تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.
قیمت دلار امروز در بازار آزاد با افت جزئی در ۴۹۶۰۰ تومان به معاملات خود پایان داد. بهنظر میرسد درحالحاضر معاملهگران بازار ارز و سکه تهران به جلسه شورای حکام و نتایج آن گوشه چشمی دارند و اخبار قطعی از این نشست میتواند بر نوسانات ارز و سکه اثر گذار باشد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در ژنو در تازه ترین اظهرات خود گفت: «جلسه شورای حکام بدون صدور قطعنامه درباره ایران برگزار میشود و تلاش برای تصویب قطعنامههای ضدایرانی در شورای حکام هیچگاه معنای عملی نداشته و نخواهد داشت». در کنار این خبر، گزارش جدید رویترز در مورد آزادسازی ارزهای بلوکه شده و زندانیان دو تابعیتی مورد توجه معاملهگران قرار گرفته است.
امروز شاخص بورس تهران دو بار نوسان صعودی پیدا کرد اما نتوانست بالاتر از سطح روز قبل بایستد و سرانجام با کاهش هزار دلاری در ۲ میلیون و ۱۲۲ هزار واحد قرار گرفت. ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۱۳ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۳ هزار و ۸۳۶ میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در دو هفته اخیر است. خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای چهارمین روز منفی شد و ۸۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. نمادهای فملی، خبهمن و فولاد بیشترین تاثیر را بر شاخص کل داشتند.
در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها قرمز پوش بودند، به طوری که بیت کوین با افت ۲.۱۸ درصدی در این ساعات در ۲۵۲۰۹ هزار دلار در حال معامله است.
این در شرایطی است که کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC) اقدامات اجرایی علیه سه شرکت مالی غیرمتمرکز انجام داد و این سیگنال را داد که ممکن است اقدامات بیشتری در آینده انجام شوند. CFTC روز پنجشنبه ادعا کرد که شرکتهای Opyn، ZeroEx و Deridex با اجازه دادن غیرقانونی به مشتریان آمریکایی برای معاملات مشتقات داراییهای دیجیتال ثبت نشده، قوانین آژانس را زیر پا گذاشتهاند.
اونس جهانی طلا امروز با رشد ۰.۱۷ درصدی در بالای ۱۹۲۰ قرار دارد و در این هفته به استقبال انتشار داده تورمی CPI میرود. اعضا فدرال رزرو در دوره خاموشی قرار داشته و اظهار نظری را نسبت به تورم نخواهند داشت. انتظارات از اولین کاهش نرخ بهره فدرال رزرو به یک ماه عقبتر انتقال پیدا کردهاست. اندکی افزایش را نسبت به هفته قبل در انتظارات از افزایش نرخ بهره در جلسه ماه نوامبر و یا دسامبر مشاهده میکنیم که عامل اصلی موثر بر آن، داده خوب PMI موسسه ISM در بعد خدمات بوده است.
شاخص دلار در روز دوشنبه با کاهش ۰.۵ درصدی به زیر ۱۰۵ کاهش یافت و اندکی از بالاترین سطح شش ماهه عقب نشینی کرد زیرا سرمایه گذاران محتاطانه منتظر قرائت کلیدی تورم ایالات متحده بودند که می تواند بر چشم انداز نرخ بهره تأثیر بگذارد.
ایالات متحده داده های تورم مصرف کننده را در روز چهارشنبه و ارقام تورم تولید کننده را در روز پنجشنبه گزارش می دهد، در حالی که تحلیلگران انتظار دارند به دلیل فشارهای هزینه انرژی، جهش داشته باشد. پس از توقف پیشبینیشده در ماه سپتامبر، اکنون بازارها با احتمال نزدیک به ۵۰ درصد افزایش نرخ در ماه نوامبر مواجه هستند.
بازارهای سهام آسیایی در روز دوشنبه برای شروع هفته با هم متفاوت بودند، در حالی که سرمایه گذاران منتظر اطلاعات کلیدی اقتصادی از اقتصادهای بزرگ منطقه هستند.
هند آمار تورم و تولید صنعتی را روز سه شنبه منتشر خواهد کرد، در حالی که چین آمار تولید صنعتی، خرده فروشی و قیمت فروش مسکن را در روز جمعه گزارش خواهد کرد.
سهام هنگ کنگ بیش از ۱ درصد سقوط کرد که منجر به کاهش بازارهای آسیایی و پس از آن سهام استرالیا و ژاپن شد. در همین حال، سهام کره جنوبی و سرزمین اصلی چین رشد کردند.
شاخص های سهام ایالات متحده امروز مثبت بودند، به طوری که داوجونز بیش از ۰.۲۷ درصد افزایش یافت، در حالی که S&P 500 و نزدک به ترتیب ۰.۶۳ و ۱ درصد افزایش یافتند که با افزایش سهام فناوری رهبری شد. سهام تسلا به دلیل ارتقاء مورگان استنلی ۶ درصد جهش کرد.
کوالکام پس از اعلام قرارداد عرضه مودمهای ۵G برای گوشیهای هوشمند تا سال ۲۰۲۶، بیش از ۴ درصد رشد کرد. متا، شرکت مادر فیسبوک، پس از گزارشهایی مبنی بر کار بر روی یک مدل هوش مصنوعی جدید، نزدیک به ۲.۵ درصد رشد کرد.
بهای نفت برنت امروز ۰.۲۵ درصد افزایش یافت و ۹۰.۶۷ دلار در هر بشکه در حال معامله است، در حالی که معامله گران به ارزیابی عوامل مختلف تقاضا و عرضه ادامه دادند. نگرانی در مورد رشد کند در چین همچنان بازارهای کالایی را در بر گرفته است، زیرا بزرگترین واردکننده نفت خام جهان هنوز نتوانسته بازارها را در مورد چرخش اقتصادی متقاعد کند.
دادههای قویتر از انتظارات اقتصادی ایالات متحده همچنین نگرانیها را از افزایش بیشتر نرخ بهره از سوی فدرال رزرو افزایش داد و دلار را بالاتر برد و در عین حال بر کالاها فشار آورد.
در همین حال، در بحبوحه کاهش عرضه جهانی، قیمت نفت به بالاترین حد خود از نوامبر سال گذشته تاکنون نزدیک است. اوایل ماه جاری، عربستان سعودی و روسیه اعلام کردند که کاهش اختیاری عرضه خود را به میزان ۱.۳ میلیون بشکه در روز تا پایان سال تمدید خواهند کرد.
شاخص شانگهای کامپوزیت ۰.۸۴ درصد افزایش یافت و به ۳۱۴۳ واحد رسید، با بهبود ریسک پذیری برخی از ضررهای هفته گذشته را جبران کرد، در حالی که سرمایه گذاران به دنبال اطلاعات کلیدی اقتصادی در اواخر هفته هستند تا چشم انداز را راهنمایی کنند. چین آمار تولید صنعتی، خرده فروشی و قیمت فروش مسکن را روز جمعه منتشر خواهد کرد. هفته گذشته، ضعیفتر از حد انتظار دادههای بخش خدمات و تجارت نگرانیها را در مورد اقتصاد در حال رشد این کشور تشدید کرد. سهامهای مرتبط با سلامت و مصرفکننده با سودهای قوی همراه شدند.