تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد جهت گیری خاصی نداشت و در ۵۰۳۰۰ تومان به معاملات خود پایان داد. این در حالی است که نخستین خبری که این هفته مورد توجه معاملهگران بازار ارز قرار گرفت، اخبار مربوط به فساد ۳.۴ میلیارد دلاری گروه دبش است که به گفته رئیس قوه قضائیه از سال ۹۸ شروع شد.
با وجود اینکه روند اخبار سیاسی و اقتصادی و میزان تقاضا میتواند بر قیمت دلار اثر صعودی داشته باشد، اما دلار همچون فنری فشرده شده فریز شده است. تحلیگران اقتصادی هم فعلا سیاستگذار را یکهتازی بازار ارز میدانند. آنها معتقدند ریتم بعدی قیمت دلار از سوی نهاد تصمیمگیر که مدیریت بازار ارز را در دست دارد، مشخص خواهد شد. با این وجود نمیتوان سایه رکود تورمی که مهمترین عامل تحلیلی بازار است را نادیده گرفت.
در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها سبز پوش بودند، به طوری که بیت کوین با رشد ۱.۵۱ درصدی در این ساعات در ۴۳۹۰۳ هزار دلار در حال معامله است، مایک نووگراتز سرمایهدار میلیاردر و مدیرعامل گلکسی دیجیتال، آیندهای روشن را برای بیت کوین (BTC)، طلا و نقره پیشبینی میکند. دیدگاه وی با تغییر در سیاستهای پولی فدرال رزرو همراه است. نووگراتز در مصاحبهای با تلویزیون بلومبرگ، در مورد اینکه چگونه تغییر موضع فدرال رزرو از سیاستهای تهاجمی به محافظهکارانه میتواند تاثیر قابل توجهی بر بازارهای مالی بگذارد، سخن گفت.
بهای اونس جهانی طلا امروز با کاهش ۲۹ دلاری به ۲۰۰۰ دلار سقوط کرد، آخرین داده های ADP ایالات متحده و JOLTS Job Openings به کاهش شرایط بازار کار اشاره کرد. از طرفی داده ها ضعیف NFP ایالات متحده از انتظارات پیشی گرفت، و بازارها از آن به عنوان بهانه ای برای سود گرفتن قبل از حکم فدرال رزرو استفاده کرند به همین خاطر اصلاح قیمت طلا تا مرز ۲۰۰۰ دلار از سر گرفته شد.
شاخص دلار در روز جمعه با افزایش ۰.۳۴ درصدی به ۱۰۳.۹۵ رسید، زیرا سرمایه گذاران گزارش ماهانه مشاغل کلیدی برای ارزیابی وضعیت بازار کار ایالات متحده و مسیر آینده نرخ های بهره را ارزیابی کردند، طبق داده ها حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالات متحده ۱۹۹ هزار نفر اعلام شد که بهتر از پیش بینی ها و ماه قبل بود همچنین نرخ بیکاری به ۳.۷ درصد کاهش یافت در همین حال پس از انتشار گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا، قیمتگذاری بازار به کاهش ۱.۲۵ درصدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی در سال ۲۰۲۵ حرکت کرد.
قیمت نفت برنت در معاملات امروز به بالای ۷۵ دلار در هر بشکه رسید، اما همچنان در بحبوحه نشانههایی از افزایش عرضه جهانی و تضعیف تقاضا، در این هفته بیش از ۵ درصد از دست داد. داده های منتشر شده در اوایل هفته نشان داد که ذخایر بنزین ایالات متحده در هفته گذشته ۵.۴ میلیون بشکه افزایش یافت که بزرگترین افزایش در ۹ هفته گذشته و بسیار بیشتر از پیش بینی های ۱ میلیون بشکه ای بود که نشان دهنده تقاضای ضعیف تر است. تشدید ابهامات اقتصادی در بزرگترین واردکننده نفت خام چین نیز بر بازار تأثیر گذاشت، در همین حال، اعضای اوپک پلاس هفته گذشته کاهش تولید ۲.۲ میلیون بشکه در روز را اعلام کردند، اما بیش از ۱.۳ میلیون بشکه تمدید کاهش داوطلبانه توسط عربستان سعودی و روسیه بود.
شاخص شانگهای کامپوزیت با ۰.۱۱ درصد افزایش به حدود ۲۹۷۰ واحد رسید، و با بهبود احساس ریسک، زیان جلسه قبل را از بین برد، با این حال، سرمایه گذاران نسبت به داده های تورم چین که می تواند چشم انداز سیاست های اقتصادی و پولی را تحت تاثیر قرار دهد محتاط باقی ماندند.
شاخصهای معیار همچنین در مسیر کاهش هفته قرار دارند، زیرا بازار در اوایل هفته و پس از آن که مودیز چشمانداز خود را در مورد رتبه اعتباری دولت چین از ثبات به منفی کاهش داد تحت فشار قرار گرفت.