تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها سراسر قرمز پوش شدند به طوری که بیت کوین ۰.۸۰ درصد کاهش یافت و در ۲۱،۲۲۶ هزار دلار در حال معامله است. اتریوم نیز ۲.۴۸ درصد کاهش یافت. افت امروز یک بار دیگر نگرانی ها در بازار رمز ارزها را افزایش داد چراکه قیمت ناگهان با یک افت شدید مواجه شد که این افت های بیت کوین اگر ادامه دار شوند، قیمت تا سطوح پایینی افت می کند.
در همین حال یکی از منتقدان سولانا به نام ایوان ون نس بر این باور است که با توجه به الگوهای قبلی روند قیمتی، ممکن است ارزش این رمزارز به صفر برسد.
? قیمت دلار امروز نیز در بازار آزاد افزایشی بود و در حالی که ابتدا با افزایش هزار تومانی تا ۲۹۹۰۰ تومان افزایش یافته بود در ساعات پایانی مقداری کاهش یافت و در ۲۹۳۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. در بازار طلا نیز قیمت ها افزایشی بود.
این در حالی است که یک هفته است که ایران و کشورهای اروپایی منتظر پاسخ آمریکا هستند.
طولانی شدن این پاسخ، این گمانه را تقویت کرده که احتمالا توافق از نظر امریکا منتفی است و مذاکرات یا به بنبست رسیده و یا قرار است تعلیق شود. همین گمانه ها سبب افزایش تقاضا در بازار شد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره احتمال مخالفت آمریکا به پیشنهادات اروپاگفت: روابط اقتصادی خارجی و مسائل تجاری را با روند مذاکرات رفع تحریمها گره نزدیم و نخواهیم زد.
? شاخص کل بورس تهران امروز ۵۴۱۶ هزار واحد افت کرد و به رقم ۱ میلیون و ۴۲۴ هزار واحد رسید. اما امروز شاخص هم وزن که نشان دهنده وضعیت سهم های کوچک است با رشد همراه شد و ۰.۱۹ درصد افزایش یافت.
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای هفتمین روز پی در پی منفی شد و ۲۳۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در میان صنایع، بانکها و پالایشیها و خودروییها بیشترین خروج سرمایه را ثبت کرد.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۴۴ هزار و ۸۳۷ میلیارد تومان افزایش یافت.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش۵۱ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۱۹۹ میلیارد تومان رسید. نمادهای کگل، فولاد و کچاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? قیمت اونس جهانی طلا پس از افت ۳ درصدی در هفته گذشته، امروز با کاهش ۱۲ دلاری به ۱۷۳۵ دلار در هر اونس رسید، زیرا یک رشته اظهارات تندروانه از سوی سیاستگذاران ایالات متحده باعث افزایش بازده دلار و خزانه داری و کاهش تقاضای طلا شد.
هفته گذشته، تعدادی از مقامات فدرال رزرو بر لزوم تداوم افزایش هزینه های استقراض برای پیشی گرفتن از تورم تاکید کردند.
جیمز بولارد، رئیس بانک فدرال سنت لوئیس، گفت که در حال بررسی حمایت از سومین افزایش متوالی ۷۵ واحدی نرخ بهره در ماه سپتامبر است و افزود که آماده نیست بگوید اقتصاد بدترین افزایش تورم را دیده است.
در همین حال، بازارها در حال حاضر با احتمال کمی بالاتر برای افزایش نرخ ۵۰ واحدی در ماه سپتامبر قیمت گذاری می کنند.
? شاخص دلار آمریکا امروز نیز ۰.۸۷ درصد افزایش یافت و به ۱۰۸.۹۵ رسید، که بالاترین سطح خود از سپتامبر ۲۰۰۲ نزدیک است، زیرا سرمایه گذاران شرط بندی هایی را مبنی بر اینکه فدرال رزرو با برنامه انقباضی خود برای مهار تورم بسیار بالا ادامه خواهد داد افزایش داده اند. سرمایهگذاران پس از بهبودی قوی هفته قبل و پیش از انتشار مجموعهای از دادههای جدید که نکات تازهای در مورد سلامت اقتصاد ایالات متحده ارائه میدهد، به سود گرفتن دلار خود ادامه دادند. امروز فاقد اخبار اقتصادی سطح اول است، اما PMIهای اولیه تولید و خدمات جهانی S&P ایالات متحده در روز سه شنبه گزارش خواهند شد. علاوه بر این، نگرانیهای فدسپیک و چین همچنان بر ارزش دلار تأثیر میگذارد و در نهایت بر قیمت طلا تأثیر میگذارد.
