تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها در دامنه منفی باقی ماندند و بیت کوین ۱.۱۸ درصد کاهش یافت.
در بین ۱۰۰ ارز برتر بازار رمزارزها، دوج کوین بیشترین رشد را ثبت کرده و بازده هفتگی آن به ۳۰٪ رسیده است. شیبا اینو (Shiba Inu) نیز روند صعودی داشته است.
بر اساس گزارشات آرکین ریسرچ ( Arcane Research)، استخراج کنندگان از ماه مه به مدت سه ماه متوالی است که بیت کوین بیشتری نسبت به بیت کوینهای استخراج شده، میفروشند.
در جای دیگر پی پال، بزرگترین سیستم پرداخت الکترونیکی، امکان خرید، فروش و انتقال رمزارزها را از طریق نرم افزار موبایل خود اضافه کرده است.
بانک مرکزی آمریکا نیز قوانین جدیدی را برای بانکهایی که رمزارزها را پذیرفتند صادر کرده که بر اساس آن، این بانکها میتوانند حساب مستر (Master) داشته باشند که امکان پرداخت مستقیم و دسترسی به تنظیم کننده را اعطا میکند.
? قیمت دلار امروز در بازار آزاد کاهشی بود به طوری که وارد کانال ۲۹ هزار تومان شد و ابتدا تا ۲۹۶۰۰ تومان کاهش یافت اما رفته رفته به ۲۹۹۳۰ تومان رسید. تغییر قیمت در به بازار های همسایه نیز بر قیمت ها موثر بود. قیمت دلار هرات امروز تقریبا ۶۸۰ تومان ارزان تر از دیروز معامله شد. در سلیمانیه هم نرخ دلار تقریبا ۵۰۰ تومان عقب نشینی کرد.
در بازار طلا نیز قیمت ها سقوط کردند به طوری که سکه با کاهش ۵۵۰ هزار تومانی به ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید.
زیرا معامله گران نسبت به حصول توافق امیدوار شده اند. ند پرایس ، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در تازه ترین اظهارات خود درباره برجام گفته موضوعات بزرگ درباره برجام تا حد زیادی حل شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی ایران هم گفته طبق مباحث مطرح شده، در مذاکرات هستهای، طرف مقابل بر اساس منطق جمهوری اسلامی، اصل دو موضوع راستی آزمایی رفع تحریم ها و ارائه تضمین را پذیرفته است. همچنین حل و فصل مسائل باقیمانده پادمان بین ایران و آژانس از مطالبات جدی ایران در مذاکرات است و طرف اروپایی برای آن پیشنهادهایی را ارائه داده است.
خبرگزاری بلومبرگ هم روز گذشته در خبری به نقل یک مقام مطلع از مذاکرات وین نوشت پاسخ ایران به پیشنویس نهایی توافق سازنده بوده و تنها «راه پیش رو» رایزنی با ایالات متحده است.
? شاخص کل بورس تهران امروز ۸۰۹۵ هزار واحد افت کرد و به رقم ۱ میلیون و ۴۵۱ هزار واحد رسید این افت در حالی که بود افت شاخص در ابتدا کمتر بود اما با افزایش عرضه بر افت شاخص افزوده شد. برخلاف شاخص کل امروز شاخص هموزن مثبت بود و ۰.۱۱ درصد رشد داشت.
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۱۷۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته ۹ درصد افزایش داشته است. بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۳۹ میلیارد تومان بود. امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۳ هزار و ۱۳۲ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۲ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۸۲۱ میلیارد تومان رسید. نمادهای فارس، شبندر و شپدیس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? انس جهانی طلا امروز نیز با فشار فروش حدود ۱۲ دلار کاهش یافت و در ۱۷۶۳ دلار در پایین ترین سطح چند ماه خود قرار گرفته است. زیرا دلار آمریکا باعث جذب برخی از خریداران شده که به نظر می رسد عاملی کلیدی برای اعمال فشار نزولی بر طلای دلاری است. علیرغم گزارش ملایمتر CPI آمریکا در هفته گذشته، اظهارات جنگ طلبانه اخیر مقامات فدرال رزرو نشان می دهد که بانک مرکزی ایالات متحده به مسیر سختگیرانه سیاست خود ادامه خواهد داد. این امر، همراه با افزایش بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده، زیربنای دلار آمریکا است و بیشتر به دور کردن جریان ها از فلز زرد غیر بازده کمک می کند.
? در حالی که نگرانی ها رکود افزایش یافته و معامله گران منتظر صورت جلسه FOMC هستند شاخص دلار با افزایش ۰.۳۱ درصدی در بالاترین سطح ماهانه قرار گرفت. از طرفی تغییرات ماهانه خرده فروشی برخلاف انتظارات صفر درصد اعلام شد. و قیمتگذاری بازار برای نرخ بهره فدرال رزرو که قبل گزارش خرده فروشی، ۵۸ درصد برای ۷۵ نقطهپایه بود، پس از آن به ۶۰ درصد رسید.
در حال حاضر بازارها با شانس بیشتری برای افزایش حداقل ۵۰ واحدی نرخ بهره در نشست سپتامبر FOMC قیمت گذاری می کنند. از این رو، منتظر سرنخ هایی در مورد امکان حرکت بزرگتر هستند. که این نشست نقش کلیدی در تأثیرگذاری بر پویایی کوتاه مدت قیمت دلار و تعیین مرحله بعدی حرکت جهت دار برای طلا ایفا می کند.
? بهای نفت برنت امروز نیز ۰.۶۵ درصد کاهش یافت و در ۹۲ دلار در هر بشکه در حال معامله است که پایین ترین سطح از فوریه است. زیرا نگرانیها در مورد چشمانداز رکود جهانی که تقاضا را تضعیف میکند، قیمت نفت را تحت الشعاع قرار داده است.
در همین حال استفان برنوک از کارگزار نفت PVM گفت: بازار نفت در تلاش است تا ترس از رکود را از بین ببرد و نمیتوان گفت که این وضعیت به زودی تغییر خواهد کرد. کریگ ارلام از کارگزاری OANDA گفت: در نتیجه چشمانداز رشد و عدم اطمینان مداوم در مورد محدودیتهای کووید در چین، ریسکهای نزولی رو به رشدی وجود دارد.
در زمینه عرضه نفت، بازار منتظر تحولات مذاکرات برای احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ ایران با قدرتهای جهانی است که در نهایت در صورت دستیابی به توافق میتواند به افزایش صادرات نفت ایران منجر شود.
در سمت دادهها گزارش هفتگی ذخایر نفت خام گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا کاهش ۷.۰۵۶- میلیون بشکه نفت را نشان داد. در همین حال ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در هفته اخیر به کمترین میزان از مارس ۱۹۸۵ رسید.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز در بحبوحه نگرانیهای فزاینده در مورد رکود اقتصادی جهانی، که با اطلاعات ناامیدکننده چین در روز سهشنبه منتشر شد، تشدید شد، کاهش یافتند به طوری که داوجونز ۰.۷۶ درصد کاهش یافته، S&P۵۰۰ و نزدک نیز هر کدام بیش از ۱٪ کاهش یافتند زیرا احساسات بازار همچنان شکننده است. به نظر میرسد سرمایهگذاران تمایلی به شرطبندی تهاجمی ندارند و ممکن است ترجیح دهند پیش از جلسه FOMC که امروز برگزار میشود، در حاشیه حرکت کنند.