تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز آرایش صعودی به خود گرفت و به ۴۹۹۲۰ هزار تومان رسید، فعالان بازار معتقدند در حال حاضر معاملهگران دلار در انتظار نتایج قطعی آزادسازی ارزهای بلوکه شده و خبر تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا هستند. به باور این دسته اگر قیمتها تا حدودی صعودی شود با اخبار مثبت ممکن است دوباره اصلاح بزند.
در حالی که در نیم ساعت ابتدایی شاخص کل بورس تهران روند صعودی داشت و ۳ هزار واحد بالا آمده بود در سه ساعت بعدی روند ریزشی داشت و ۳۳۷ واحد کاهش یافت. موضوعی که باید به آن اشاره کرد صحبتهای احسان خاندوزی وزیر اقتصاد است. وی در گفتوگویی اذعان داشت: دولت از اتخاذ تصمیم و سیاستی که موجب نااطمینانی بیشتر در بورس و پیش بینی ناپذیری برای سرمایه گذاران در بازار و صنایع کشور شود، اجتناب خواهد کرد.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۷ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۳ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان رسید. بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در روز جاری حکایت از خروج سرمایه حقیقیها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس امروز، خبر از خروج ۲۱۴ میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی میدهد.
بازار رمزارزها امروز سبز پوش بودند، به طوری که بیت کوین با رشد ۰.۴۸ درصدی در ۲۶۱۳۱ دلار معامله میشود، در میان شرایط متغیر بازار کریپتو، دیوید مارکوس، مدیر عامل Lightspark، چشماندازی مثبت را برای ارزهای دیجیتال ترسیم کرده و ظهور بیت کوین را به عنوان یک شبکه پرداخت جهانی اعلام کرده است. در ادامه انتشار این خبر، سناریوهای صعودی پیش بینی قیمت بیت کوین، تقویت شدهاند. علاوه بر این، CoinDesk Indices با همکاری اپراتور صرافی ICE، همکاری تازهای آغاز کرده تا حضور خود را در منطقه آسیا و اقیانوسیه گسترش دهد.
طلا روز چهارشنبه به زیر ۱۹۱۰ دلار در هر اونس تضعیف شد و به پایین ترین سطح خود در تقریباً سه هفته اخیر رسید زیرا سرمایه گذاران محتاطانه منتظر یک قرائت کلیدی نرخ تورم در ایالات متحده بودند که می تواند گام های سیاست بعدی فدرال رزرو را تحت تأثیر قرار دهد.
انتظار میرود نرخ تورم سالانه در ایالات متحده که اواخر روز چهارشنبه اعلام میشود به ۳.۶درصد در ماه اوت از ۳.۲ درصد در ژوئیه به دلیل فشارهای هزینه انرژی افزایش یابد.
انتظار می رود بانک مرکزی ایالات متحده در نشست هفته آینده نرخ های بهره را ثابت نگه دارد، در حالی که شرط بندی ها برای افزایش مجدد نرخ در ماه نوامبر افزایش یافته است.
شاخص دلار امروز با ۰.۲ درصد کاهش یافت و در ۱۰۴.۳۶ قرار گرفت، بر اساس گزارش اداره آمار کار در روز چهارشنبه، شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) در ایالات متحده در ماه اوت نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳.۷ درصد افزایش یافت. تورم سالانه پس از رشد به ۳.۲ درصد در ماه ژوئیه در ماه اوت به روند صعودی خود ادامه داد . به طور ماهانه، ۰.۶٪ افزایش یافت.
قیمت نفت برنت در روز چهارشنبه حدود ۹۱ دلار در هر بشکه بود که در بحبوحه انتظارات مبنی بر اینکه کاهش تولید توسط تولیدکنندگان بزرگ بازار را در ماههای آینده تنگتر خواهد کرد، نزدیک به بالاترین حد در ۱۰ ماه گذشته بود. اوپک اعلام کرد انتظار می رود تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ به میزان ۲.۲۵ میلیون بشکه در روز افزایش یابد و پیش بینی کرد که در سه ماهه چهارم سال جاری ۳.۳ میلیون بشکه در روز کاهش یابد.
شاخص EIA ایالات متحده همچنین اعلام کرد که انتظار دارد در سه ماهه آینده کسری ۲۳۰۰۰ بشکه ای کمتری داشته باشد.
شاخص شانگهای کامپوزیت با ۰.۴۵ درصد کاهش به حدود ۱۳۹۹ واحد رسید، و برای دومین جلسه متوالی کاهش یافت در حالی که سرمایه گذاران برای یک نرخ تورم کلیدی در ایالات متحده آماده می شوند که می تواند بر مسیر پولی فدرال رزرو تأثیر بگذارد، همتایان جهانی را کاهش داد.
نگرانی های مجدد در مورد خطرات صعودی تورم به دلیل افزایش قیمت نفت نیز بر احساسات تأثیر گذاشت.
در همین حال، معامله گران منتظر ارقام تولید صنعتی چین، خرده فروشی و قیمت فروش مسکن هستند که در اواخر هفته منتشر می شود تا سلامت دومین اقتصاد بزرگ جهان را ارزیابی کنند.
شاخص های سهام ایالات متحده امروز مثبت بودند، همانطور که انتظار می رفت، قیمت حاملهای انرژی، نرخ تورم اصلی را در ماه اوت، ۰.۶ درصد افزایش داد. میانگین نرخ CPI سالانه شش ماهه نیز ۳.۱٪ افزایش یافت. تورم Core CPI با افزایش ۰.۲۸ درصدی در ماه آگوست بسیار قوی تر از حد انتظار بود.