تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۱ آبان ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد با رشد جزئی به ۵۰۷۵۰ هزار تومان رسید، با سیاستهای نهاد مرکزی بازارساز و کمرنگشدن سایه اتهام کشورهای غربی در خصوص نقش جمهوری اسلامی در شروع این جنگ، اسکناس آمریکایی وارد فاز اصلاح شد و به سمت پلههای پایینتر عقبنشینی کرد.
بررسی فنی دلار نشان میدهد که اسکناس آمریکایی پس از جهش قیمتی که در پانزدهم مهرماه به واسطه جنگ غزه تجربه کرد یک مثلث فنی تشکیل داد که بهزودی باید از آن خارج شود. این در حالی است که بازارساز قبلاً نشان داده است که بازار را تحت کنترل خود گرفته و اجازه نوسان معنادار به دلار نخواهد داد. تکنیکالیستها میگویند بررسی نمودار دلار نشان میدهد که اسکناس آمریکایی در یک مثلث گرفتار شده و تثبیت در محدوده ۴۹ هزار و ۵۰۰ میتواند روند نزولی جدیدی برای دلار شکل دهد.
بازار سهام امروز شاهد سرخپوشی اغلب نمادها بود و در نهایت با افت شاخصها و خروج پول حقیقی بسته شد و با کاهش ۱۰۳۰۸ واحد به ۲ میلیون و ۲۱ هزار واحد رسید. به این ترتیب امروز ۷۳ درصد نمادهای بازار منفی شدند. این روند در نتیجه بروز سه عامل افت قیمت نفت، انتشار گزارشهای ۶ ماهه و ماندگاری شورای رقابت در کسوت قیمتگذار برای گروه خودرویی، رخ داد. به این ترتیب بازار سهام ایران امروز تحت تاثیر قوی این خبرها، منفی شد و در حالی که میرفت دومین ماه پاییز را با بهبود روند سرمایهگذاری آغاز کند، از صعود بازماند. امروز همچنین آهنگ خروج پول حقیقی از بازار سهام دوباره تند شد و در حالی که روز گذشته خروج ۸۷ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار رقم خورده بود، امروز این شاخص، رقم ۳۷۴ میلیارد تومان را ثبت کرد.
بازار رمزارزها امروز سبز پوش بودند، به طوری که بیت کوین امروز توانست با رشد حدود ۵ درصدی به ۳۱۲۹۴ هزار واحد رسید، واحد مدیریت ثروت مورگان استنلی عقیده دارد که بینش در مورد حرکتهای بعدی قیمتگذاری رمزارزها میتواند از «چهار فصل» چرخه معاملاتی تاریخی رمزارزها حاصل شود. از نظر تاریخی، بیشتر رشدهای بیت کوین مستقیماً پس از یک رویداد هاوینگ (Halving) که هر چهار سال یک بار اتفاق میافتد، به دست میآید. برآوردها متفاوت است، اما تاریخ نشان میدهد که هاوینگ بعدی ممکن است در آوریل ۲۰۲۴ رخ دهد. نشانهها حاکی از آن است که از «زمستان رمزارزها» – کاهش چرخهای در بازار نزولی بیت کوین – عبور کردهایم.
در حالی که تلاشهای دیپلماتیک برای جلوگیری از انفجار جنگ اسرائیل و حماس به درگیری گستردهتر در خاورمیانه، تقاضا برای این دارایی امن را کاهش داد، قیمت طلا روز دوشنبه به حدود ۱۹۷۷ دلار در هر اونس کاهش یافت و از بالاترین رقم ۵ ماهه که در جلسه قبل به ثبت رسیده بود، عقب نشینی کرد. سرمایه گذاران همچنین با احتیاط منتظر ارقام تولید ناخالص داخلی و تورم ایالات متحده در این هفته بودند که می تواند بر چشم انداز سیاست پولی تأثیر بگذارد.
شاخص دلار با کاهش ۰.۵۵ درصدی در حدود ۱۰۵.۳۸ ماند زیرا سرمایه گذاران به ارزیابی چشم انداز سیاست پولی فدرال رزرو پیش از جلسه سیاست گذاری هفته آینده ادامه دادند. در آخرین اظهار نظر بانک مرکزی، لورتا مستر، رئیس فدرال رزرو کلیولند، گفت که انتظار دارد نرخ های بهره احتمالاً از اینجا خیلی بیشتر افزایش پیدا نکند.
در همین حال، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، گفت که تورم هنوز خیلی بالاست و احتمالاً به رشد اقتصادی کمتری نیاز دارد و افزود که تنظیمات پولی فعلی هنوز خیلی سخت نشده است. با این حال، بازارها انتظار دارند که بانک مرکزی در هفته آینده نرخ ها را ثابت نگه دارد.
بهای نفت برنت با کاهش ۳ دلاری روز دوشنبه به ۹۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد و برای دومین جلسه متوالی کاهش یافت زیرا تلاشهای دیپلماتیک برای جلوگیری از انفجار جنگ اسرائیل و حماس به درگیری گستردهتر در خاورمیانه، نگرانیها در مورد اختلالات عرضه در منطقه نفت خیز را کاهش داد. در جای دیگر، پس از توافق رهبران ونزوئلا برای برگزاری انتخابات عادلانه در سال آینده، ایالات متحده به طور گسترده تحریم ها علیه ونزوئلا عضو اوپک را به حالت تعلیق درآورد.
شاخص شانگهای کامپوزیت ۱.۴۷ درصد سقوط کرد و به ۲۹۳۹ واحد رسید، هفته گذشته، بانک خلق چین نرخ اولیه وام یک ساله و پنج ساله خود را بدون تغییر به ترتیب در ۳.۴۵ درصد و ۴.۲ درصد در جریان تثبیت ماه اکتبر خود در حرکتی گسترده که انتظار می رفت، حفظ کرد زیرا اقتصاد چین نشانه هایی از ثبات را نشان داد. سهام فناوری با زیان شدید همراه بودند.
شاخص های اصلی سهام در ایالات متحده، هفته را با کاهش آغاز کردند، زیرا معامله گران افزایش دیگری در بازدهی خزانه داری را دنبال می کنند و منتظر نتایج بیشتر شرکتها هستند.
در حالی که مراقب درگیری های خاورمیانه هستند.
بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه داری آمریکا برای اولین بار از سال ۲۰۰۷ به بالای ۵ درصد رسید. بخش های آب و برق، انرژی، املاک و مستغلات و فناوری بدترین بخش ها بودند.
در بخش شرکتی، اپل پس از انتشار اخباری مبنی بر اینکه مقامات مالیاتی چین تحقیقات متعددی را در مورد شرکت سازنده آیفون انجام داده اند، ۱.۲ درصد کاهش یافت. همچنین، سهام تسلا حدود ۳.۴ درصد کاهش یافت.