تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۱ آذر ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد در ۵۰۱۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. صبح امروز چهارشنبه اول آذرماه فضای رسانههای داخلی و خارجی بار دیگر رنگ و بوی توافق و آتشبس گرفت. امروز رسانهها اعلام کردند همه وزرای کابینه اسرائیل بهاستثنای سه وزیر به طرح مبادله اسرا و برقراری آتشبس موقت رأی مثبت دادند. در بازار امروز نسبت به این خبر دو نظر وجود داشت. برخی میگفتند که همچنان خریدار بازار نیستیم. اما در مقابل عده ای میگفتند باز خبر آتش بس آمد و قیمت دلار یک پله پایین خواهد آمد. قیمت دلار امروز نسبت به این اخبار واکنش نزولی محدودی نشان داد
در معاملات امروز، شاخص کل بورس تهران ۲ هزار واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۳ هزار واحد رسید. امروز نوری، شپنا و فارس نمادهای سبزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. همچنین امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۰ هزار و ۱۴۲ میلیارد تومان رسید. خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای سومین روز مثبت شد و ۹۴ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد.
در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها با رشد محدودی همراه بودند، بیت کوین با رشد ۰.۶۵ درصدی در ۳۷۲۰۷ هزار دلار معامله میشود. وزارت دادگستری ایالات متحده جریمهای را برای حل و فصل تحقیقات خود در مورد بایننس، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در جهان، تعیین کرده که مبلغ کمی نیست. با این وجود، معاملهگران و سرمایهگذاران بیانبی (BNB) این خبر را مثبت تلقی کردهاند.
پس از اینکه فدرال رزرو آمریکا در آخرین نشست خود اعلام کرد که سیاست های پولی محدودکننده باقی خواهد ماند و هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه می تواند به زودی کاهش نرخ بهره را آغاز کند، قیمت طلا به زیر ۲۰۰۰ دلار در هر اونس کاهش یافت. مقامات فدرال رزرو موافقت کردند که با “دقت” پیش خواهند رفت و تنها در صورتی نرخ ها را افزایش خواهند داد که پیشرفت در کنترل تورم تزلزل یابد. با این حال، در بحبوحه انتظارات فزاینده مبنی بر شروع کاهش نرخ بهره آمریکا در سال آینده پس از یک سری داده های اقتصادی ضعیف تر از حد انتظار، فلز در بیش از یک هفته حدود ۳ درصد افزایش یافت.
در حالی که فدرال رزرو در آخرین نشست خود اعلام کرد که سیاست های پولی محدود کننده باقی خواهد ماند و هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه می تواند به زودی کاهش نرخ بهره را آغاز کند، شاخص دلار در روز چهارشنبه در حدود ۱۰۳.۸۲ افزایش یافت. زیرا از فشار ناشی از شرط بندی ها مبنی بر اینکه نرخ بهره ایالات متحده ممکن است در سال آینده به دنبال مجموعه ای از داده های اقتصادی ضعیف تر از حد انتظار شروع به کاهش کند، کاسته شد.
انتظار می رود بانک مرکزی در ماه دسامبر مجدداً نرخ ها را بدون تغییر نگه دارد، در حالی که بازارها احتمال ۳۰ درصدی را می بینند که فدرال رزرو می تواند از مارس ۲۰۲۴ کاهش نرخ بهره را آغاز کند.
در حالی که معامله گران منتظر نشست اوپک پلاس در این هفته هستند، قیمت نفت برنت در روز چهارشنبه با کاهش ۱ درصدی حدود ۸۱ دلار در هر بشکه ثابت شد. قیمت نفت از روز پنجشنبه به دلیل گمانه زنی ها مبنی بر اینکه گروه تولیدکنندگان بزرگ ممکن است کاهش عرضه را در نشست آتی برای تقویت قیمت ها تعمیق کنند، بیش از ۶ درصد افزایش یافت. تحلیلگران به کاهش موقعیت سفتهبازی و زمانبندی و همچنین موجودیهای بالاتر از حد انتظار از چنین موضعی اشاره کردند. در همین حال، داده های صنعت نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته حدود ۹ میلیون بشکه افزایش یافت که بسیار بیشتر از انتظارات بازار برای ساخت ۱.۵ میلیون بشکه ای بود.
شاخص شانگهای کامپوزیت برای دومین جلسه متوالی کاهش یافت و نشانههایی از برتری ضعیف در وال استریت بود، زیرا فدرال رزرو آمریکا سیگنال داد که سیاستهای پولی محدودکننده باقی میماند. سرمایه گذاران نتایج ترکیبی سود را هضم کردند. سرمایهگذاران نیز در بحبوحه فقدان نشانههای حرکتی بازار در چین محتاط شدند، اگرچه دادههای سود صنعتی و فعالیتهای تولیدی هفته آینده منتشر میشود. زیان قابل توجهی از شرکت های سنگین وزن مشاهده شد.