تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۸ دی ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد افزایشی بود و در ۵۰۳۸۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. تحلیلگران بازار ارز منطقه ۴۹ هزار تومانی را کف قیمت دلار میدانند و با توجه به مفروضات فعلی محدوده قیمتی ۵۱ هزار و ۸۰۰ تا ۵۲ هزار تومانی را سقف قیمت در نظر میگیرند.
قیمت دلار بیش از یک ماه است که در روند سایدوی قرار دارد و سیاستگذار با ارزپاشی این محدوده را برای دلار حفظ کرده است. این در حالی است که موضوع توافق برجام نیز که در ۶ ماهه نخست سال به عنوان اهرمی برای مهار قیمت در بازار ارز به کار میرفت را نیز باید از دست رفته دانست.
بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند، بیت کوین با کاهش ۱ درصدی در این ساعات در ۴۲۲۲۱ هزار دلار معامله میشود.
قیمت بیتکوین (BTC-USD)، بزرگترین ارز دیجیتال جهان، امسال بیش از ۱۶۰ درصد افزایش یافته است، پس از اینکه برای اولین بار از اوایل سال ۲۰۲۲ از ۴۴۰۰۰ دلار عبور کرد. سهام صرافی ارزهای دیجیتال Coinbase (COIN) بیش از سه برابر شده است، در حالی که ارزش کل بازار تمام داراییهای کریپتو تقریباً دو برابر شده است.
سرمایهگذاران همچنین از هاوینگ بیتکوین در آوریل هیجانزده هستند، رویدادی که هر چهار سال یکبار انتشار روزانه ارز دیجیتال را به نصف کاهش میدهد و معمولاً منجر به رشد صعودی دیگر میشود.
شان فارل، معاون استراتژی دارایی دیجیتال Fundstrat Global Advisors، گفت: «واقعاً طوفان عالی از جریانات مثبت در سال آینده در راه است.»
ریچ روزنبلوم، بنیانگذار و مدیر عامل شرکت سازنده بازار کریپتو GSR، افزود: بازار کریپتو «در شش ماه آینده رو به پیشرفت دارد.»
اونس جهانی طلا روز جمعه با کاهش ۲ دلاری در حدود ۲۰۶۵ دلار معامله شد، و قرار بود سال را بالاتر از پیش بینی ها مبنی بر اینکه فدرال رزرو آمریکا اوایل سال آینده شروع به کاهش نرخ بهره خواهد کرد، پایان دهد.
این فلز در سال ۲۰۲۳ برای اولین رشد سالانه خود در سه سال گذشته بیش از ۱۳ درصد صعود کرد و رکورد جدیدی را در سال به ثبت رساند.
پس از اجرای چرخه تهاجمی افزایش نرخ بهره که در اوایل سال ۲۰۲۲ آغاز شد، اکنون انتظار می رود بانک مرکزی ایالات متحده در ماه مارس آینده در بحبوحه نشانه هایی مبنی بر کاهش تورم در ایالات متحده، کاهش نرخ بهره را آغاز کند.
شاخص دلار در روز جمعه با افت جزئی همچنان زیر ۱۰۱ ماند، زیرا معامله گران شرط بندی کردند که فدرال رزرو می تواند از مارس سال آینده کاهش نرخ بهره را آغاز کند.
این شاخص پس از افزایش حدود ۱۵ درصدی در دو سال گذشته، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲ درصد از دست داد.
انحراف بی رویه فدرال رزرو در نشست سیاست گذاری دسامبر خود که در آن کاهش های متعدد نرخ بهره را در سال ۲۰۲۴ و پس از آن نشان داد نیز این دیدگاه ها را تقویت کرد.
علاوه بر این، بانک مرکزی اروپا و بانک انگلستان هیچ قصدی برای کاهش نرخ بهره ندارند، در حالی که پیشبینی میشود سایر بانکهای مرکزی بزرگ در سیاست تسهیلی بانک مرکزی آمریکا را دنبال کنند و دلار را بیشتر تحت فشار قرار دهند.
بهای نفت برنت در معاملات امروز ۰.۲۳ درصد کاهش یافت و در ۷۷ دلار در هر بشکه معامله میشود، که به دلیل نگرانیها در مورد افزایش عرضه جهانی نفت و کندی رشد تقاضا می باشد، در حالی که درگیریهای ژئوپلیتیکی و کاهش تولید اوپک پلاس نتوانست قیمتها را بالا ببرد، همچنان به سمت اولین کاهش سالانه از سال ۲۰۲۰ پیش میرود. شاخص نفت آمریکا در سال جاری حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.
قیمت نفت در طول سال افزایشهایی را تجربه کرد که عمدتاً ناشی از کاهش تولید اوپک پلاس، جنگ اسرائیل و حماس و انتظارات کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو آمریکا بود.
با این حال، نشانه های فزاینده افزایش تولید نفت خام، به ویژه از سوی کشورهای غیراوپک، همراه با چشم انداز نامشخص تقاضا، قیمت نفت را کاهش داده است.
در ماه دسامبر، بازارها همچنین با خروج غیرمنتظره آنگولا از اوپک، حملات شورشیان حوثی به کشتیها که تجارت در دریای سرخ را مختل کرد و چشمانداز درگیری طولانیمدت در غزه، برخورد کردند.