تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۸ آبان ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.
قیمت دلار امروز نوسانات نزولی داشت و در ۵۱۵۰۰ تومان قرار گرفت، این در حالی است که از سمت دنیای سیاست هم اخبار مثبتی به گوش نمیرسد. در همین راستا جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک مصاحبۀ مطبوعاتی بار دیگر تأیید کرده که زمان برای مذاکرات احیای برجام رو به پایان است. از سوی دیگ گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در تازهترین گزارش خود اعلام کرده قصد ندارد ایران را از فهرست سیاه FATF خارج کند. در این میان امروز الجزیره مدعی شد که تانکهای اسرائیلی در حال ورود به حومه شهر غزه هستند؛ خبری که البته ساعتی پس از انتشار تکمیل شد و الجزیر از توقف پیشروی تانکهای اسرائیلی خبر داد.
شاخص کل بورس تهران ۲۰ هزار واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح یک میلیون و ۹۸۱ هزار واحد رسید. امروز فولاد، شستا و شپنا نمادهای سبزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. اخابر نمادی بود در که در روز جاری باز هم مورد توجه اهالی بازار سرمایه قرار گرفت تا باز هم بحث تجدید ارزیابی داراییها بر سر زبانها قرار بگیرد که البته اهالی بازار امیدوار هستند که این موضوع تنها خبر درمانی برای حفظ سطح شاخص نباشد و این موضع جامعه عمل به خود بگیرد از سویی این طرح نیز همچنان مخالفانی آن هم در خصوص بحث استهلاکهای انباشته را به همراه دارد.
در نشست معاملاتی امروز رمزارزها پس از صعود متوالی با کاهش قیمت همراه شدند به طوری که بیت کوین با ۱.۴۲ درصد کاهش در ۳۴۳۶۲ هزار دلار در حال معامله است، با این حال سخنرانی جرمی پاول، رهبر ۷۰ ساله این کمیته که از سال ۲۰۱۸ در کرسی رهبری این نهاد نشسته است، میتواند تاثیرات مهمی بر روند بازار رمزارزها و به ویژه بیتکوین داشته باشد. این سخنرانی ممکن است به افزایش هیجانات و تغییرات در دیدگاهها و استراتژیهای سرمایهگذاران در دورههای کوتاهمدت منجر شود.
قیمت طلا پس از رسیدن به ۲۰۰۹ دلار که بالاترین رقم از اواسط ماه مه بود، در تلاش است تا قیمت ۲۰۰۰ دلار را حفظ کند. تقاضا برای ایمنی در ابتدای هفته با کاهش تقاضا برای طلا و دلار آمریکا کاهش یافت. فعالان بازار در حالی که اسرائیل حمله زمینی خود را در نوار غزه آغاز کرد در حالی که منتظر رویدادهای سطح اول اواخر هفته است، تحولات خاورمیانه را تماشا می کنند.
شاخص دلار امروز با ۰.۳۸ درصد کاهش به ۱۰۶ رسید، معامله گران منتظر تصمیم فدارل رزرو هستند، فدرال رزرو تصمیم سیاست پولی خود را چهارشنبه آینده اعلام خواهد کرد. بانک ژاپن (BoJ) و بانک انگلستان (BoE) نیز تصمیمات خود را در این هفته اعلام خواهند کرد. در واقع، ین ژاپن در اواسط صبح اروپا افزایش یافت و در میان شایعاتی مبنی بر اینکه BoJ می تواند کنترل منحنی بازدهی را تغییر دهد تا اجازه دهد بازده اوراق قرضه دولتی ۱۰ ساله از ۱% فراتر رود. این تیتر فشار بیشتری را بر دلار آمریکا وارد کرد، که در برابر همه رقبای اصلی خود با رنگ قرمز معامله می شود.
فراتر از اعلامیه های بانک های مرکزی، تمرکز بر وضعیت اشتغال ایالات متحده خواهد بود. این کشور جمعه آینده گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ماه اکتبر را منتشر خواهد کرد و سایر ارقام مربوطه قبلاً منتشر شده است.
بهای نفت برنت امروز ۲.۳۷ درصد کاهش یافت و در ۸۷ دلار در هر بشکه معامله شد، سرمایهگذاران در آستانه اجلاس فدرال رزرو آمریکا و انتشار گزارش تولید کارخانهای در چین رویکرد محتاطانه اتخاذ کردهاند.
نفت در جنگ اسرائیل و غزه نشان داد که به اخبار جنگ حساس است و عمدتا با اخبار تشدید تنش کمی رشد را تجربه کرده است، که طی امروز نیز شاهد کمی رشد در نفت بودیم.