پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۹:۳۸ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۱۹ آبان ۱۴۰۲

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد با کاهش ۲۰۰ تومانی در ۵۱۲۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد، دلار چند روزی است که در یک دامنه ۳۰۰تومانی گرفتار شده و نوسان قابل توجهی را ثبت نکرده است.
البته برخی از معامله گران از کمبود نقدینگی در بازار صحبت می کنند و معتقدند که کمبود ریال در بازار موجب شده که فشار خرید در بازار کاسته شود.
فعالان اقتصادی بر این باورند که بازه قیمتی حال حاضر دلار، محل توافق معامله‌گران و بازارساز است؛ زیرا حدود یک هفته است که فشار جدیدی در معاملات این ارز مشاهده نمی‌شود و عرضه و تقاضا در حالت متعادل قرار دارند.

در نشست معاملاتی امروز رمزارزها سبز پوش بودند، به طوری که بیت کوین با رشد ۲.۴۱ درصدی در این ساعات در ۳۷۳۸۳ هزار دلار معامله میشود، از طرفی کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) در ایالات متحده فعالیت‌های اجرایی خود را در بخش رمزارزها افزایش داده است. این موضوع نشان می‌دهد که صنعت کریپتو ترجیح می‌دهد تا تحت نظارت CFTC به جای کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) قرار گیرد. با افزایش تعداد اقدامات نظارتی در سال ۲۰۲۳ به ۴۷ مورد، که ۲۰ درصد بیشتر از سال قبل است، CFTC نظارت خود بر صنعت رمزارزها را تقویت کرده است.

شاخص دلار آمریکا در معاملات امروز ثابت بود، روز گذشته افزایش بازده اوراق خزانه داری منجر به رشد دلار شد. حراج اوراق ۳۰ ساله و سخنرانی پاول دلیل این رشد بودند. پاول در کنفرانس صندوق بین المللی پول هشدار داد که مبارزه با تورم ممکن است برای مدت طولانی ادامه داشته باشد و افزایش دیگر نرخ بهره امکان پذیر است. اگر به منحنی بازار آتی نرخ بهره فد نگاه کنیم، واضح است که بازارها به شدت مشکوک هستند که اصلاً افزایش دیگری ارائه شود اما اظهارات پاول احتمالا تلاش‌‌ها برای قیمت گذاری داویش اخیر را به عقب رانده است.

شاخص های سهام ایالات متحده امروز افزایش یافتند، به طوری که داوجونز ۰.۸۷ درصد رشد داشت، با وجود اینکه سیاست گذاران اصرار دارند درها را برای افزایش بیشتر نرخ بهره باز نگه دارند، بازارهای مالی خوش بینی محتاطانه خود را حفظ می کنند، زیرا امیدوارند بانک های مرکزی با انقباضات پولی پایان دهند.
لحن هاوکیش که توسط پاول انجام شد نشان می‌دهد که فدرال رزرو همچنان ترجیح می‌دهد بازده بالاتر اوراق خزانه داری کار سیاست‌های انقباضی را انجام دهد و نیاز به افزایش دیگر نرخ بهره نباشد و این دقیقا برداشتی است که بازار دارد.
مهم‌ترین رویداد امروز برآورد اولیه شاخص احساسات مصرف‌کننده دانشگاه میشیگان است. توجهات معطوف به معیار تورم ۱ ساله است که انتظار می‌رود از ۴.۲٪ به ۴٪ کاهش یابد. امروز همچنین لوگان، بوستیک و دالی، اعضای بانک مرکزی آمریکا، سخنرانی خواهند داشت.

اونس جهانی طلا امروز با سقوط ۲۳ دلاری به ۱۹۳۵ دلار افت کرد، زیرا اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو، به ویژه رئیس این بانک مرکزی، جروم پاول، امیدها به کاهش زودتر نرخ بهره را ناامید کرده است. پاول بر تعهد فدرال رزرو به کاهش تورم تاکید نمود، و آمادگی خود را برای تشدید بیشتر موضع پولی ابراز کرد. با حمایت چندین سیاست‌گذار فدرال رزرو از انقباض بیشتر پولی، طلا برای دومین هفته با فشار نزولی همراه شده است. در صورت کاهش بیشتر تنش‌ها در خاورمیانه، و بالاتر از انتظارات بودن داده‌های آتی تورم ایالات متحده، قیمت طلا نسبت به کاهش بیشتر در کوتاه‌مدت آسیب‌پذیرتر می‌گردد.

بهای نفت برنت امروز توانست خود را به ۸۱ دلار برساند این در حالی است که کاهش ۸ درصدی اخیر در قیمت نفت خام را می‌توان به ترکیبی از عوامل قیمتی، فصلی، ژئوپلیتیکی و مرتبط با تقاضا نسبت داد. یکی از عوامل مهم، شکست سطح قیمتی ۸۰ دلار برای نفت خام WTI بود. بازار چندین بار این سطح را آزمایش کرد تا اینکه سرانجام در روز سه‌شنبه آن را شکست و باعث افزایش فشار فروش شد. شکست سطوح کلیدی مانند سطح ۸۰ دلاری، می‌تواند منجر به نوسانات قابل توجه قیمتی شود. عوامل فصلی نیز در کاهش قیمت نفت نقش داشتند. اکنون دوره ضعیف فصلی برای تقاضای نفت خام است که معمولاً موجودی‌ها در ماه‌های اکتبر تا نوامبر کاهش می‌یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن