تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۱ شهریور ۱۴۰۱
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها سبز پوش بودند به طوری که بیت کوین با رشد ۱ درصدی در نیمه کانال ۲۱ هزار دلار در حال معامله است. اتریوم نیز ۴.۱۷ درصد رشد کرد.
این در حالی است که همه نگاهها معطوف به تحولات جهانی و اقتصاد کلان و تاثیر رشد اقتصادی و هم تورم بر داراییهای رمزارز خواهند بود. سرمایهگذاران نظرات جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، در طول گردهمایی جکسون هول در اواخر این هفته را به دقت زیرنظر خواهند داشت تا نکاتی درباره آنچه بانک مرکزی در نشست سپتامبر خود انجام خواهد داد، به دست آورند. بر اساس ابزار CME Group FedWatch احتمال افزایش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره از ۴۷٪ روز گذشته به ۵۴.۵٪ رسیده است. به نظر میرسد که بیشتر سرمایهگذاران انتظار دارند که پاول لحن هاوکیشی داشته باشد.
? قیمت دلار امروز با کاهش همراه شد و در ۲۹۲۷۰ تومان به معاملات خود پایان داد.
عده ای از معامله گران معتقد بودند که بعد از ارزیابی جدید بورل از پاسخ برجامی ایران از موجب شده که بازیگران ارزی بار دیگر نسبت به احیای برجام خوشبین شوند .
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیروز گفت: پس از ارائه پیش نویس خود به عنوان متن نهایی، ایران پاسخی داد که به نظر من منطقی بود. بورل گفته اکثر کشورها با متن پیشنهادی اروپا موافق هستند.
وبگاه شبکه خبری بلومبرگ هم به نقل از جوزپ بورل نوشته دیپلماتها ممکن است در هفته جاری (تا یکشنبه هفته آینده بر اساس تقویم ایران) برای رایزنی درباره گامهای بعدی در وین دیدار کنند.
رویترز نیز به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شده ایران برخی از خواستههای اصلی خود از جمله «اصرار برای بستهشدن برخی از تحقیقات درباره برنامه هستهای توسط بازرسان را کنار گذاشته که احتمال توافق را نزدیکتر میکند».
? شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز ۶۹۸۵ واحد افزایش یافت و در ارتفاع ۱ میلیون و ۴۳۱ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز امروز وضعیت خوبی داشت و ۱.۲۷ درصد رشد کرد. پس از انتشار گزارش تحقیق و تفحص مجلس از شرکت فولاد مبارکه، در معاملات سه روز اخیر قیمت سهام این شرکت روند نزولی داشته است. امروز نیز قیمت فولاد ریزش کرد.
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۹۵ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش ۲ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۲۵۵ میلیارد تومان رسید. نمادهای فملی، نوری و حکشتی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
? در معاملات امروز با توجه به کاهش بازده اوراق خزانه داری آمریکا و تاثیر آن بر سنتیمنت ریسک پذیری، طلا پس از افت های متوالی حدود ۱۳ دلار رشد کرد و در ۱۷۴۹ دلار در هر اونس در حال معامله است. اقتصاددانان موسسه ANZ انتظار دارند طلا در محدوده ۱۷۰۰ دلار حمایت شود. با این حال با توجه به نگرانیهای فزاینده رکود، به دلیل افزایش نرخها در برابر تورم پایدار، باید شاهد افزایش جریانهای دارییهای امن باشیم.
خرید طلا توسط بانکهای مرکزی احتمالاً با کاهش ارزش ارزها و افزایش ریسکهای ژئوپلیتیکی بیشتر خواهد شد. این امر منجر خواهد شد کاهش تقاضا برای طلا فیزیکی جبران شود.
? شاخص دلار آمریکا امروز از اوج ۲۰ ساله خود عقب نشینی کرد و در ۱۰۸.۴۲ قرار گرفت زیرا داده های اقتصادی ناگوار ایالات متحده نگرانی ها از رکود بالقوه را تشدید کرد.
فعالیتهای تجاری بخش خصوصی ایالات متحده برای دومین ماه متوالی در ماه آگوست کاهش یافت و به پایینترین سطح خود از جولای ۲۰۲۰ رسید.