در همین حال سرمایه گذاران اکنون منتظر سخنرانی جروم پاول رئیس فدرال رزرو در سمپوزیوم سالانه در جکسون هول، وایومینگ این هفته هستند تا چشم انداز سیاست پولی ایالات متحده را راهنمایی کنند.
? بهای نفت برنت امروز نیز نزولی بود و ۰.۳۷ درصد کاهش یافت و در پایین ترین سطح چند ماهه خود ۹۵ دلار در هر بشکه در حال معامله است. زیرا تقویت دلار آمریکا که در بالاترین حد پنج هفتهای قرار داشت، بر قیمتهای نفت نیز تأثیر گذاشت، زیرا نفت را برای خریداران ارزهای دیگر گرانتر میکند.
در همین حال، کاخ سفید روز یکشنبه اعلام کرد، رهبران ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره تلاشها برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران گفتوگو کردند، اما جزئیات بیشتری ارائه نشد.
عبدالعزیز وزیر انرژی عربستان گفت اوپک پلاس ممکن است به منظور تثبیت بازار نیاز به منقبض کردن تولید داشته باشد
گزارشها حاکی از آن است که اوپک پلاس در ماه ژوئیه ۲.۹ میلیون بشکه از اهداف تولید خود را از دست داده است. در همین حال ایران ظرفیت تولید نفت تا مارس ۲۰۲۳ از ۴ میلیون بشکه در روز فراتر خواهد رفت.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ امروز با ۰.۴۷ درصد کاهش به ۲۸۷۹۵ واحد رسید، و از بالاترین سطح هفت ماهه خود عقب نشینی کرد، زیرا اظهارات تندروانه سیاست گذاران فدرال رزرو باعث افزایش نگرانی ها نسبت به افزایش نرخ بهره تهاجمی آمریکا شد.
سهام فناوری ژاپن با زیان شدید توکیو الکترون ، Keyence و Recruit Holdings منجر به کاهش شد.
سایر شاخص های سنگین وزن نیز مانند Fast Retailing ، Mitsui OSK و Shin-Etsu Chemical افت کردند.
در اخبار شرکتی، تویوتا موتور از برنامه های خود برای افزایش تولید و کاهش قیمت خودروهای هیبریدی خود در هند که بازاری کلیدی برای خودروسازان جهانی است، رونمایی کرد.
? شاخص شانگهای کامپوزیت با ۰.۶ درصد افزایش به ۳۲۷۸ واحد رسید، نرخهای وام شرکتها و خانوارها توسط بانک مرکزی چین به منظور افزایش تقاضای اعتبار، کاهش یافت.
بانک خلق چین در تثبیت ماهانه خود، نرخ اولیه وام یک ساله را با ۵ واحد کاهش به ۳.۶۵ درصد کاهش داد، در حالی که LPR پنج ساله با حاشیه بزرگتر ۱۵ واحد به ۴.۳ درصد کاهش یافت. با ظهور مجدد نگرانی ها در مورد افزایش شدید نرخ بهره آمریکا، سهام چین نیز در برابر کاهش گسترده در منطقه آسیا و اقیانوسیه مقاومت کردند.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز سقوط کردند به طوری که داوجونز ۵۳۵ واحد سقوط کرد. S&P۵۰۰ و نزدک به ترتیب ۱.۸۴ درصد و ۲.۲ درصد کاهش یافتند. این هفته تمام نگاهها به گردهمایی اقتصادی جکسون هول (Jackson Hole) خواهد بود. امسال، جکسون هول ممکن است تأثیری بیشتر از حد معمولی بر سنتیمنت سرمایهگذاران داشته باشد، چرا که سرمایهگذاران واقعاً نمیدانند بازار به کجا میرود، و بازارها واقعاً نمیدانند فدرال رزرو چه اقداماتی انجام خواهد داد.
در صورت فرو رفتن اقتصاد ایالات متحده در رکود، فدرال رزرو میتواند سیاست خود را تسهیل کند و شروع به کاهش نرخ بهره کند. در حالی که نشانههایی وجود دارند که رکود ممکن است نزدیک باشد، اما هیچ نشانهای مبنی بر اینکه فدرال رزرو شروع به کاهش مجدد نرخهای خود در هر مقطعی در آینده کند، وجود ندارد.