تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۹ آبان ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد نوسانات محدودی داشت و در ۵۱۵۸۰ هزار تومان قرار گرفت، تحلیلگران سیاسی و اقتصادی باور دارند که این روزها حماس و اسرائیل به دو مهره اصلی بازار ارز تهران تبدیل شدهاند و قیمت دلار در بازار آزاد را تحتتأثیر خود قرار دادهاند. برخی از معاملهگران با اشاره به افزایش تنشها در غزه میگفتند قطار بیترمز تحلیل ندارد. آنها روند کنونی در بازار را به تونل وحشت تشبیه کرده و باور دارند اخبار جنگ به ابر سیاه بازار دلار تبدیل شده است. از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در بیانیهای در شبکه اجتماعی X اعلام کرده که جنگ غزه وارد مرحله سوم شده است.
گرچه امروز شاخص بورس درجا زد اما اکثر سهام روند نزولی داشتند و میتوان گفت شاخص کل بورس عدم ریزش خود را مدیون معامله دو سه سهام خاص از جمله اخابر بود. ارزش کل معاملات امروز بازار ۶۹۶۷ میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۳۲۱۸ میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و صندوق های قابل معامله سهامی بوده است.
صبح امروز روزنامه کیهان در متنی تاکید کرد که ایران در جنگ هیچ کشوری ورود نخواهد کرد که با واکنش بسیاری همراه بود. از سوی دیگر امروز بار دیگر سامانه های معاملاتی با کندی همره شدند که صدای اعتراض سهامداران را حداقل در فضای مجازی به همراه داشت.
بازار رمزارزها امروز سبز پوش بودند به طوری که بیت کوین با رشد محدودی در ۳۴۴۵۱ هزار دلار در این ساعات معامله میشود، با توجه به شاخصهای فعلی و نبض بازار، این احتمال وجود دارد که بیت کوین بتواند سطح مقاومت ۳۴ هزار و ۵۰۰ دلار را در طی روزهای بعد آزمایش کند. با این حال، برای معاملهگران ضروری است که با توجه به نشانگرهای فنی و شرایط بازار جهانی، هوشیار باشند، زیرا دامنه حرکت بازار کریپتو به شدت بیثبات است. اتخاذ تصمیمات آگاهانه بر اساس ترکیبی از این شاخصها همیشه محتاطانهترین رویکرد برای معاملهگران بوده است.
به دنبال افزایش تقاضای دلار آمریکا اونس جهانی طلا حدود ۹ دلار کاهش یافت اما بازارهای مالی در طول ساعات معاملاتی اروپا خوشبین بودند و به کمک ارقام پایین تر از حد انتظار تورم منطقه یورو کمک کرد. اتحادیه اروپا همچنین رشد ملایمی را در سه ماهه سوم سال گزارش کرده است، زیرا قرائت سالانه تولید ناخالص داخلی (GDP) سه ماهه سوم ۰.۱٪ بود. بر اساس گزارش CB، اعتماد مصرف کننده ایالات متحده در ماه اکتبر کمتر از حد انتظار کاهش یافت. این شاخص به ۱۰۲.۶ رسید که از ۱۰۴.۳ در سپتامبر کاهش یافته بود. در همین حال، زیرشاخص انتظارات زیر آستانه رکود ۸۰ قرار داشت و از ۷۶.۴ در ماه قبل اندکی به ۷۵.۶ کاهش یافت. در نهایت، گزارش رسمی خاطرنشان میکند که میانگین انتظارات تورمی ۱۲ ماهه پس از ثابت ماندن در سطح ۵.۷ درصد در سه ماه گذشته، در ماه اکتبر به ۵.۹ درصد افزایش یافت.
شاخص دلار امروز با رشد ۰.۵۰ درصدی در ۱۰۶.۴۸ قرار گرفت، در همین حال، انتشار تولید ناخالص داخلی سه ماهه سوم ناحیه اروپا به سنتیمنت رکود در این ناحیه میافزاید. علاوه بر این، پسزمینه ژئوپلیتیکی دلار همچنان مثبت است و هرگونه تهدید تشدید تنش در خاورمیانه میتواند برای قیمت نفت و دلار مثبت باشد. در چشم انداز کامودیتی اخیر، بانک جهانی بر این باور است که نفت خام برنت در بدترین سناریوی خود میتواند تا ۱۵۰ دلار در هر بشکه دلار معامله شود. امروز تقویم اقتصادی آمریکا شامل شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار (ECI) میشود که یکی از معیارهای ترجیحی فدرال رزرو برای تورم دستمزد و بهره وری است.
بهای نفت برنت امروز با افت ۳ درصدی در ۸۵ دلار قرار گرفت، در آستانه جلسات بانکهای بانکهای مرکزی دنیا افزایش یافت. جنگ در خاورمیانه همچنان ادامه دارد.
ترس از مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه در بحبوحه جنگ رژیم صهیونیستی و حماس فروکش کرده است. تاجران همچنین منتظر نتیجه اجلاس بانکهای مرکزی بزرگ در سراسر دنیا هستند که قرار است در این هفته برگزار شده و در مورد سیاستهای پولی تصمیمگیری شود.
اجلاس بانک مرکزی ژاپن امروز برگزار میشود و انتظار میرود این بانک پیش بینی خود از تورم را افزایش دهد.