تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد در ۵۰۲۷۰ هزار تومان قرار گرفت، به عقیده فعالان بازار تعادل عرضه و تقاضا در بازار ارز موجب شده که اسکناس آمریکایی در ابتدای کانال ۵۰ هزار تومان نوسان رفت و برگشتی محدودی را ثبت کند و تا زمانی که اخبار قوی تر به بازار نرسد احتمالا دلار در همین دامنه رنج خواهد شد.
در شرایط کنونی فعالان بازار میگویند اگر قیمت دلار به بالای ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومان برسد مقاومت بعدی ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان خواهد بود. از نظر آنها زمانی هیجان به بازار برمیگردد که قیمت دلار بتواند در کانال ۵۱ هزار تومان تثبیت دهد. بااینحال، اگر نرخ دلار مرز ۵۰ هزار تومان از دست دهد احتمالاً تا نیمه کانال ۴۹ هزار تومان عقبنشینی خواهد کرد.
در جریان معاملات روز جاری شاخص کل بورس تهران شاهد نوساناتی بود نیمه اول بازار رخ مثبتی را به خود گرفت؛ اما در نیمه دوم رویه منفی را در پیش گرفت تا در نهایت شاخص با رشد کمتر از ۲ هزار واحدی کار را تمام کند. ارزش بازار بورس تهران در روی جاری در حوالی ۷ هزار همتی ارزش خود را حفظ کرده و بازار با ارزش معاملاتی کمتر از ۴ هزار میلیارد تومان بازار را تمام کرد تا بازار سرمایه بیرمقتر از قبل به کار خودش پایان بدهد.
تکنیکالیستها و بنیادی کاران بازار سرمایه بهاتفاق بر سر این موضوع توافق کردهاند که بازار به یک خبر خوب نیاز دارد تا در مسیر صعودی قرار بگیرد. این خبر میتواند از دل بودجه سال ۱۴۰۳ باشد (که کمی سخت به نظر میرسد که از این سمت برای بازار خبر خوبی دیده شود).
در نشست معاملاتی امروز رمزارزها در دامنه منفی قرار داشتند به طوری به که بیت کوین با کاهش ۱ درصدی در این ساعات در کف ۳۷ هزار دلار معامله میشود، آنهایی که به پیشروی بیتکوین خوشبین هستند، اعتقاد دارند رهبر بازار ارز دیجیتال تحتتاثیر اخبار و حواشی مربوط به ماجرای ETF، پتانسیل فتح کانال ۳۹ هزار دلار را دارد و میتواند حداقل تا محدوده ۳۹ هزار و ۵۰۰ دلار بالا برود. آنطرف اما یکسری از کارشناسهای بازار با اشاره به تحلیلهای تکنیکال و موقعیت مشابه بیتکوین در سال ۲۰۱۶، اعتقاد دارند رهبر بازار ارز دیجیتال فعلا شانسی برای پیشروی ندارد و بهزودی تا کانال ۳۶ هزار دلار سقوط میکند.
اونس جهانی طلا روز دوشنبه بالای ۲۰۱۰ دلار در هر اونس که به بالاترین سطح خود در بیش از ۶ ماه گذشته رسید و از ضعف دلار بسیار سود برد، زیرا معامله گران در حال شرط بندی هایی مبنی بر اینکه نرخ های بهره آمریکا به اوج رسیده اند، هستند،رهفته گذشته، دادههای اقتصادی همچنان سناریویی متفاوت را در ایالات متحده ترسیم میکرد، اگرچه ارقام ضعیف هزینههای مصرفکننده نشان میداد که افزایش نرخهای فدرال رزرو در نهایت شروع به تأثیرگذاری بر اقتصاد گستردهتر کرده است. سرمایهگذاران اکنون منتظر آخرین قیمتهای PCE، PMI تولید ISM و ارقام درآمد و هزینههای شخصی این هفته برای راهنمایی بیشتر هستند.
شاخص دلار پس از از دست دادن مقداری ارزش خود در هفته گذشته، روز دوشنبه در حدود ۱۰۳،۲۷ ثابت ماند، زیرا سرمایه گذاران منتظر اطلاعات کلیدی اقتصادی در این هفته هستند تا چشم انداز سیاست پولی را راهنمایی کنند. هفته گذشته، دادههای اقتصادی همچنان سناریویی متفاوت را ترسیم کردند، به طوری که PMI اولیه S&P Global نشان میدهد که تولید بیش از حد انتظار کاهش یافته در حالی که خدمات سریعتر افزایش یافته است. در همین حال، ادعاهای اولیه بیش از حد انتظار کاهش یافت، اما کالاهای بادوام ناامید شدند و انتظارات تورمی دانشگاه میشیگان برای سال آینده برای دومین ماه افزایش یافت.
بهای نفت برنت امروز ۰.۳۰ درصد کاهش یافت و در ۷۹ دلار معامله شد، زیرا سرمایهگذاران مشتاقانه منتظر نشست اوپک پلاس در اواخر این هفته هستند، جایی که بازارها در مورد کاهش بیشتر تولید این گروه در سال ۲۰۲۴ اختلاف نظر دارند. اوپک پلاس نشست وزیران را به دلیل اختلاف بر سر سهمیه های تولید برای تولیدکنندگان آفریقایی به ۳۰ نوامبر به تعویق انداخت.
از طرفی نشانههایی از عرضه قوی، بهویژه از سوی کشورهای غیراوپک، بر قیمتهای نفت تاثیر گذاشته است، به طوری که ذخایر نفت خام آمریکا همچنان بیش از حد انتظار افزایش مییابد.