تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲

قیمت دلار امروز در بازار آزاد با کاهش حدود ۴۰۰ تومانی در ۴۹۱۲۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. آنچنان که پیشبینی میشد، خبر رایزنی علی باقری با نمایندگان فرانسه، آلمان و انگلیس در نیویورک توجه فعالان بازار را به خود جلب کرد، آنطور که رسانهها اعلام کردهاند علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکرهکنندهٔ ارشد جمهوری اسلامی ایران که به همراه رئیسی در نیویورک حضور دارد، در حاشیهٔ نشست مجمععمومی سازمان ملل در نیویورک با مدیران سیاسی ۳ کشور اروپایی عضو برجام، انگلیس، فرانسه و آلمان دیدار و گفتوگو کرد.
شاخص کل بورس تهران امروز با افت ۷۲۷۶ هزار واحدی به رقم ۲ میلیون و ۱۲۱ هزار واحد رسید، روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای سومین روز معاملاتی متوالی منفی شد و در حالی که روز دوشنبه این معیار به منفی ۴۰۲ میلیارد تومان رسیده بود و سهشنبه منفی ۳۴۳ میلیارد تومان بود؛ امروز ۲۳۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. نمادهای شستا، شپنا و فارس بیشترین تاثیر را بر شاخص کل داشتند.
بازار رمزارزها امروز در دامنه منفی قرار داشتند و منتظر تصمیم فدرال رزرو هستند، کیوساکی سرمایه گذار معروف معتقد است که اکنون زمان مناسبی برای خرید این داراییها است؛ زیرا ممکن است قیمت آنها، به ویژه با توجه به نگرانیها در مورد چشمانداز مالی ایالات متحده در آینده نزدیک افزایش یابد.
اونس جهانی طلا در بالاترین سطح خود در دو هفته گذشته ۱۹۴۵ دلار معامله می شود زیرا در آستانه نشست سیاست پولی فدرال رزرو طلا با کاهش گسترده دلار آمریکا افزایش یافت. سرمایهگذاران با روحیه مثبت به این رویداد میروند، در حالی که امیدوارند بانک مرکزی آمریکا در پایان چرخه انقباض خود باشد و در عین حال به آینده اقتصادی خوشبین باشد.
شاخص دلار آمریکا ۰.۳۷ درصد کاهش یافت و در ۱۰۴.۴۴ قرار گرفت این در حالی است که دادههای ایالات متحده انعطافپذیری نشان دادهاند، در حالی که بازار کار همچنان نشانههای خفیفی از سرد شدن را ارائه میدهد. این سناریو ممکن است کامل نباشد، اما به اندازه کافی خوب است که فدرال رزرو آن را کنار بگذارد و از مزایای افزایش نرخ بهره برای مهار تورم بهره مند شود. در مورد اعلام فدرال رزرو، بازارهای مالی پیش بینی می کنند که بانک مرکزی نرخ ها را بدون تغییر باقی می گذارد و تمرکز آن بر تورم نقطه نقطه است. پیش بینی های اقتصادی ممکن است روشن کند که آیا افزایش نرخ بهره در ماه نوامبر امکان پذیر است یا خیر.
بهای نفت برنت در معاملات امروز ۰.۶۸ درصد کاهش یافت و در ۹۳ دلار در هر بشکه معامله میشود. قیمت نفت در شرایطی کاهش یافته که ذخایر نفت خام آمریکا پایین آمده و تولید ضعیف نفت شل آمریکا حاکی از کمبود عرضه در ادامه سال جاری میلادی است. تحلیلگران عقیده دارند بازار نفت در حال حاضر با کمبود عرضه مواجه است و این شرایط در کوتاه مدت ادامه خواهد داشت.
سرمایهگذاران منتظر تصمیمگیری بانکهای مرکزی بزرگ دنیا در مورد نرخ بهره هستند تا دورنمای رشد اقتصاد و تقاضا برای سوخت را بررسی کنند. نتیجه اجلاس فدرال رزرو آمریکا امروز منتشر میشود و انتظار میرود این بانک نرخ بهره را ثابت نگه داشته باشد.