تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز در بازار آزاد نوسانات محدودی داشت و در ۴۹۵۸۰ هزار تومان قرار گرفت. برخی از معاملهگران میگویند اخبار تبادل زندانیان از قبل در بازار پیشخور شده و برای همین قیمت دلار جان کاهش نداشت. از نظر آنها ریزش قیمت دلار نیاز به سوخت جدید دارد و اگر در آینده این توافقات ایران و آمریکا ادامهدار باشد قیمت دلار شروع به کاهش بیشتر خواهد کرد.
شاخص کل بورس تهران امروز با افت ۵ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۱۲۸ هزار واحد رسید، شاخص هم وزن نیز ۰.۲۱ درصد کاهش یافت. فعالان بازار معتقد هستند کنترل شاخص در طی ماههای اخیر و تشدید بیاعتمادی در بازار از عواملی است که مانع جذابیت بازار شده است و فعالیت در بازار سرمایه را به امری کسالتآور تبدیل کرده است. ارزش معاملات در روز جاری روی رقم ۲۴۰۰ میلیارد تومان برای معاملات نقد بازار بورس بوده است و در مجموع میتوان به رقم ۴۳۰۰ میلیارد تومانی برای کل بازار اشاره کرد. امروز نمادهای فولاد، فملی و شپنا بیشترین تاثیر را بر شاخص کل داشتند.
بازار رمزارزها امروز سراسر سبز پوش بودند، بیت کوین با رشد ۱.۵ درصدی در این ساعات در ۲۷۱۳۴ هزار دلار در حال معامله است. دلیل این افزایش را میتوان به سناریوهای پیش بینی قیمت بیت کوین از نشست آتی فدرال رزرو آمریکا نسبت داد، جایی که انتظار میرود کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) به طور موقت افزایش نرخ بهره را متوقف کند. افزایش تعداد برنامههای کاربردی صندوق قابل معامله در مبادلات بیت کوین (ETF) توجه سرمایهگذاران در سراسر جهان را به خود جلب کرده و عاملی مهمی در گسترش کلی بازار ارزهای دیجیتال شده است.
در حالی که سرمایه گذاران برای رویدادهای کلیدی بانک مرکزی در این هفته آماده شده بودند، طلا پس از سه جلسه متوالی افزایش قیمت، امروز در ۱۹۳۰ دلار در هر اونس باقی ماند. به طور گسترده ای انتظار می رود که فدرال رزرو ایالات متحده نرخ های بهره را در روز چهارشنبه ثابت نگه دارد و سرمایه گذاران چشم انداز تورم و برنامه های سیاست آتی خود را به صفر برسانند. معامله گران همچنین به ارقام S&P Global PMI و چندین شاخص مسکن در ایالات متحده نگاه می کنند.
شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۴ درصد افزایش یافت و در ۱۰۴.۷۸ قرلر گرفته است، زیرا شواهد دیگری از انعطاف پذیری در اقتصاد ایالات متحده شرط بندی ها را تقویت کرد که فدرال رزرو هزینه های استقراض را برای یک دوره طولانی محدود نگه خواهد داشت. در حال حاضر بازار با احتمال ۹۹ درصدی فاکتور می گیرد که فدرال رزرو نرخ بهره فعلی خود را در این هفته حفظ کند و مقامات فدرال رزرو احتمال افزایش نرخ در اواخر سال را رد نکرده اند.
از طرفی تورم تولیدکننده در ایالات متحده به شدت از انتظارات در ماه اوت فراتر رفت و گزارش CPI داغتر از حد انتظار را برای پاک کردن تصورات ماه گذشته از کاهش تورم افزایش داد.
بهای نفت برنت امروز بعد از صعودهای متوالی با ۰.۱۶ درصد کاهش در ۹۴ دلار در حال معامله است. این در حالی که انتظار میرفت کسری بازار در سه ماهه چهارم به دلیل کاهش عرضه افزایش یابد. اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده روز دوشنبه اعلام کرد که تولید نفت ایالات متحده از مناطق تولیدکننده نفت شیل برای سومین ماه متوالی در مسیر کاهش به ۹.۳۹۳ میلیون بشکه در روز در ماه اکتبر است که کمترین میزان از ماه می است. در همین حال، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، از اقدامات اوپک پلاس برای کاهش عرضه نفت در روز دوشنبه دفاع کرد و گفت که بازارها به سمت محدود کردن نوسانات هدایت میشوند و درباره عدم قطعیتهای اقتصادی و تقاضای جهانی هشدار میدهند.
شاخص Nikkei ۲۲۵ ژاپن در معاملات پس از تعطیلات روز سهشنبه ۰.۸ درصد سقوط کرد و و از بالاترین سطح ۱۱ هفته گذشته عقب نشینی کرد زیرا سرمایهگذاران در آستانه رویدادهای کلیدی بانک مرکزی در این هفته محتاط شدند. بانک ژاپن تصمیم سیاست پولی خود را روز جمعه اعلام خواهد کرد، جایی که سرمایه گذاران بر سرنخ هایی در مورد پایان احتمالی تنظیمات پولی فوق العاده سست تمرکز خواهند کرد.