پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۱۰:۳۳ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۸ آذر ۱۴۰۲

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

با عقب‌نشینی قیمت دلار در هرات، بازار ارز تهران هم آرایش نزولی به خود گرفت. طبق ادعای معامله‌گران روز گذشته نرخ دلار در بازار غیررسمی تهران با ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومان بسته شد؛ اما امروز با ۵۰ هزار و ۸۰ تومان بازگشایی شد. البته نرخ دلار در این محدوده حمایت شد و جناح افزایشی بازار مانع ازدست‌رفتن کانال ۵۰ هزار تومان شد.
فعالان اقتصادی می‌گویند یکی از دلایل برگشت دلار به کانال ۴۹ هزار تومان افزایش اونس و نزدیک‌شدن به قله تاریخی بود. این دسته از معامله‌گران معتقدند بازارساز بین اونس و دلار در نوسان‌های شارپی حرکت الاکلنگی ایجاد می‌کند. این‌طور که با افزایش قیمت اونس طلا، دلار را کاهش می‌دهد تا طلای آب‌شده متعادل شود.

در معاملات روز چهارشنبه هشتم آذر شاخص کل بورس تهران ۲۸ هزار و واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۶۰ هزار واحد رسید.
امروز نماد وبصادر بیشترین ورود پول حقیقی را داشت که ارزش آن ۶۷ میلیارد تومان بود. پس از وبصادر، نمادهای فولاد، ذوب، کترام و ثشاهد بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
همچنین امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۰ هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۶۰۱و میلیارد تومان بود که درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

بازار رمزارزها امروز در دامنه منفی قرارداشتند، بیت کوین در ۳۷۸۷۷ هزار دلار معامله میشود، طبق گزارشات مقدار بیتکوینی که توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری نگه داری می‌شود به بالاترین میزان خود رسیده و بیش از ۸۸۱ هزار بیتکوین معادل ۳۲ میلیارد دلار توسط این سرمایه‌گذاران نهادی نگه‌داری می‌شود.

طلا روز چهارشنبه به نزدیک ۲۰۵۰ دلار در هر اونس افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در نزدیک به ۷ ماه گذشته رسید و عمدتاً از کاهش شدید دلار در بحبوحه اظهارات  مقامات فدرال رزرو آمریکا منتفع شد.
کریستوفر والر، رئیس فدرال رزرو گفت که تنظیمات پولی فعلی به اندازه کافی محدود کننده هستند و کاهش احتمالی نرخ بهره را در ماه های آینده اعلام کرد. آستن گولسبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو نیز به پیشرفت قابل توجهی در زمینه تورم اشاره کرد.
بازارها اکنون ۴۰ درصد احتمال دارند که فدرال رزرو از مارس ۲۰۲۴ شروع به کاهش کند.

شاخص دلار در روز چهارشنبه در حدود ۱۰۲.۷ باقی ماند و در پایین ترین سطح خود در بیش از سه ماه اخیر قرار داشت زیرا آخرین تفسیر فدرال رزرو شرط بندی هایی را تقویت کرد که بانک مرکزی با افزایش نرخ بهره پایان داده است و ممکن است کاهش نرخ ها را در سال آینده آغاز کند.
آستن گولسبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو نیز به پیشرفت قابل توجهی در مورد تورم اشاره کرد، در حالی که میشل بومن، رئیس فدرال رزرو گفت، احتمالاً افزایش نرخ بهره بیشتری نیاز خواهد بود زیرا پویایی های در حال تحول باعث افزایش تورم می شود.
سرمایه‌گذاران اکنون به قیمت‌های PCE، شاخص تورم ترجیحی فدرال رزرو، و همچنین داده‌های درآمد و هزینه‌های شخصی و PMI تولید ISM برای راهنمایی بیشتر نگاه می‌کنند.

بهای نفت برنت پس از افزایش ۲ درصدی در جلسه قبل، حدود ۸۲ دلار در هر بشکه معامله شد، زیرا سرمایه گذاران برای نشست اوپک پلاس آماده می شوند، جایی که این گروه سیاست تولید را برای سال ۲۰۲۴ تعیین می کند.اما هنوز هیچ راه حل یا توافقی حاصل نشده است. قیمت نفت همچنین توسط طوفانی در منطقه دریای سیاه حمایت شد که صادرات نفت از قزاقستان و روسیه را مختل کرد و نگرانی‌ها در مورد کمبود عرضه را برانگیخت.

بازارهای سهام آسیایی در روز چهارشنبه با از دست دادن قدرت رالی نوامبر، در حالی که سرمایه گذاران به ارزیابی چشم انداز سیاست های اقتصادی و پولی در سطح جهانی ادامه دادند، درهم و برهم بود.
بازارها همچنین داده هایی را هضم کردند که نشان می دهد نرخ تورم ماهانه استرالیا در ماه اکتبر بیش از حد انتظار کاهش یافته است، در حالی که بانک مرکزی نیوزلند نرخ ها را بدون تغییر نگه داشته است. سهام نیوزلند و استرالیا رشد کرد، در حالی که سهام در هنگ کنگ و سرزمین اصلی چین کاهش یافت. در همین حال، سهام ژاپن برای مسیر روشن تلاش کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن