تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۴ آبان ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

قیمت دلار در معاملات نقدی روز گذشته توانست سد مقاومتی مرز ۵۱ هزار تومان را بشکند و تا پله سوم این کانال بالا برود؛ اما در معاملات پشت خطی، انتشار برخی از اخبار در مورد جنگ حماس و اسرائیل موجب شد سرعت صعودی اسکناس آمریکایی تا حدودی تعدیل شود. یک ادعا از والاستریت ژورنال به بازار رسید که باعث شد قیمتها در بازار شبانه تا حدودی اصلاح شوند. این روزنامه آمریکایی مدعی شده بود که اسرائیل با درخواست آمریکا برای به تأخیرانداختن تهاجم زمینی به غزه موافقت کرده است. بنابر ادعای این روزنامه، پنتاگون در تلاش است نزدیک به ۱۲ سامانه دفاع هوایی را در منطقه مستقر کند تا بهزعم آمریکاییها، از مواضع خود در منطقه در برابر پرتاب موشکها و راکتها محافظت کند.
انتشار این خبر موجب شد برخی از معامله گران تصور کنند که آتشبس موقت در راه است و حداقل تا یک هفته هیچ حمله زمینی به غزه در کار نیست؛ با این حال انتشار برخی از اخبار جدید در همین حوزه معامله گران را در بلاتکلیفی قرار داد.
بازار رمزارزها امروز بعد از رشد چند روزه افت کردند، بیت کوین با افت ۱.۸۴ درصدی در ۳۳۹۸۱ هزار دلار معامله میشود، رشد متوالی رمزارزها در حالی بود که رابرت تی کیوساکی مخالف سرسخت سیاستهای پولی آمریکا در اظهارنظری جدید به تمجید عملکرد بیتکوین و آیندهٔ روشن آن پرداخت. پس از سخنان جدید این نویسندهٔ مشهور و صاحبنظرِ مطرحِ اقتصادی، جامعهٔ رمزارزها بار دیگر سرشار از هیجانات صعودی شد. سخنان این چهرهٔ معتبر مالی – اقتصادی – فناوری سبب شکلگیری بحثهایی میان موافقان و مخالفان در سراسر جامعه ارزهای دیجیتال شده است.
در حالی که جهش قیمت دلار با کاهش بازدهی خزانه داری خنثی شد، طلا روز چهارشنبه بالای ۱۹۸۵ دلار در هر اونس ثابت ماند و نزدیک به بالاترین سطح خود در ۵ ماه گذشته باقی ماند. سرمایه گذاران همچنین با احتیاط منتظر ارقام کلیدی تولید ناخالص داخلی و تورم ایالات متحده بودند که می تواند بر تصمیم سیاست پولی فدرال رزرو در هفته آینده تأثیر بگذارد. در جاهای دیگر، بازرگانان به نظارت بر تحولات ژئوپلیتیکی در خاورمیانه ادامه دادند زیرا تلاشهای دیپلماتیک برای جلوگیری از گسترش جنگ اسرائیل و حماس به منطقه، تقاضای پناهگاه امن برای طلا را کاهش داد.
شاخص دلار در روز چهارشنبه پس از افزایش ۰.۶ درصدی در جلسه قبل، بالاتر از ۱۰۶.۴۰ قرار گرفت، که تحت تأثیر داده های قوی فعالیت های تولیدی و خدماتی ایالات متحده است که شواهد بیشتری از انعطاف پذیری اقتصاد ایالات متحده ارائه می دهد.
دلار همچنین از ضعف یورو در بحبوحه چشم انداز رشد تاریک در بلوک به دنبال انقباض غیرمنتظره در فعالیت های تجاری منطقه یورو سود برد. انتظار می رود بانک مرکزی در جلسه آتی نرخ بهره را ثابت نگه دارد، اما قرار است برای مدتی نرخ بهره را بالا نگه دارد. دلار افزایش های اخیر را در برابر یورو و استرلینگ حفظ کرد، در حالی که در برابر ارزهای ضد پود اندکی کاهش یافت.
بهای نفت برنت امروز۲.۴۷ درصد کاهش یافت و در ۸۷ دلار در هر بشکه معامله شد، زیرا بازارها همچنان به عدم اطمینان عرضه به دلیل درگیری نظامی در خاورمیانه و تولید محدود تولیدکنندگان اوپک توجه داشتند.
تشدید تنش احتمالی بین اسرائیل و غزه میتواند سایر کشورهای خاورمیانه را به مشارکت نظامی سوق دهد و جریان نفت از تولیدکنندگان کلیدی در منطقه را مختل کند، در حالی که آمریکا تحریمهای ایران را سختتر خواهد کرد. با محدود کردن جهش، دادههای EIA نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۱.۳۷۱ میلیون بشکه افزایش یافت که بیش از پیشبینیهای بازار مبنی بر افزایش ۲۳۹ هزار بشکهای و برخلاف سایر دادههای صنعت در روز سهشنبه بود.