تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز با کاهش جزئی در ۴۹۳۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. روز گذشته شایعهای در بین معامله گران مطرح شد مبنی بر اینکه فرآیند تخصیص ارز سهمیهای از روزهای ابتدایی هفته جاری با مشکل مواجه شده است. این گزارش مدعی شد برخی صرافیهای رسمی که تا پیش از این اقدام به فروش ارز توافقی میکردند ارائه ارز توافقی را متوقف کردهاند.
فعالان بازار می گفتند در شرایط کنونی در صورتی که خبر خاصی منتشر نشود، محدوده ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان حمایت اول دلار است و در صورتی که شکسته شود ،حمایت محدوده ۴۹ هزار تومان روی خط روند صعودی حمایت مهمتری است. از سوی دیگر مقاومت های ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان و همچنین ۵۰ هزار و دویست تومان نیز پیش روی مسیر صعودی دلار قرار گرفته اند.
? شاخص کل بورس تهران پس از سپری کردن دو روز صعودی، مجددا با ریزشی ۱۳ هزار واحدی به مدار نزول بازگشت و در رقم ۲ میلیون و ۳۷ هزار واحد قرار گرفت.
امروز خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای سومین روز متوالی منفی شد و ۷۳۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۲۱ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۴ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان رسید. نمادهای فملی، شستا و شپدیس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? بازار رمزارزها امروز سبز پوش بودند، به طوری که بیت کوین با رشد ۲.۸۱ درصدی در ۲۹۹۱۸ هزار دلار در حال معامله است. در خریداران دادههای ماه ژوئیه شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا را برای نشانههایی از ادامه روند تورم، با انتظارات برای افزایش ماهانه ۰.۲ درصدی و رشد سالانه ۳.۳ درصدی، زیرنظر دارند. در پسزمینه، سیاستهای پولی انقباضی تاریخی فدرال رزرو و متعاقب آن پیشبینی بازار از کاهش نرخ بهره است که از لحاظ تاریخی با نوسانات اخیر قیمت بیت کوین در هم تنیده بودهاند.
? انس جهانی طلا روز سهشنبه زیر ۱۹۳۰ دلار در هر اونس باقی ماند و در حالی که سرمایهگذاران خود را برای اطلاعات کلیدی تورم آمریکا در این هفته آماده میکنند که میتواند بر مسیر نرخهای بهره تأثیر بگذارد، طلا با فشار دوباره مواجه شد. گزارش شاخص قیمت مصرف کننده ایالات متحده روز پنجشنبه منتشر می شود، در حالی که گزارش شاخص قیمت تولید کننده در روز بعد برنامه ریزی شده است.
این فلز از اواسط ژوئیه تحت فشار قرار گرفته است زیرا نشانههایی از انعطافپذیری اقتصادی در ایالات متحده و شرطبندی فدرال رزرو برای محدود نگه داشتن سیاستهای پولی برای مدتی بر احساسات تأثیر گذاشته است.
? در حالی که معامله گران به هضم داده های اقتصادی و چشم انداز سیاست پولی ادامه می دهند، شاخص دلار ۰.۴۷ ددصد افزایش یافت و در ۱۰۲.۳۷ قرار گرفت.
گزارش حقوق و دستمزد در روز جمعه به نشانه هایی اضافه کرد که بازار کار به آرامی در حال سرد شدن است زیرا اقتصاد ایالات متحده در ماه گذشته ۱۸۷ هزار شغل کمتر از حد انتظار اضافه کرد و رشد دستمزدها آنطور که پیش بینی می شد کند نشد، اما نرخ بیکاری به طور شگفت انگیزی به ۳.۵ درصد کاهش یافت.
اکثر فعالان بازار همچنان پیش بینی میکنند که فدرال رزرو در ماه آینده، نرخ وجوه فدرال رزرو را ثابت نگه میدارد و شانس برای افزایش نرخ بهره ۲۵ واحدی در نوامبر از ۲۵ درصد در روز جمعه، کمی بالاتر رفته و به ۲۸ درصد رسیده است.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز در ۸۶ دلار در نوسان بود زیرا آخرین کاهش عرضه اوپک پلاس از قیمتهای نفت حمایت کرد، در حالی که معاملهگران منتظر چشمانداز کلیدی بازار و گزارشهای موجودی از ایالات متحده هستند. هفته گذشته، عربستان سعودی اعلام کرد که کاهش تولید داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز را تا ماه سپتامبر تمدید خواهد کرد. سرمایه گذاران اکنون منتظر گزارش ماهانه چشم انداز انرژی کوتاه مدت EIA ایالات متحده و ارقام ذخیره نفت خام و بنزین API در روز سه شنبه هستند. آژانس بین المللی انرژی و اوپک نیز گزارش های چشم انداز بازار را اواخر این هفته منتشر خواهند کرد.
? شاخص Nikkei ۲۲۵ ژاپن با جهش ۰.۲۷ درصدی به ۳۲۳۵۴ واحد رسید، سرمایه گذاران داده هایی را ارزیابی کردند که نشان می دهد مازاد حساب جاری ژاپن در ماه ژوئن افزایش یافته است، در حالی که هزینه های خانوار و دستمزدهای واقعی در همان ماه کاهش یافته است.
سود قابل توجهی از شاخص های سنگین وزن مانند کاوازاکی کیسن، صنایع سنگین میتسوبیشی، گروه سافت بانک، توکیو الکترون و صنایع دایکین مشاهده شد.