تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در بازار آزاد رشد محدودی داشت و در ۴۹۱۵۰ هزار تومان قرار گرفت. تحلیلگران سیاسی و اقتصادی دلایل مختلفی را برای فریز شدن قیمت دلار مطرح می کنند. از نگاه آنها بهبود روابط ایران با عربستان، آزادسازی ارزهای بلوکه شده، داغ شدن موضوع توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا سه عامل تاثیر گذار بر روی نرخ دلار در تهران بوده است.
? شاخص کل بورس تهران با رشد ۱۰ هزار واحدی به ارتفاع ۲ میلیون و ۹۵ هزار واحد رسید، طی دو روز گذشته ارزش معاملات نیز از هفت هزار میلیارد تومان عبور کرده و حجم معاملات نیز دوباره به بالای ۱۲ میلیارد برگه سهم رسید. به ویژه اینکه روز گذشته خاندوزی نیز جزئیات خبر خوش بورسی را اعلام کرد و مشخص شد نرخ خوراک پتروشیمیها به فرمول سال ۹۴ بازگشته و همین روش تا پایان برنامه هفتم توسعه ادامه خواهد داشت. روز سهشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای دومین روز منفی شد و ۱۹۷ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
? بازار رمزارزها امروز سبز پوش بودند به طوری که بیت کوین با رشد ۶.۹۵ درصدی به ۲۷۹۴۳ هزار دلار رسید، این در شرایطی است که بایننس، یکی از صرافیهای برتر رمزارز در جهان، از حذف تعداد قابل توجهی از استخرهای نقدینگی از پلتفرم Liquid Swap خود خبر داد. این تصمیم از بررسی دورهای بایننس با هدف اصلاح تجربه معاملاتی برای کاربرانش با تمرکز بر نقدینگی ناشی میشود. معاملهگران باید این توکنها را به دقت زیر نظر داشته باشند، چرا که حذف جفتهای معاملاتی ممکن است بر قیمت آنها تأثیر بگذارد.
? اونس جهانی روز سه شنبه تغییر مسیر داد و به دنبال انتشار ارقام اقتصاد کلان ایالات متحده که حاکی از پایان چرخه انقباض پولی است، به ۱۹۳۶ دلار در هر اونس رسید. اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) که تعداد فرصت های شغلی را گزارش میدهد نشان داد که این آمار در آخرین روز کاری ژوئیه به ۸.۸۲ میلیون نفر رسیده، که بسیار پایین تر از ۹.۱۶ قبلی و کمتر از ۹.۴۶ میلیون مورد انتظار بود. همچنین پایینترین از مارس ۲۰۲۱ و نشانه محکمتری از شل شدن بازار کار بود.
? بازارهای سهام از داده ها استقبال کردند و وال استریت به بالاترین سطح هفتگی صعود کرد. بر اساس برآورد هیئت کنفرانس (CB) که نشان دهنده کاهش تقاضای خانوارها است، اعتماد مصرف کننده در ماه آگوست از ۱۱۴.۰ در ژوئیه به ۱۰۶.۱ کاهش یافت. بازارهای مالی به احتمال ۸۶.۵ درصد قیمت گذاری می کنند که فدرال رزرو نرخ های بهره را در نشست سپتامبر نگه دارد، در حالی که احتمال افزایش ۲۵ واحدی (bps) در نوامبر به ۴۴.۵ درصد می رسد که از ۵۰.۹ درصد قبل از داده ها کاهش یافته است.
? شاخص دلار در روز سه شنبه به زیر ۱۰۴ کاهش یافت و برای دومین جلسه متوالی کاهش یافت زیرا سرمایه گذاران محتاطانه منتظر گزارش های اقتصادی ایالات متحده در این هفته بودند که می تواند بر چشم انداز نرخ بهره تأثیر بگذارد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو نیز در سخنرانی جکسون هول خود در روز جمعه گفت که آنها “آماده اند در صورت لزوم نرخ های بهره را بیشتر افزایش دهند، و قصد دارند سیاست را در سطح محدود نگه دارند” تا زمانی که تورم به طور پایدار به سمت هدف حرکت کند.
? قیمت نفت برنت در بحبوحه فقدان نشانههای حرکتی بازار ۱.۲۳ درصد افزایش یافت و به ۸۵ دلار رسید، در حالی که سرمایهگذاران منتظر گزارشهای اقتصادی بیشتری از ایالات متحده و چین در این هفته برای سرنخهایی در مورد چشمانداز تقاضای انرژی در دو مصرفکننده بزرگ نفت جهان هستند. در چین، بزرگترین پالایشگاه این کشور، سینوپک، گفت که تقاضای محصولات داخلی در نیمه دوم با سرعت کمتری نسبت به نیمه اول افزایش خواهد یافت. در سمت عرضه، کاهش تولید از سوی عربستان سعودی و روسیه تولیدکنندگان اوپک پلاس به حمایت از قیمت نفت ادامه داد، اگرچه گمانه زنی ها مبنی بر کاهش تحریم های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا به شدت افزایش یافت.
? شاخص شانگهای کامپوزیت ۱.۲ درصد رشد کرد و به بالای ۳۱۳۰ رسید، که برای دومین جلسه متوالی پس از اعمال اقدامات جدید چین در این هفته برای تقویت بازارهای سرمایه در میان زیان شدید در بازارهای سهام در ماه جاری افزایش یافت. از جمله اقدامات دیگر، پکن حق تمبر در معاملات سهام را به نصف کاهش داد.
در همین حال، سرمایه گذاران در آستانه انتشار ارقام PMI تولید چین در اواخر این هفته محتاط هستند که انتظار می رود ضعف اساسی در اقتصاد این کشور را تایید کند.