بازارهای پول اکنون ۵۵.۵ درصد شانس افزایش ۵۰ واحدی نرخ بهره توسط کمیته بازار آزاد فدرال در ماه سپتامبر را قیمت گذاری می کنند.
دادهها این را نشان میدهند که فدرال رزرو دقیقاً همان طور که وعده داده بود QT را اجرا می کند، حتی اگر ممکن است اینطور به نظر نرسد!
از زمان شروع QT، دارایی های خزانه داری فدرال رزرو با نرخ ماهانه تقریباً برابر با ۳۰ میلیارد دلار در ماه کاهش یافته است.
? قیمت نفت برنت پس از اینکه عربستان سعودی هشدار داد اوپک میتواند تولید خود را برای اصلاح کاهش اخیر قیمتهای نفت کاهش دهد، ۲.۹۷ درصد افزایش یافت و در مرز ورود به ۱۰۰ دلار قرار گرفت.
عربستان سعودی، رهبر اوپک، روز دوشنبه گفت، سازمان کشورهای صادرکننده نفت آماده کاهش تولید است تا کاهش اخیر قیمت نفت ناشی از نقدینگی ضعیف بازار آتی و ترسهای کلان اقتصادی را کاهش دهد. در همین حال، اروپا به دلیل آسیب به سیستم خط لوله انتقال نفت از قزاقستان از طریق روسیه، با اختلال جدیدی در عرضه انرژی مواجه است که بر نگرانی ها در مورد کاهش عرضه گاز افزوده است. نظرسنجی اولیه رویترز در روز دوشنبه نشان داد که ذخایر نفت خام و بنزین ایالات متحده احتمالا هفته گذشته کاهش یافته است، در حالی که ذخایر میعانات افزایش یافته است.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای امروز افت جزئی ۰.۰۵ درصدی داشت و در ۳۲۷۶ واحد قرار گرفت. بانک خلق چین نرخ اصلی وام اصلی خود (LPR) را در تثبیت ماه اوت کاهش داد که دومین کاهش در سال جاری بود، زیرا هیئت مدیره تلاشهای خود را برای احیای تقاضای استقراض در بحبوحه شیوع مکرر COVID-۱۹ و رکود طولانی املاک افزایش داد.
نرخ اولیه وام یک ساله (LPR) که برای وام های شرکتی و خانگی استفاده می شود، با ۵ واحد کاهش یافت و به پایین ترین سطح ۳.۶۵ درصد رسید، در حالی که LPR در ۵ ساله، که بر قیمت گذاری وام مسکن مسکن تأثیر می گذارد، کاهش یافت. این دومین کاهش در سال جاری با ۱۵ واحد به ۴.۳۰ درصد رسید.
? شاخص سهام نیکی ۲۲۵ ژاپن امروز به دنبال افت وال استریت، ۱.۱۹ درصد کاهش یافت و در ۲۸۴۵۳ واحد قرار گرفت. این در حالی است که ژاپن کنترلهای مرزی مرتبط با ویروس کرونا را کاهش داده است. ماتسونو، دبیر ارشد کابینه ژاپن، تغییراتی را در کنترل مرزها اعلام کرد اما جزئیات و جدول زمانی مشخصی ارائه نکرده است. به گزارش Nikkei یکی از تغییرات این است که دولت در نظر دارد برای مسافرانی که وارد کشور میشوند ارائه تست منفی ویروس کرونا را لغو کند.
در سمت دادهها شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) ژاپن در ارزیابی سالانه (ژوئیه) که پیشبینی برای آن ۲.۲٪ بود، ۲.۶٪ اعلام شد. که عدد قبلی ۲.۴٪ بود.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز وضعیت یکسانی نداشتند و دو شاخص داوجونز و اس اند پی منفی بودند و نزدک افزایش یافت، همه نگاهها به گردهمایی جکسون هول است. بازار پس از یک چرخه انقباضی شروع به قیمت گذاری کاهش نرخ بهره کرده است و سخنرانی پاول یکی از کلیدیترین ابزارهای فدرال رزرو برای کنترل این بازار است. به نظر میرسد که انتظارات بازار با اقدامات فدرال رزرو برای کنترل تورم همسو نیست. انتظار میرود نرخ بهره همچنان بالا بماند.