حال حاضر ۶۰٪ احتمال میدهند نرخ بهره در ماه سپتامبر ۰.۷۵٪ افزایش یابد.
اما هیچ کس تحت تاثیر قرار نگرفته، چرا که انتظار میرود فدرال رزرو نیز در این ماه نرخ بهره را ۰.۷۵٪ افزایش دهد. بنابراین، بانک مرکزی اروپا باید کاری بزرگتر انجام دهد تا بازار را غافلگیر کند و روند منفی یورو را معکوس کند.
? بهای اونس جهانی طلا امروز با افت ۱۰ دلاری به زیر ۱۷۰۰ دلار سقوط کرد زیرا دلار همچنان در حال تقویت است، در دوران پر استرس مانند آنچه که امروز با توجه به همهگیری ویروس کرونا، جنگ و بحران انرژی تجربه میکنیم، دلار آمریکا به دارایی اصلی سرمایهگذاران تبدیل شده است. با توجه به اینکه اوراق قرضه دولتی و طلا نمیتوانند حفاظتی را که سرمایهگذاران به دنبال آن بودند را ارائه دهند، از سال گذشته جریان داراییهای امن در دلار ادامه داشته است.
در همین حال دادههای شاخص مدیران بخش خرید امروز نشان داد تولید کارخانه های ایالات متحده برای دومین ماه متوالی در ماه اوت کاهش یافت و تقاضا برای کالاها در حال حاضر برای سه ماه متوالی در بحبوحه تاثیر مداوم تورم فزاینده، محدودیتهای عرضه، افزایش نرخ بهره و عدم اطمینان اقتصادی فزاینده در مورد چشم انداز اقتصادی کاهش یافته است.
? وضعیت نزولی در بازارها و چشمانداز توافق هسته ای ایران در سه روز معاملاتی گذشته به شدت به بازار نفت ضربه زده است. به طوری که قیمت نفت خام برنت در یک قدمی کف قیمت ۱۶ آگوست است و در ۹۲ دلار در هر بشکه در حال معامله است.
دادههای رسمی برای تقاضای کل نفت ایالات متحده برای ماه ژوئن دیروز منتشر شد و نشان داد داده ژوئن ۲۰۲۲ بالاتر از ژوئن ۲۰۱۹ و بالاترین رقم در ژوئن از سال ۲۰۰۶ تاکنون بوده است.
به عقیده اوپک، کاهش قیمت نفت به دلیل قطع ارتباط بین واقعیت و بازارهای مالی است. بنابراین، اگر شاهد کاهش بیشتر قیمت باشیم، مطمئناً اوپک میتواند به ما یادآوری کند که عرضه در بازار تا چه میزان میتواند کاهش یابد و اهمیت ندارد چقدر تقاضای جهانی افت داشته باشد.